Delikanlının mekanı AK Parti ilçe binasıdır...
AK Parti Torbalı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ömer Günaydın, partili gençler tarafından ilçe binasına asılan ‘Delikanlının mekanı AK Parti ilçe binasıdır, Atilla Kaya’ya canımız fedadır’ ifadesinin bulunduğu pankartla ilgili olarak suskunluğunu bozdu. Pankartın partili gençler tarafından hazırlanıp ilçe binasına asıldığını belirten Başkan Günaydın; ‘Bu pankartı hazırlayan ve partiye asan arkadaşlarımız gençlik kollarımızın yönetiminde bulunan arkadaşlar değildir. Bunlar partiye gönül vermiş genç arkadaşlarımızdır. Bu arkadaşlarımız Ziraat Odası seçimlerinde bize söz verip daha sonra sözünden dönen, siyaseti ahlaksız bir biçimde yapan bir takım insanlara tepkilerini göstermek amacıyla bu yola başvurmuşlar. Ben pankartı asıldıktan bir gün sonra gördüm ve indirilmesi talimatını verdim. Şunu söylemek istiyorum, arkadaşlarımızın o pankartı ilçe binasına asmaları hoş olmamış. Ben kişisel olarak bu pankartta masumane bir destek ifadesi veya gerçekleşen bir olayın kişilerin ruh ikliminde bıraktığı yansımayı gördüm. Ama başkaları daha farklı bakabilir ve nitekim konunun yansımalarına bakıldığında da ortaya koyulan tepkilere anlam verebiliyorum. Bizim siyasi anlayışımızda temel olarak bu tür sloganvari objelere yer yok. Ama AK Parti’nin Torbalı İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak, partime kayıtlı 2.000 genç üyenin siyasi faaliyetlerinden ben sorumluyum ve bu olaydan doğan sorumluluğu da elbette üzerime alıyorum. Bu tür olayların tekerrür etmemesi için gereken tedbirleri almak benim görevim.’ ifadesinde bulundu.
AK Parti’nin siyasi anlayışı ile ilgili olarak da kamuoyuna bilgi veren Başkan Ömer Günaydın; ‘AK Parti Türk siyasetine yalnızca yeni bir parti olarak katılmamıştır. Siyasi ahlak, erdem ve parti içi demokrasi anlayışıyla Türk siyasi hayatına yüksek bir değerler manzumesi katmıştır. Demokratik ve laik hukuk devletini savunan, laikliği demokrasinin teminatı ve toplumsal barışın temel ilkesi sayan AK Parti, her daim Cumhuriyetin temel nitelikleri etrafında kalıcı bir toplumsal mutabakat arayışı içinde olmuştur. AK Parti, halkımızın sözünü, geleceğini, çocuklarının istikbalini, devletinin ve milletinin bölünmezliğini, barış içinde bir toplum özlemini, kalkınmış bir ülke beklentisini emanet edecek doğru dürüst temsilciler olarak görüldüğü için büyümüştür. Büyüklüğümüzü çekemeyen, milletle aramızda oluşan gönül köprüsünü yıkamayan bazı kesimler, başarılarımızı perdelemek ve bizleri küçük göstermek için sürekli fırsat kollamaktadır. Nasıl yaparız da eski anlayışları, çatışma siyasetini geri getiririz? hesabındaki bu kesimler ne geçmişten, ne de milletin 3 Kasım'da kendilerine verdiği dersten bir durum vazifesi çıkarmamıştır. Bu şer cephesi, bütün dikkatleriyle suiistimal edebilecekleri gerilimlerin peşindeler. Yolumuzu kesinlikle sloganlarla, öfkeyle, ucuz popülizmle, duygu istismarıyla değil, akıl ile sağduyuyla, bilgiyle tecrübeyle çiziyoruz. Başkalarının çatışmacı anlayışları, kavgacı üslupları siyaset çizgimizi asla değiştirmeyecektir. Biz kavgadan değil, kardeşlikten yanayız. Türkiye'nin sevgiye ve kardeşliğe daha çok ihtiyacı olduğu bu dönemlerde, aklı selim davranmak ve milletin hassasiyetlerini gözeterek sorumlu siyaset yapma yükümlülüğü her zaman olduğu gibi yine bize düşmüştür. Bizim bu yükümlülüğü yerine getireceğimizden ve siyasetteki kırmızı çizgilerimizin dışına çıkmadan yolumuza devam edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.’şeklinde konuştu.
|