![]() |
#51 |
![]() kardeş o pinpon topuna göre hesap anasol-m dönemindeydi enflasyon paketi değişti bu 1.
sokakta halk genel olarak ağlamıyor mesela ben çok memnunum hayatımdan ve ekonomik durumdan hem de babam emekli olduğu halde bu 2. borsa döviz meselesine gelince,http://www.stargazete.com/egazete/sa...zetesayfa6.jpg oku bak, FED den gelen verilerle borsalar düştü, dün gelen iyi verilerle borsalar tekrar <düştüğüne yakın oranlarda> yükseldi ama bizim borsa 7,46 düşerken 3,33 yükseldi.. bunun sebebi ülkenin zirvesindeki belirsizlik ortamı.. bu belirsizliğin sebebi de malum dava. bu da 3. zarar nasıl hesaplandı derken, bunlar kesin bilgiler değil, ben zaman ve star'dan okudum onlar da kesin demiyor, bunlar tahmini veriler ve gerçeklik payı oldukça yüksek.. ayrıca sadece "islami basın" dediğin basın kuruluşları değil birçok basın kuruluşu düşüşü dış etkilerle birlikte davaya bağladı istersen internet sayfalarından bakabilirsin.. bu da 4. başka soru?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
![]() Hala pinpon topuna göre , emin ol.
Halk genelde ağlamıyormu , peki doğrudur ne diyebilirimki sana. Bende memnunum hayatımdan annem emekli ve başımda babam yokken. Aldığım eğitim ve edindiğim bunca yıllık tecrübeye çok daha fazlasını kazanmalıyım ama sorunlar çözülecekse para umrumda bile olmaz. Aldığım para kadar yerinde vergi kesiliyor benden ama en işlek caddelerdeki dükkanların vergi levhalarına bak yıllık ödedikleri vergiyi benden 2 ayda kesiyorlar. Buna rağmen hala çalışana vergi iteleniyor. Neyse problem sen ben değil halk. Halk genel olarak ağlamıyor demek gerçekleri görmemek demektir. Star gazetesini geç , iktidar basınıdır onlar , bunu herkez bilir , bugün sana yarın bana.... Kesin olmayan verilerle o manşetleri nasıl atıyorlar o zaman ? Ben kimseyi yargılamıyorum , ben oy verdiğim partinin veya görüşümün yanlışlarını tartışırım , görmemezlikten gelmem. Bu vatan hepimizin ileri götürmeliyiz. Yanlışlarla , hatalarla , oy uğruna peşkeş çekilen değerler ile olmaz bu işler. Elbet birgün çakılırız ve baştaklilere hiçbirşey olmaz , olan biz halka olur. Tamam bunun burada herkezin göreceği biçimde kabullenilmesini beklemiyorum ama en azından kendi içinizde yapılan yanlışlardan haberdar olun. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
![]() Star gazetesini özellikle seçmedim, orda diğer ülkelerin borsalarıyla imkb nin karşılaştırıldığı bir tablo var onun için verdim.
