AK Gençliğin Buluşma Noktası
Radyo & Televizyon, Sinema Sinema, vizyon filmleri, diziler ,oyuncular,Tiyatro, yeni oyunlar, tiyatro değerlendirmeleri.

Stil
Seçenekler

Alt 02-29-2008, 17:02   #1
Kullanıcı Adı
faruk_09
Standart --- Dabbe --- Türk Korku Filmi...

Oyuncular : Ümit Acar , Kaan Girgin

Yönetmen : Hasan Karacadağ

2005 yılının sonlarına doğru Süper güç Amerika’yı bir intihar salgını sarar...Ülkenin her tarafında bribirinden bağımsız insanlar çok farklı ve tüyler ürpertecek yöntemlerle kendini öldürmektedir...Çok kısa bir süre sonra bu intihar vakalarının benzeri Türkiyede de yaşanmaya başlar...Türkiyedeki ilk tuhaf intihar olayı İzmir’in Selçuk ilçesinde yaşanır...Tarık isimli kendi halinde bir genç internete girdiği uzun gecelerin ardından birden dünyayla ilişkisini keser ve kısa bir süre sonra korkunç bir yöntemle kendini öldürür..Selçuk emniyet amirliği Tarığ’ın intiharını özel incelemeye alır ve bu bağlamda en yakın arkadaşları olan Hande,Cem ve Sema’yı sorgular...Bu arada Tarığ’ın bu üç arkadaşına internet aracılığıyla tuhaf görüntüler eşliğinde mailler gelmeye başlar...Mailleri gönderen kişi ise kısa bir süre önceden intihar edip ölen Tarık’tır...Bir ölüden mail gelmenin mantıksız olduğunu düşünen arkadaşlar zaman içerisinde çevrelerinde zuhur eden garip varlıklar görmeye başlarlar...Bu varlıklar kim ve nereden kontrol edildiklerini hissettirmeden göründükleri insanlara korkunç anlar yaşatmaktadırlar.Kişilerin bilinçlerini ele geçirerek onların gerçek ve rüya arasındaki ayırımı yapmalarını engellemekte ve kısa süre içerisinde onların kendisini öldürmelerini sağlamaktadır...Tarığ’ın arkadaşlarından Hande yaptığı araştırmaları komiser Süleyman’la Paylaşır...Ona göre Dünyadaki bütün ölümleri Dabbe’tül arz isimli bir varlık gerçekleştirmektedir...Dabbe bunun için iki şeyi kullanmaktadır...Dünyaya bir örümcek ağı gibi yayılan İNTERNET ve de aynı mekanda fakat farklı boyutta yaşayan CİNLER...Dabbe perdeyi aralamış ve Gerçekler ters-yüz olmaya başlamıştır...Kıyametin son alameti artık heryerdedir....Hareket noktası olarak da Türkiye’yi seçmiştir....

faruk_09 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-29-2008, 17:05   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Arkadaşla filmi açtık başladık izlemeye,birde ne görelim görüntü kalitesi çok kötü olan,dizi gibi olan ve korkudan çok çığlıkların hakim olduğu boş bir film...

Ben beyenmedim ama korkan varmış baya
Sağolasın...
Alt 03-21-2008, 22:15   #3
Kullanıcı Adı
faruk_09
Dabbe'yi izleyipte 1 Hafta uyuyamayanlar tanıyorum... Korkudan.... hergece Kabus... :-*
Alt 03-21-2008, 22:31   #4
Kullanıcı Adı
efser
Dabbede bir ekranda çıkan gözlerde korktum ondan ötesi iyi şimdi Semum'a gidicem inş. :-*
efser isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-22-2008, 12:46   #5
Kullanıcı Adı
faruk_09
Alıntı:
efser Nickli Üyeden Alıntı
Dabbede bir ekranda çıkan gözlerde korktum ondan ötesi iyi şimdi Semum'a gidicem inş. :-*
Semum u bende merak ediyorum aslında herkes tutturmuş bi semum gidiyor.. :D +1
Alt 03-22-2008, 20:37   #6
Kullanıcı Adı
murat kurt
Alıntı:
faruk_09 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
efser Nickli Üyeden Alıntı
Semum u bende merak ediyorum aslında herkes tutturmuş bi semum gidiyor.. :D +1
Dabbeyi izlemedim ama Semuma gittim güzel bir flimdi
murat kurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-22-2008, 20:39   #7
Kullanıcı Adı
Mcht_Ln
Komedi filmi değil miydi ya? İzleyenler çok güldük demişlerdide. :D
Mcht_Ln isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-22-2008, 20:41   #8
Kullanıcı Adı
kübra
ya arkadaşlar yani ben izlemişsem bu filmi bilinki korkunç değildir(anlattığı konu çok korkunç sadece) birde izlediğimde 1 hafta etkisi üzerimde kaldı oda ayrı imtiyaz
kübra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-22-2008, 20:52   #9
Kullanıcı Adı
faruk_09
Alıntı:
Mcht_Ln Nickli Üyeden Alıntı
Komedi filmi değil miydi ya? İzleyenler çok güldük demişlerdide. :D
bazısına Komedi Bazısına korku ama baya tuttu bu dabbe...+1
Alt 03-22-2008, 20:53   #10
Kullanıcı Adı
faruk_09
Alıntı:
kübra Nickli Üyeden Alıntı
ya arkadaşlar yani ben izlemişsem bu filmi bilinki korkunç değildir(anlattığı konu çok korkunç sadece) birde izlediğimde 1 hafta etkisi üzerimde kaldı oda ayrı imtiyaz
zaten konuyu anlayana korkunç anlamayana komedi geliyor :D +1

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)