02-10-2008, 21:38 | #11 |
Metalciler size göre ne?
1999 yılıydı yanlış hatırlamıyorsam. Uzun saçlı küpeli bir arkadaşım vardı. Taşradan gelen veya türk ananelerine göre yetişmiş insanlar için "Onlar bizim gibilerden nefret ediyor!" dedi. Dedim ki neden? "Çünkü yola çıktığımda o kadar kötü bakıyorlar ki benden nefret ettiklerini anlıyorum." demişti. Ona "Hiç düşündün mü? Onların da 'Senin onlardan nefret ettiğini düşünüyorlar' olabileceğini?" dedim.
Toplum olarak iki önemli hastalığımız var, iletişim ve ön yargı. Buna her yerde rastalamak mümkün. Oysa dünyada hiç bir insan yoktur ki bir diğeri ile tamamen eşit olsun. O yüzden metalciler şöyle, popçular böyle v.b. başlayan laflara takılmamak gerekir. Bu cümleleri kurana hayatında kaç metalci kaç popçu tanıdın da konuşuyorsun demek lazım. Cevabı büyük ihtimalle başkasından duydum onun çok var gibi saçma bir savunma olacaktır. Metalciler hakkında bir şey öğrenmek istiyorsan metalcilerle ile konuş, anlamaya çalış. Belli bir insan kitlesi hakkında konuşacaksan önce onlarla konuşman gerek. Ezbere yorumlar hiçbir, bir iki kişiyi görerek yapacağın yorum ancak gördüğün kişilerle ilgili olur tüm kitleyi kapsayamaz. Bir kişi hakkında yorum yapılacağı zaman ise onu çok iyi tanımak gerek. Ne dinlediği müzik, ne kıyafeti, ne ırkı, ne yaşadığı yer, ne ailesi size o kişinin kim olduğunu söylemez. O yüzden de yanılma payınız çok yüksektir. Metalciler bana göre ne? Coşkulu müziği seven insanlar, fazlasını bilmiyorum. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|