Enflasyon sepetine gelince, "Endeks içindeki ağırlığı binde 1'in altına düşen mallar sepetten çıkarılırken, tüketim içinde ağırlığı binde 1'in üzerine çıkan mallar ise listeye dahil edildi." anadolu ajansının haberi, kaynak da alo maliye. medyada mp3 çalar, adsl modem niye dahil edildi gibi söylemler var, bu cümle bunları da açıklıyor sanırım. vergi konusunda da, bugünkü türkiye gazetesinin manşetinde "esnafa müjde" başlığıyla bir haber verilmiş, küçük esnafın vergi yükünün hafifletileceği belirtiliyor. gerçekten iyi birşey yapıyorsun herkes vatanını milletini düşünmeli, kafasına takılanı kabullenmemeli, açıklama istemeli. ama şu da bilinmeli ki biz hükümeti körü körüne savunmuyoruz, bu ülkeye faydalı olduğuna inandığımız için savunuyoruz. nezaketin için teşekkür ettim ;) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
![]() asıl vergi yükünün hafifletilmesi gerekenler çalışan kesimdir , küçük esnaf zaten vergi kaçırarak oto-kontrolü sağlamış
![]() Kim ne derse desin benim parametrelerim yağdır , şekerdir , peynirdir , ekmektir gerisi hava civa... bu kalemlere bakalım % kaç zam yemiş. inan çok zam yemiş. endeksin içi dışı kimseyi ilgilendirmiyor , bunlar finansal tabloların oluşturulması için kabul görmüş ilkeler ama manav tezgahı , kasap , fırın bu tablodan anlamaz. cart diye değiştiriverir fiyat etketini olur biter , endekse bakıyımda öyle değiştireyim demezler. %18 kdv indirildi %8 e ama ne yaptılar hoop aradaki %10 etiket fiyatına yansıdı , bunu durdurabildilermi , durduramazlarda ama ne oldu şov oldu. Akp indirdi dendi. Tabiiki nezaketli olacağız , bu ülkenin insanlarıyız bu ülke için varız , içeride birbirimizi yesekte dışarıya karşı cephede omuz omuzayız. Benim en yakın arkadaşlarımdan biri şeriat ister , düşüncesi inancı bu yöndedir ama partilere gideriz , alkol kullanır , hovardalık yapar , kumar alışkanlığı vardır ve ben onu hiçbir zaman yadırgamamışımdır , sadece kumar alışkanlığından sıyrılması için para yaratıp denize falan götürürdüm , bırakması için baskı kurmaya çalışırdım. Sen şöylesin ama bu yaptıkların ne dememişimdir çünkü kendide bilir hatasını. İşte ben buna karşıyım hatayı bile bile kabullenmemek benim anlamadığım şey bu ... Akp yi tabiiki savunacaksınız tabiiki doğruları var ama sizin anlattıklarınız kadar değil ... Söylemleriyle bu ülkeyi gerdiler ... "Beyaz kefen" ne demek , "savcı ölümüde düşünmeli" ne demek , "bir insan ya laiktir ya müslüman" ne demek. Ben hem laikim hem Atatürk çüyüm hemde Müslümanım , bu durumda Başbakan ın kriterlerine uymadığımdan Müslüman olmuyorum , bu Allahın bileceği bir şey , onun böyle bir tasnif yapma hakkı yok. Var ise lütfen söyleyin ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
![]() nasıl laik olabildiğini açıklar mısın :D
laiklik bir devlet sistemi iken birey olarak nasıl laik oluyorsun? laik bir insan nasıl oluyor? ben de müslümanım, atatürkçüyüm, devletim laiktir ama ben nasıl laik olabilirim? ben kendi içimde tüm dinlerin yaşanmasını garanti altına mı alacağım ya da dünyevi işlerimde dinimi kenara mı koyacağım? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
![]() benim ne demek istediğim gayet ortadayken ve konu çok farklıyken bu manevralar nasıl olacak bilemiyorum.
cımbızla laf çekip konuşulacak ise onca yorumu yapmaktan kaçınacağım. burada birşeyler paylaşmak adına varım , bu gibi basit yöntemlerle tartışma sığlaştırılacak ise konuyu kapatabiliriz. hadi sizi anlamamış kabul ederek açıklayayım , "laik devlet anlayışına inanan" diye düzeltiyorum , bunuda algılamakta güçlük çektiyseniz lütfen belirtin daha detaylı açıklıyayım. Yazdıklarımın içinden cevap verilmeye değer bunu bulmanızda enteresan , diğerleri için bir yorumunuz yokmu ? Ek olarak ; Atatürk özel isimdir ve büyük harfle başlanır. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
![]() başbakan "bir insan ya laik devlet anlayışına inanandır ya müslüman" demedi, "ya laiktir ya müslüman" dedi, onun için bu yeni cümleni başbakana yükleyemiyoruz. o böyle birşey söylemedi ki. tekrar söylüyorum, ben de laik devlet sistemine karşı değilim ve ben de müslümanım. ama hem laikim hem müslümanım diye bir tabir olamaz. laik sistem yanlısı olanlara laik denmiyor. laiklik bir devlet sistemidir bu sistemi uygulayan devletlere laik devlet denir. laiklik atatürk'ün bir ilkesi, atatürk hiç demiş mi "ben laikim" diye?
