![]() |
#41 |
![]() doğu insanı ile pkk terör örgütünün yakınlaşmasını önleyecek her projeye, aklı selim olanlar desdek vermek durumundadırlar,,terör örgütünün yöre halkıyla yakınlaşmasını sağlayan tüm unsurlar devlet eliyle bertaraf edilmelidir,ta kii,,doğunun dinamik gücü devletiyle omuz omuza verebilsin,,şer güçlerin gözünü diktiği kendi hesaplarına emeller beslediği doğu ve güneydoğu bize aittir başkalarına değil,,bize aittir kürtçe,bize aittir türkçe,,bize aittir çerkezce,ve dahi nice nice etnik dil ve lehçeler,,,,,trt televizyonu, bir kanalını kürtçe yayına ayırır daha sonra talep gelirse başka etnik dil ve lehçelerde yayın yapılması için çalışmalar yapar,,,bende nusret kardeşimiz gibi çerkez kökenliyim,ama ana dilimi komuşamıyor ve konuşulanı anlamıyorum,,bana büyüklerimiz sitem ediyorlar lakin ben güzel türkçe konuşabilmenin sevdalısıyım,,,başa dönecek olursam,,,pkk illetinin elinden tüm argümanları, enstrümanları almak adına bu tip faaliyetleri ve projeleri doğru buluyorum,,,,,elbetteki hepimizin birer türk vatandaşı olduğu gerçeğinide göz ardı etmemek koşuluyla bu adımlar atılmalı,,tek bayrak,tek vatan,tek devlet,tek millet,,,lazıyla,çerkeziyle,kürdüyle,türkmeniyle,e rmenisi,rumuyla,,türk vatandaşlığı çatısı altında yaşayacağız ilelebed,,,
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#43 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
![]() vücuttaki bir yaranın kaşınarak tedavi edilmesi asla mümkün değildir,yarayı tedavi etmek gibi bir düşüncen varsa tedavi metodları bellidir,yaraya uygun merhem kullanacaksın,pansuman yapacaksın,MİKROPLARI o bölgeden uzak tutacaksın,,bir süre sabırla bekleyeceksin,,vücudunun felanca bölgesinde çıkan bu yara,seni günlük yaşantılarından alı koymuyor diye umursamazlık etmiyeceksin,,nemelazımcılık yapmayacaksın,,çünkü vücut senin vücudun ve senin vücudundaki yara tedavi edilmez ise seni işlevsiz hale getirebilir,,yatağa mahkum edebilir,,teşbihte hata olmaz,,aynı vücut gibidir vatan,,bir bölgesi sancılı ise derhal harekete geçilmelidir,,vatanın bekaası, sancılı bölgeye yapılacak müdahalelerle doğrudan ilintilidir,,,müdahale metodlarıda, şanlı tarihimizin altın sayfalarında en ince ayrıntılarına kadar belirtilmiştir,,
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
![]() su konuyla ilgili resmi dilimiz turkcedir falan diyenlere guluyorum valla. resmi dilin bi kere konuyla alakası yok. resmi dil devletin kullanmak zorunda oldugu dildir, bu baska dilleri kullanamaz demek degildir. mesela senin evine gelen elektrik faturan turkce olmak zorundadır. belki ihtiyaca gore baska bir dil ekleyebilirsin ama turkceyi cıkaramazsın. kurtcenin resmi dil olması demek ise herseyin iki dilde de yazılma zorunlulugu demektir. boyle durum ortada yoktur, yani bu konudaki tartısma resmi dil tartısması degildir.
ozel televizyonlar için bu ekonomik bir karardır. eger bir kanal kurtce yayın yayıp, yeterli izleyici sayısına ulasıyor, kendi giderlerini karsılayacak kadar reklem alabiliyosa, o yayını yapar. bu diger butun diller için gecerlidir. su an boyle bir serbestlik yoktur ama bence olmalıdır. devlet televizyonu ise rating kaygısı gutmeksizin, vatandaslarına cesitli programlar sunar. eger kurtce yayın yapmak isterse kurtce yayın yapar, isterse baska bir dilde yapar. ama devlet televizyonu turkce yayın yapmayı kesemez. zaten birden cok trt kanalı oldugundan boyle bir sorun olmadıgı gibi, bir kanalın diger dillere (sadece kurtce degil) ayrılması olabilir hatta olmalıdır. işin baska bir boyutu ise rojtv gibi pkkyı destekleyen kanalların varlıgı. tek anadili turkce olan biri, insanın kendi anadilinde birşeyler dinleme izleme ihtiyacını anlayamaz. kurtce birseyler izlemek isteyen birini su an rojtvden baska caresi yok. ben bir suru kurt gordum uydudan roj tv izleyen, nedenini sordugumda kurtce programlar izlemek için oldugunu pkk ile alakaları olmadıgını soylediler. ama buna ragmen o kanalı surekli izleyen insanlar bi şekilde etkileneceklerdir. dolayısıyla insanlara kurtce televizyon izleme hakkı tanınmalı. turkce yayın yapan kanallar bile rtuk'un (bence biraz fazla) baskısı yuzunden tam olarak ozgur yayın yapamazken, kurtce bir yayının tamamen keyfine buyruk yayın yapamamıyacagını bilmek gerekir. bir de bunu verirsek daha fazlasını isterler ne demektir? eger bir sey haksa, serbest olmalıysa olmadır, yoksa olmamalıdır. "universitelerde basortusu yasak olmalı, cunku bunu verirsek, yarın haremlik selamlık sınıflar isterler" demekten hiçbir farkı yok. bir konuda ne kadar ozgurlukten yanaysanız, her konuda o kadar olun. son olarak ise, boyle kararların avrupa birliginin istegi olmadan kendi kendimize vermiyo olmamız ise en buyuk ayıbımızdır bence. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
![]() Doğuya öğretmen gönderildi katledildi Şehit düşürüldü. İş makinası yollandı yakıldı. Okul yapıldı kundaklandı.Kürtler kendi aralarında bile anlaşamazlar bazı yörelerin kullandığı kürtçeyi diğer yöreli kürt anlamaz.Bazıları demişki 25 senedir milyarlar harcıyoruz terör bitmiyor terör bitmiyor diye savaşmayalım mı ölmeyelim mi bu nasıl bir mantıktır anlamak güç. Diğer taraftan dünyanın hiç bir ülkesinde açıkça bu kadar ihanet sergilenmesine hç bir devlet müsade etmez biz bunları cumhurbaşkanıda yaptık başbakanda kimse kürtler eziliyor edebiyatıda yapmasın TÜRK hangi haklara sahipse kürt te aynısına sahip. Orada yaşayan pkk destekçilerinide unutmayalım hiç bir unsur alt yapısı olmadan yaşayamaz. pkk karadenize sızmaya çalıştı hüsranla bitti. Bunun çözümü ne derseniz rahmetli EŞREF BİTLİS Paşamızında planladığı gibi kafkasya ve orta asya TÜRK lerini doğu illerinde ikamet ettirerek sorunu kökten çözmesiydi fakat abd yüzünden ömrü vefa etmedi. Dua edin ki insiyatif TÜRK lerde eğer kürtlerde olsa idi örnek barzani gibi kimse bu ülkede huzurlu olamazdı. Siz çalışın kazanın verginizi ödeyin Ülke ekonomisine katkı yapın kürtlerde devlet versini prensip edinsin biz bu kafayla bu kamburu daha çok taşırız.Doğurganlıkları mevzusuna gelince önderleri apo itinin dediği gibi (kürtler ya silahınıza sarılın yada karılarınıza) kimi silah alır MEHMED öldürür kimide demografik yapıyı değiştirmek için çoğunluk için üreme yolunu seçer ALLAH yardımcımız olsun.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
![]() güzelce izah etmişsin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
![]() rewaswer
su konuyla ilgili resmi dilimiz turkcedir falan diyenlere guluyorum valla. resmi dilin bi kere konuyla alakası yok. resmi dil devletin kullanmak zorunda oldugu dildir, bu baska dilleri kullanamaz demek degildir. mesela senin evine gelen elektrik faturan turkce olmak zorundadır. belki ihtiyaca gore baska bir dil ekleyebilirsin ama turkceyi cıkaramazsın. kurtcenin resmi dil olması demek ise herseyin iki dilde de yazılma zorunlulugu demektir. boyle durum ortada yoktur, yani bu konudaki tartısma resmi dil tartısması degildir. arkadaş bize nediye şaşıyor anlamıyorum bizlerde biliyoruz kürtçe nin resmi dilimiz olamıyacağını ama farkında isen devletin resmi dili olması gereken bir kanaldan bahsediyoruz trt burada kürtçe yayın yapılabilirmiki ayrıca kürtçe yerl bir köy konuşması deilmi ozaman yerel tv lerde devlet gözetimi altında yapılsın doğudaki kürtçe dinleyecek diye ben batıda ne diye dinleyyim gitsinler kendi köylrinde yayınlasınlar yada kahve köşelerinde konuşsunlar buradan başka TÜRKİYE yok hoşlarına gitsin yada gitmesin resmi dilimiz TÜRK çe ve devlet kanalına ait bir yerde bu uyglamanın yapılması tamamiyle yanlış |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |