AK Gençliğin Buluşma Noktası
Projelerimiz Tüm projelerimizi burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 03-30-2008, 01:12   #21
Kullanıcı Adı
LüGaT
Standart SOSYAL GÜVENLİK YIKIMI!!!
Alıntı:
akdok Nickli Üyeden Alıntı
yalnız emeklilerin maaşı % bilmemkaç diye diye habire azaltılıp dururken YÖK başkanının maaşına rekor zam geliyor.15.000YTL'ye çıkıyor.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
Sen hala orda mısın ? Geçmiş olsun ;)

"Hürriyet yine çarpıttı. Hürriyet gazetesi, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın maaşının Bakanlar Kurulu kararıyla arttırılacağını duyurdu. Ancak zam hesaplanırken yapılan büyük bir hesap hatası, gazeteyi komik duruma düşürdü.

Eşref GÜNAYDIN'ın haberi...

YÖK yasasına göre, YÖK Başkanı’nın maaşı, en yüksek devlet memuru maaşının 2 katını geçemiyor. Hürriyet, buradan yola çıkarak, YÖK Başkanı’nın maaşına yüzde 200 zam yapılacağını bildirdi.

Hürriyet’in hesabına göre en yüksek memur maaşı, Başbakanlık müsteşarına ait. Bu rakam 5.150 ytl. Bu paranın iki katı, 10.300 ytl oluyor. Hürriyet, “iki katı” ifadesini yüzde 200 olarak algılayınca, ortaya 15.450 gibi uçuk bir rakam çıkıyor. Hâlbuki iki katının oransal karşılığı yüzde 100’dür. Yüzde 200 zam yapılması durumunda ise 3 katı zam yapılmış olur. Bu da yasal olarak zaten mümkün değil.

Hürriyet muhabirleri matematikten çakınca, ortaya böyle fahiş bir hata çıktı.

Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılan zam oranının ise yüzde 30 dolaylarında olduğu belirtiliyor. Yani, halen 5.200 ytl maaş alan YÖK Başkanı’na yüzde 30 zam yapıldığında, maaşı, 6.760 ytl oluyor. Hürriyet’in iddia ettiği gibi zam yapılırsa YÖK başkanı’nın maaşı 15.450 değil en fazla 10.300 ytl olabiliyor.

Samanyoluhaber"
Alt 03-30-2008, 01:18   #22
Kullanıcı Adı
akdok
Hürriyet habire çarpıtıyo zaten.Allah Allah ne ilginç.neyse o bir örnekti Türkiye'de haybeden para alan bir sürü insan var.Ayrıca milletvekilleri annemin maaşının kaç katını alıyor.birileri vatandaşın haklarına ve paralarına göz dikmeden önce kendine çeki düzen vermeli
akdok isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-30-2008, 01:19   #23
Kullanıcı Adı
LüGaT
Alıntı:
Hürriyet habire çarpıtıyo zaten.Allah Allah ne ilginç.
Değil mi hep çarpıtıyor, hakikaten ne ilginç ?

Bazıları kendine çekidüzen verse mesele kalmaz zaten.
Alt 03-30-2008, 01:21   #24
Kullanıcı Adı
Kemalist59
Arkadaşlar şu bir gerçek ki avrupa ekonomide olan sorunlşarı halletmek için bu sosyal güvenlik yasasını istiyor.Aynı yasayı Yunanistan da geçirdi.Objektifçe incelersek yıkımdır.Ancak ülkemizde hiç bir iktidar bunun geçmesine hayır diyemez.Çünkü ımf politikaları ve dış borçlar varken bu yasayı geçirmek zorunludur.Yoksa istikrar bozulur.
Ancak bu bir yıkımdır.Kurtulmanın yolu ülkeden ABD-AB-IMF güçlerini kovmaktır.Günümüzde bunu yapacak siyasi oluşum yoktur.
Kemalist59 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-16-2009, 18:07   #25
Kullanıcı Adı
salih.
sgk birlitkte getirilen muayene ücretleri tam kendini bilmezlerin cıkaracagı yasa bugun devlet hastanesi gittim iki bölümde ayrı ayrı 8 lira ödedim 2 ilac aldıkmı 8+ ilac fiyatı eskiden böylemiydi bu yasayı cıkaran kendini bilmezleri protesto ediyorum

Konu salih. tarafından (12-16-2009 Saat 18:23 ) değiştirilmiştir..
salih. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-16-2009, 18:43   #26
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
KARIŞIK PİZZA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sadece bu pşsa gene iyi. Özel hastanelerin ekmeklerine de yağ sürüldü.i Bir SGK'lı özel hastaneye gittiğinde yüzde yetmişüçüne kadar kendi cebinden odeyecek.
bundan 7 yıl önce bi sigortalı özel hastanenein yolunu biliyormuydu acaba? Devlet hastanelerinde sabahın 5 inde sıraya geçtiğiniz günleri ne çabuk unuttunuz.Başkasına attığınız çamurlardan damlayanlar önününüzü bataklığa çevirdi biraz kendinize bakın hatırlayın isterseniz
Alt 12-16-2009, 18:58   #27
Kullanıcı Adı
İntifada
[quote=KARIŞIK PİZZA;695762]Hiç olmassa ilacıda buluyorduk hepsınız de sımdı ıse saglık kurumlarının her bırımı kan aglıyor sayenızde. Doktorlarından tutun eczacılarına kadar ılac tasnıtım fırmalarında calısanlara kadar. Ama ozel hastanlere gıdenlere sorun yok parası olan ıyılesır olmayan can cewkıserek hakkı rahmetıne kavusur oyle mı* Ama normaldir nede olsa lıderınızın hanımı medical parkın ortaklarından degılmı bunların olması normal.[/]

heee yani hastane olayı kabul ettin onu çürüttük şimdi sıra bunda
saçmalamadn önce biraz gündem takip et istersen geçen hafta eczacılar eylem yaptı neden? ben cevapliim ilaçların vergileri azaldı bu yüzden fiyatları azaldı bu yüzdende eczacıların aldığı katkı payı azaldı yani senin anlican ilaçlar ucuzladı git al istersen

gelelim 2.ye doktorlar sıkıntılı neden? çünkü artık eskisi gibi ilk muayene ücreti alamıyorlar onların aldıkları muayene ücretinin ilaç geliri düşen eczacıalra ödüyoruz sonra ayrı bi fondan dolaylı oalrak doktorlara geçio yeniden sıcak paraları gittiye ondan şikayetçi

devam edelim sağlık ocaklarında muayenenin bedava olduğunu biliyosundur heralde? bide şeyi hatırlıosumusun sgk dan önce eczacılar emekli sandığı dışına pek anlaşma yapmazlardı

ama olmadı ki şimdi ben böyle seni susturursam. şimdiye kadar sana öğretilenler hep yalanmıydı yani ?
Alt 12-16-2009, 19:07   #28
Kullanıcı Adı
salih.
[quote=mhfzkrdmkrt34;695770]
Alıntı:
KARIŞIK PİZZA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hiç olmassa ilacıda buluyorduk hepsınız de sımdı ıse saglık kurumlarının her bırımı kan aglıyor sayenızde. Doktorlarından tutun eczacılarına kadar ılac tasnıtım fırmalarında calısanlara kadar. Ama ozel hastanlere gıdenlere sorun yok parası olan ıyılesır olmayan can cewkıserek hakkı rahmetıne kavusur oyle mı* Ama normaldir nede olsa lıderınızın hanımı medical parkın ortaklarından degılmı bunların olması normal.[/]

heee yani hastane olayı kabul ettin onu çürüttük şimdi sıra bunda
saçmalamadn önce biraz gündem takip et istersen geçen hafta eczacılar eylem yaptı neden? ben cevapliim ilaçların vergileri azaldı bu yüzden fiyatları azaldı bu yüzdende eczacıların aldığı katkı payı azaldı yani senin anlican ilaçlar ucuzladı git al istersen

gelelim 2.ye doktorlar sıkıntılı neden? çünkü artık eskisi gibi ilk muayene ücreti alamıyorlar onların aldıkları muayene ücretinin ilaç geliri düşen eczacıalra ödüyoruz sonra ayrı bi fondan dolaylı oalrak doktorlara geçio yeniden sıcak paraları gittiye ondan şikayetçi

devam edelim sağlık ocaklarında muayenenin bedava olduğunu biliyosundur heralde? bide şeyi hatırlıosumusun sgk dan önce eczacılar emekli sandığı dışına pek anlaşma yapmazlardı

ama olmadı ki şimdi ben böyle seni susturursam. şimdiye kadar sana öğretilenler hep yalanmıydı yani ?
saglık ocaklarınd 2ytl muayene ücreti artı ilac devlet hasatnesinde 8 tl muayane artı ilac ak parti bu yasayı kendi cıkarları icin cıkardım adam ssk cebinde parası yok zar zor ilac parası denleştiriyor ama ak partililer bunuda karsı cıktı sgk bunu cıkarmayın dedi meclistekiler halk zarar görecek ama ak p cıkardı ama tek istegim bu siyaset gitmesi yeni siyaset anlayısı yebi partiler gelmediler ilacımı alamadım daha önce alıyordum en fazla 7 8 llira ilac alıyorduk
Alt 12-16-2009, 19:15   #29
Kullanıcı Adı
İntifada
[quote=salih.;695777]
Alıntı:
mhfzkrdmkrt34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
saglık ocaklarınd 2ytl muayene ücreti artı ilac devlet hasatnesinde 8 tl muayane artı ilac ak parti bu yasayı kendi cıkarları icin cıkardım adam ssk cebinde parası yok zar zor ilac parası denleştiriyor ama ak partililer bunuda karsı cıktı sgk bunu cıkarmayın dedi meclistekiler halk zarar görecek ama ak p cıkardı ama tek istegim bu siyaset gitmesi yeni siyaset anlayısı yebi partiler gelmediler ilacımı alamadım daha önce alıyordum en fazla 7 8 llira ilac alıyorduk
işte size diyorum ki biraz araştırın işte direk dalmayın ortalığı git bakalım hangi sağlık ocağı 2 tl muayehne ücreti alıo bitti o günler.ilaçta sigortalıysan zaten cüzi miktar.cebinde hiç parası olmayan bi sgk lı ücretsiz sağlık ocağında muayene olabilir ve ilaçlarını çok az bir fiyata alabilir.artı insanf et birazda devlet hastanesindede 8 lira öde istersen 1 paket sigara içme git muayene ol
Alt 12-16-2009, 20:11   #30
Kullanıcı Adı
salih.
[quote=mhfzkrdmkrt34;695785]
Alıntı:
salih. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

işte size diyorum ki biraz araştırın işte direk dalmayın ortalığı git bakalım hangi sağlık ocağı 2 tl muayehne ücreti alıo bitti o günler.ilaçta sigortalıysan zaten cüzi miktar.cebinde hiç parası olmayan bi sgk lı ücretsiz sağlık ocağında muayene olabilir ve ilaçlarını çok az bir fiyata alabilir.artı insanf et birazda devlet hastanesindede 8 lira öde istersen 1 paket sigara içme git muayene ol
kardeşim ben sigara ve alkol kullanmıyorum kullanmamda devlet hastanesi adı üstünde bir muayene oldum saglık acagında muayene bedava zaten mesele degil muayne olduktan sonra ilac alcaksın akparti kabul etmelidir bu yasa halkı eziyor iki yere muayne oldum 16 ytl önce muayane olduklarınıda alıyorlar ak partimizde yolunu bluyor tamamen kazık chp falan degilim yanlıs anlamam ama böyle sey olmaz temmuz önce iki ilac aşıyordum 4 -5 lira para ödüyordum en fazla 8lira şimdi sadece muayne ödüyorum ak parti yaptıysa dogrdur demeyi bırakın kimse razı gelmez kendinize gelin

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)