açıklama istiyorsanız peki, herşeye cevap yazayım, devlet vergi indirimini yaptı, ticaret ehli bunun üstüne yattıysa bu hükümetin suçu mu? hem zincir marketler bu indirimleri uyguladı, ve ben de çok memnun oldum, alışverişimi buralardan yapıyorum, sorun yok. ben ekonomik durumdan memnun olmasam ak partiyi savunmazdım zaten. inkar edemeyiz, 6 yıl önce yiyemediğimiz yiyecekler evimize giriyor, gidemediğimiz yerlere gidebiliyoruz, gerçekten yaşam standardı yükseldi. insanlar eşyalarını yeniliyor, araba alıyor ya da yeniliyor, sonra da hani enrde gelişme diyebiliyorlar. çarşı pazarda enflasyon öyle yüksek filan değil. kdv indirimi hükümetin şovu değil, bir gelir kaynağını daraltması, halktan aldığı paraları almaktan vazgeçmesidir. o paranın bakkalda mı sende mi kaldığının akpartiye bir faydası yoktur, asıl mesele hükümete artık o paranın gelmeyeceğidir. savcı ölümü düşünmeli derken sayın bülent arınç'ın bir tehditte bulunduğunu zannetmiyorum, cenaze törenindeki duygusal hava nedeniyle, uzatılan mikrofona ölüm gerçeğinden bahsetmişti, siyasilere ve savcıya da "herşeyin hesabının verileceğini" hatırlattığını düşünüyorum ne demek istediğini ancak kendisi bilir. dil kurallarına genelde forumlarda uyulmayabiliyor, hepimiz yapıyoruz bunu, ben de-sizin gibi- büyük harf kuralına hiç uymuyorum, atatürk kelimesine özel olmadığını herhangi bir mesajıma bakarak anlayabilirsiniz. şimdi gitmem gerekiyor, siz yine kafanıza takılan soruları yazabilirsiniz, cevap veren çıkar ya da ben gelince cevap veririm.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
![]() Başbakan bu durumda "müslüman devlet yönetimi" diye yeni bir sistem bulmuş olmuyormu ? Ya arkadaşlar Başbakan ın ne kastettiği bal gibi ortadayken neden hala yönetim biçimiydi , birey laik olmaz gibi şeyler söyleyip konu saptırıyorsunuz. Evet bir insan "ben laikim" diyebilir , karşısındaki insana kendini anlatabilmişmi budur asıl önemli olan. Ben laikim dediğimde buradaki herkez ne demek istediğimi anlıyormu ? Evet anlıyor , o halde kelimeler saplanıp dağılmamak lazım.
Yaşam standardı yükseldimi , çarşı pazarda enflasyon yüksek değilmi ![]() Bülent Arınç ın siz neyi kastettiğini çok iyi biliyorsunuz ama onu kastettiğini "zannetmeyin" siz hala. Ülke satıldı ülke , Dubai şeyhinin ne işi var İ.E.T.T garajında , ne işi var ofer kardeşlerin Kuşadası limanında , Petkim Kazak firmaya satıldı kazağı bir çıkardık altından ermeni çıktı , Yunan Fianansbank ı aldı ... hepiniz biliyorsunuzki dahasıda var. Bu ülke tarikatların ülkeri olursa hepimizin canı yanacak , kimse rahat edemeyecek , özgürlük kalmayacak ... gidişat o yönde. Arapça küfür edilse Amin çekecek insanlar dolaşıyor sokakta. Yalçın kardeş , onaylamakla olmaz bu işler , fikir üret , tartışmaya gir , hatam varsa dile getir ... Senin fikirlerinide almak isterim açıkcası. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
![]() ya Allah aşkına yapmayın şunu ya ... "Ben laik değilim" dendiğinde bunu çok iyi anlıyorsunuz , o nedenle bu şekilde açıklayayım bari.
sizin için "Ben laik değilim" deki "laik" ne ise o ... oldumu şimdi ? tatmin oldunuzmu ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|