08-03-2007, 22:56 | #1 |
'Bu gidişle İnönü'nün torunları CHP'ye oy vermeyecek'
CHP, seçim mağlubiyetini dün Parti Meclisi'nde (PM) tartıştı. 11 saat süren toplantıda milletvekili seçilemeyen bazı üyeler, CHP lideri Deniz Baykal'a sert eleştiriler yöneltti. Baykal bunun üzerine 80 kişilik PM'den 'güvenoyu' istedi. Yapılan oylamada, 12 ret oyuna karşılık Baykal ve Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) oy çokluğuyla 'güvenoyu' çıktı.
CHP'nin seçimden sonraki ilk PM toplantısına iİsmet İnönü'nün torunu Ayşe Gülsüm Bilgehan'ın sözleri damgasını vurdu. Seçim sonuçlarından MYK ve genel başkanın sorumlu olduğunu belirten Bilgehan, Baykal'ın görevi bırakmasını talep etti. Bilgehan, "Böyle giderse benim torunlarım CHP'ye oy vermeyecektir, sanıyorum sizin torunlarınız da CHP'ye oy vermeyecek." uyarısında bulundu. Listeye giremeyen Örsan Kunter Öymen, Baykal'ın Başbakan Tayyip Erdoğan'ı örnek almasını isterken, Adil Özkol, "Devlet bünyesindeki resmi gazete gibiyiz." tepkisini gösterdi. İzzet Çetin, olağanüstü kurultayın derhal toplanmasını ve yeni bir vizyon oluşturulması gerektiğinin altını çizdi. Yeniden milletvekili seçilemeyen Ali Kemal Kumkumoğlu ise, partisinin Kürt meselesiyle ilgili politikasını eleştirdi: "Kürt meselesinde doğruları yapmadık. Partinin önünü açmakta genel başkanın, MYK ve PM'nin ortak sorumluluğu vardır." Toplantıda, bazı üyeler arasında rüşvet tartışması da yaşandı. İzzet Çetin, MYK üyelerinden Fuat Çay'ın milletvekilliği adaylığı sırasını para ile sattığını iddia edince Parti Meclisi karıştı. Çetin , "MYK üyemiz Fuat Çay'ın Hatay 3. sıra milletvekilliği adaylığını 100 bin dolar karşılığında ABD'den aday olmak için gelen Ali Vural Cengiz isimli bir partiliye satmak istediği istihbaratını aldım. Ben bunu genel sekreterimiz Sav'a söyledikten sonra bana karşı Çay ve arkadaşları tarafından kampanya başlatıldı. Bu yüzden de beni tekrar aday göstermediniz. Ben bu iddiamın hâlâ arkasındayım. Cengiz ile listeler açıklandıktan sonra da görüştüm. Kendisi olayı doğruladı. İddiaların asılsız olduğunu ileri süren Çay, "Bunlar dedikodu, iftira. Bunlar benim Hatay'daki rakiplerimin iftirasıdır. Bende buradan öneriyorum İzzet Çetin de sendikacıdır. Bütün sendikacıların mal varlıkları araştırılsın." Çay'ın bu sözlerine cevap sendikacılıktan gelen eski Türk-İş Başkanı Bayram Meral'den geldi. Meral, Çay'a dönerek "Sen ne demek istiyorsun? Ben de sendikacıyım. Sen nasıl böyle konuşabilirsin? Sen bu söylediklerini ispat edemezsen şerefsizsin." dedi. Habib Güler, Ankara
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|