![]() |
#1 |
![]() [size=10pt]Atatürk öldükten sonra resimlerini her yerden kaldırdınız. Bu kara lekeyi temizleyin ERDOĞAN'DAN BAYKAL'A VE CHP'YE AĞIR SÖZLER “Atatürk öldükten sonra resimlerini her yerden kaldırdınız. Bu kara lekeyi temizleyin önce” Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Gençlik Kongresi'nde konuştu: "Baykal millete güvenmediğini itiraf etmektedir. Aksi takdirde 84 yıllık cumhuriyetimizin birikimine de, Atatürk'e de, laikliğe de, meclis iradesine de milletimize de büyük haksızlık yapmış oluruz. Milletimizin laiklik ile bir problemi yok. Baykal'ın dayatmacı anlayışıyla problemi var. Milletimiz cumhuriyetimizin her değerini aynı samimiyetle sahiplenmektedir. Ama birilerinin millitimizin kabulleriyle milli iradeyle, demokrasiyle problemi olabilir. Bu ise beyhude bir çabadır. Milletimiz laikliğe de demokrasiye de hukuk devleti anlayışına da sahip çıkmasını bilir. Türkiye'de laikliğin oylanmasını isteyen yoktur. Buna ihtiyaç da yoktur. Çünkü Sayın Baykal ve zihniyetinden başka milletimizin laiklikten yana olduğunu konusunda kimsenin bir şüphesi yoktur. Sevgili gençler şurayı lütfen iyi izleyin, iyi takip edin, iyi dinleyin. Buradan Sayın Baykal'a sesleniyorum: Sayın Baykal gerçi sana bu kadar vakit ayırmayı kendim için zulh telakki ediyorum. Sayın Baykal artık Atatürk'ün arkasına saklanıp siyaset yapmayı bırakmalısın. Biz senin ve CHP'nin zihniyetini iyi biliriz. Vefatından sonra CHP'nin, Türk parasının üzerinden Atatürk resimlerini nasıl çıkardığını çok iyi biliriz. Devlet daireleri,nden Atatürk'ün resimlerini CHP'nin nasıl indirdiğini çok iyi biliyoruz. Okullardan Atatürk'ün resimlerini nasıl kaldırdıklarını çok iyi biliriz. CHP geçmişindeki bu kara lekeleri temizlesin, ondan sonra konuşsun. 70 milyon olarak bir ve bütün olarak insanlarımızı kucaklıyoruz. Biz ayrım yapmayız. Bütün vatandaşlarımızdan isteğimiz birlik bilincini geliştirmektir. AKP'nin siyaset felsefesi 70 milyonun birlik bilincini korumaktır. 81 ilin 80'inde milletvekili çıkarmamız demokrasi tarihinde bir ilktir. Sivas'ın ötesine bizden başka giden yok. Giden de 1 ya da 2 milletvekiliyle gidiyor. Bizde etnik milliyetçilik yok. Bizde bölgesel milliyetçilik de yok. Bizde dinsel milliyetçilik de yok. Bizi çekişmelerin içine çekmeye çalışıyorlar. Türkiye bunlardan çok çekti. Biz onların bizi çekmek istediği mindere gelmeyeceğiz. Siyasi çıkarlarımızı ülkemizin çıkarları üstünde görmeyeceğiz. Tekrar ediyorum, ülkemiz kazanacaksa kaybetmeye hazırız"[/size]
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|