AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 03-13-2008, 01:59   #15
Kullanıcı Adı
_Yeniden_
Standart Ahmet Kaya
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
_TüRkIzI_ Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
_TüRkIzI_ Nickli Üyeden Alıntı
Aslında doğrusunuz ben bu yüzden kendini belli eden ya da bu cesareti açıkça göstermese de bir şekilde açık veren sanatçıların şarkılarını da dinlemiyorum...

Dinlersen ne mi olur?
Hiçbir şey olmaz...Altı üstü şarkı...Ama içimden gelmiyor işte o şahısların şarkılarını dinlemek...
Kardes herkesin bir müzik tarzi vardir benim müzik tarzim ise Türkü agirlikli, protest müziktir ve ne yazik ki benim sevdigim alandaki sanatcilara bakiyorum cogunlugunun görüsü malumunuz..
Bu alanda elle tutulur bir ugur isilik bir orhan hakalmaz var daha güzeli üretildide biz mi dinlemedik birde kizdigim nokta ise Türküyü yani bizi biz yapan olguyu Türklük konusunda hic hassasiyeti olmayan hatta bölücü unsurlara sahip kisilerin sahiplenmesidir!..
Evet ama Mahmut Tuncer daha masum geliyor bana Her ne adar söylemeyi beceremese de ...Ayrıca Ahmet Kaya'nın pek çok şarkısı defalarca dinlenmeye değer buna bir sözüm yok zaten...Sorun o şarkların sahibinin kişiliğdir...

Ama sanat duyguları açığa çıkarıyorsa eğer, eğtici olmak zorunda değil ve gerçekleri ya da olması gerekenleri yansıtmak zorunda değildir...
Yani zevk meselesidir...Bu yüzden Ahmet Kaya şarkıarı seveleri de kimsenin suçlamaya hakkı yoktur diye düşünüyorum...
Su noktaya geliyoruz sanat, sanat icin mi yapilmali yoksa toplum icin mi..Ahmet Kayanin cogu parcasi ezilmisligin, hor görülmüslügün, isyanin, baskaldirinin icinde bulundugu unsurlardan olusmakta malesef toplum olarakta bu duygulari yillarca yasadigimiz icin bu sarkilar herkes tarafindan sevildi ama söyleyen kisinin kisiliginde sorun olunca isin icinden cikilmaz bir paradoks ortaya cikti..
Ben simdi sunu merak ediyorum eger ahmet kayanin pkk li oldugu anlasilmasaydi ne olacakti o zaman bu sarkilari dinlemek normal mi karsilanacakti!..
Kendi fikrimi söyleyeyim...Evet Ahmet Kaya'nın pkk lı olduğu anlaşımasaydı hemen hemen herkes dinlerdi ben de dahil olmak üzere...
Şarkıları güzel...
Kum gibi mesela...Evet bir isyan, baş kaldırış söz konusu...Ancak bu sözler kime başkaldırıyor, kimlere isyan ediyor buna da bakmak gerekir diye düşünüyorum...
Beste güzel, ses güzel gerçekten sanat harikası ama söyleyen kişi bu şarkıyı kime gönderiyor?
_Yeniden_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir)