AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 03-29-2008, 01:49   #1
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart Erdoğan: Mücadelemiz sürecek
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balkan gezisinin son durağı olan Bulgaristan'dan dönüşünde Esenboğa Havaalanı'nda soruları cevapladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülkede siyasi kriz çıkarma amacında olanlar bulunduğuna işaret ederek, "Sandıkta, demokratik mücadele içerisinde AK Parti'yi alt edemeyenler, başka yollarla alt etmenin gayreti içerisine giriyorlar. olayın aslı budur." dedi. Sağlıklı bir parlamentonun çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Erdoğan, siyasette uzlaşma çağrıları ve öne çıkan "Herkes bir adım geri atsın" talebine ilişkin de "Neden geri adım? Hangi konuda geri adım? Siyasette geri adım atılmaz." değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet 4 gün süren Bosna Hersek, Arnavutluk ve Bulgaristan ziyaretleri ardından yurda döndü. Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde ziyareti ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulundu. Ardından da basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubu, "Siyasette uzlaşma çağrıları var. STK'lardan çağrılar geliyor. Siz uzaktan cevap verdiniz ama burada ne diyorsunuz? Sizden beklenen ne? Siz kimden ne bekliyorsunuz?" şeklindeki sorusuna Erdoğan, "Aslında ben bunun cevabını verdim." diyerek şöyle devam etti: "Bir defa ne de geri adım? Hangi konuda geri adım? Siyasette geri adım atılmaz. Siyasetçi daima ileri gider. Bin düşünür bir adım atarsın. İstişareni, müzakereni iyi yaparsın. Bir yanlış söz konusuysa bu yanlıştan dönülür. Bu da gerçekten bir asillik alametidir. Kime bunu söylüyorlar? 'Herkes bir adım atsın'. Niye herkes bir adım atsın? Yanlışsa attığımız adım, Tayyip Erdoğan olarak AK Parti olarak geri adım atmaya hazırız. Ülkemiz kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız. İçi boş bir ifade olarak, altı dolu olmayan bir ifade olarak kullanılıyor bu. Daima ileri gidelim. Özgürlüklerde daha ileri gidelim, çetelerle mücadelede daha ileri gidelim. Mafyalarla mücadeleyi daha ileri götürelim. Ekonomimizi, milli gelirimizi daha ileri götürelim. Bir adım ileri gidelim. Modern, çağdaş Türkiye diyoruz, bunlarda adım atmalıyız. Bizden bunun beklenmesi lazım. Farklı farklı şeyler isteniyor. Onu anlamakta zorlanıyoruz. Somut şeyler dile getirilirse oturur dinleriz. Değerlendiririz. STK'ların çalışmalarını takdirle karşıladığımızı söyledik. Şunu tekrar söylüyorum. Biz iktidar olarak her şeyi yapmaya hazırız. Bu konuda öncülük yaparız. Daha ne yapalım?"

Ülkede bir siyasi kriz olduğu fikrine katılmayan Başbakan Erdoğan, "Demokrasinin içinde müsaade edin de efkar olacaktır. Nedir bunun yeri? Parlamentodur. Kalkıp iktidara fatura kesiliyor. Niye herkes bize fatura kesiyor ki? Türkiye iyiye gittiği için mi? Dünyadaki krize tahammül eden, dayanabilen bir Türkiye var. Kriz dönemini, 90'lı yılları bir aklınıza getirin. O dönemin Türkiye'si yok. Fakat şu anda bir siyasi krizi doğurma gayretleri var. Fakat, iktidar bu konuda sağlam duruyor. Sağlıklı bir parlamento yapısı var. Buna gölge düşürme gayretinde olanlar var. Bu yanlıştır. bu tür şeylere girmenin bir anlamı yok. Yani sandıkta demokratik mücadele içerisinde AK Parti'yi alt edemeyenler, başka yollarla alt etmeye gayretinin içerisine giriyorlar. Olayın aslı budur." dedi.

İktidara gelirken yolsuzluklarla mücadele, çetelerle mücadele edeceklerini söylediklerini hatırlatan Erdoğan, "Hükümet bütün kadrolarıyla mücadele veriyor. Yürütme bütün kadrolarıyla bu mücadelesini vermiş. Yıllar yılı bu ülkede bu tezgah böyle çalıştı. Şimdi buna bir kurban arıyorlar. Mesele bu. Ama biz bu yolda sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bundan rahatsız olanlar varsa olabilir. Bu konularda adım atmamızı düşünüyorlarsa kusura bakmasınlar. Bizim böyle bir niyetimiz yok." ifadelerini kullandı.

16,5 milyon insanın oy verdiği AK Parti'nin kapatılma davası konusunda en isabetli kararı Anayasa Mahkemesi'nin vereceğini belirten Erdoğan, bu konuda daha önce açıklama yaptığını belirtti. Erdoğan, bu konuda tekrardan siyasi değerlendirme vermeyi gereksiz bulduğunu söyledi. Erdoğan, "Başından beni söylediğimiz neyse odur, onların arkasında duruyorum." dedi.

HABERVAKTİM

ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)