03-30-2008, 01:12 | #21 | |
SOSYAL GÜVENLİK YIKIMI!!!
Alıntı:
"Hürriyet yine çarpıttı. Hürriyet gazetesi, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın maaşının Bakanlar Kurulu kararıyla arttırılacağını duyurdu. Ancak zam hesaplanırken yapılan büyük bir hesap hatası, gazeteyi komik duruma düşürdü. Eşref GÜNAYDIN'ın haberi... YÖK yasasına göre, YÖK Başkanı’nın maaşı, en yüksek devlet memuru maaşının 2 katını geçemiyor. Hürriyet, buradan yola çıkarak, YÖK Başkanı’nın maaşına yüzde 200 zam yapılacağını bildirdi. Hürriyet’in hesabına göre en yüksek memur maaşı, Başbakanlık müsteşarına ait. Bu rakam 5.150 ytl. Bu paranın iki katı, 10.300 ytl oluyor. Hürriyet, “iki katı” ifadesini yüzde 200 olarak algılayınca, ortaya 15.450 gibi uçuk bir rakam çıkıyor. Hâlbuki iki katının oransal karşılığı yüzde 100’dür. Yüzde 200 zam yapılması durumunda ise 3 katı zam yapılmış olur. Bu da yasal olarak zaten mümkün değil. Hürriyet muhabirleri matematikten çakınca, ortaya böyle fahiş bir hata çıktı. Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılan zam oranının ise yüzde 30 dolaylarında olduğu belirtiliyor. Yani, halen 5.200 ytl maaş alan YÖK Başkanı’na yüzde 30 zam yapıldığında, maaşı, 6.760 ytl oluyor. Hürriyet’in iddia ettiği gibi zam yapılırsa YÖK başkanı’nın maaşı 15.450 değil en fazla 10.300 ytl olabiliyor. Samanyoluhaber" |
||
03-30-2008, 01:18 | #22 |
Hürriyet habire çarpıtıyo zaten.Allah Allah ne ilginç.neyse o bir örnekti Türkiye'de haybeden para alan bir sürü insan var.Ayrıca milletvekilleri annemin maaşının kaç katını alıyor.birileri vatandaşın haklarına ve paralarına göz dikmeden önce kendine çeki düzen vermeli
|
|
03-30-2008, 01:19 | #23 | |
Alıntı:
Bazıları kendine çekidüzen verse mesele kalmaz zaten. |
||
03-30-2008, 01:21 | #24 |
Arkadaşlar şu bir gerçek ki avrupa ekonomide olan sorunlşarı halletmek için bu sosyal güvenlik yasasını istiyor.Aynı yasayı Yunanistan da geçirdi.Objektifçe incelersek yıkımdır.Ancak ülkemizde hiç bir iktidar bunun geçmesine hayır diyemez.Çünkü ımf politikaları ve dış borçlar varken bu yasayı geçirmek zorunludur.Yoksa istikrar bozulur.
Ancak bu bir yıkımdır.Kurtulmanın yolu ülkeden ABD-AB-IMF güçlerini kovmaktır.Günümüzde bunu yapacak siyasi oluşum yoktur. |
|
12-16-2009, 18:07 | #25 |
sgk birlitkte getirilen muayene ücretleri tam kendini bilmezlerin cıkaracagı yasa bugun devlet hastanesi gittim iki bölümde ayrı ayrı 8 lira ödedim 2 ilac aldıkmı 8+ ilac fiyatı eskiden böylemiydi bu yasayı cıkaran kendini bilmezleri protesto ediyorum
Konu salih. tarafından (12-16-2009 Saat 18:23 ) değiştirilmiştir.. |
|
12-16-2009, 18:43 | #26 |
bundan 7 yıl önce bi sigortalı özel hastanenein yolunu biliyormuydu acaba? Devlet hastanelerinde sabahın 5 inde sıraya geçtiğiniz günleri ne çabuk unuttunuz.Başkasına attığınız çamurlardan damlayanlar önününüzü bataklığa çevirdi biraz kendinize bakın hatırlayın isterseniz
|
|
12-16-2009, 18:58 | #27 |
[quote=KARIŞIK PİZZA;695762]Hiç olmassa ilacıda buluyorduk hepsınız de sımdı ıse saglık kurumlarının her bırımı kan aglıyor sayenızde. Doktorlarından tutun eczacılarına kadar ılac tasnıtım fırmalarında calısanlara kadar. Ama ozel hastanlere gıdenlere sorun yok parası olan ıyılesır olmayan can cewkıserek hakkı rahmetıne kavusur oyle mı* Ama normaldir nede olsa lıderınızın hanımı medical parkın ortaklarından degılmı bunların olması normal.[/]
heee yani hastane olayı kabul ettin onu çürüttük şimdi sıra bunda saçmalamadn önce biraz gündem takip et istersen geçen hafta eczacılar eylem yaptı neden? ben cevapliim ilaçların vergileri azaldı bu yüzden fiyatları azaldı bu yüzdende eczacıların aldığı katkı payı azaldı yani senin anlican ilaçlar ucuzladı git al istersen gelelim 2.ye doktorlar sıkıntılı neden? çünkü artık eskisi gibi ilk muayene ücreti alamıyorlar onların aldıkları muayene ücretinin ilaç geliri düşen eczacıalra ödüyoruz sonra ayrı bi fondan dolaylı oalrak doktorlara geçio yeniden sıcak paraları gittiye ondan şikayetçi devam edelim sağlık ocaklarında muayenenin bedava olduğunu biliyosundur heralde? bide şeyi hatırlıosumusun sgk dan önce eczacılar emekli sandığı dışına pek anlaşma yapmazlardı ama olmadı ki şimdi ben böyle seni susturursam. şimdiye kadar sana öğretilenler hep yalanmıydı yani ? |
|
12-16-2009, 19:07 | #28 | |
[quote=mhfzkrdmkrt34;695770]
Alıntı:
|
||
12-16-2009, 19:15 | #29 | |
[quote=salih.;695777]
Alıntı:
|
||
12-16-2009, 20:11 | #30 | |