AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Gençler, AK Partililer Tanışalım ! Aramıza yeni katılan bütün AK Gençlerimizi tanışmak için bu bölüme bekliyoruz.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 07-09-2007, 14:02   #1
Kullanıcı Adı
fsm
Standart hafizder
SELAMUN ALEYKÜM DEĞERLİ ARKADAŞLAR
Kur'ân-ı Kerim sözlerin en güzeli, en doğruya ileteni... O, Allah'ın Kelâmı, hakikatin kaynağı ve insanlığın yol haritası... Göze nur, sadra şifâ ve ruha gıda... Kur'ân, arşın sahibi olan Allah (cc) katında çok değerli, güçlü, sözü dinlenen ve güvenilen bir elçinin getirdiği kelâm... Onu melekler yazdı, vahiy meleği Cebrail taşıdı ve beşer planındaki ilk muhatabı olan Hz. Muhammed (sav)'e vahyetmek suretiyle emaneti sahibine teslim etti.
Kur'ân, okunan kitap... Onu ilk kez Hz. Muhammed (sav) okudu ve okuttu. Sahâbiler okudular ve okuttular. Kur'ân, nesilden nesile okundu ve okutuldu, insanlık tarihinin en çok okunan kitabı oldu. Diller okuyarak, akıllar düşünerek, gönüller ise yaşayarak ondan nasibini aldı. Çocuk yaşta birçok insan onu ezberleyip Kur'ân hâfızı oldu.

Hâfız, Allah'ın kelamını ezberleme şerefine nail olan insan. Hâfız, Allah'ın kelâmını ezberlemek suretiyle onu hatadan ve tahriften koruyan bir muhâfız. Hâfız, ilâhi kelamı ezberlemek suretiyle nesilden nesile aktaran, unutulmaktan kurtaran, kıyamete kadar koruma görevini üstlenen bahtiyar kişi. Hâfız, Allah Resûlü'nün diliyle sefere melekleriyle beraber, Allah (cc) katında onlar kadar değerli kimse...

Hâfızlık, islam eğitim ve öğretiminin temeli, bir bakıma yarısı... Müslümanların çocuklarının almalarını büyük bir iştiyakla arzu ettikleri ilk eğitim. Uğrunda anne ve babanın her türlü fedakârlığı seferber edecekleri ulvi bir faaliyet...
Kutsal metinler içinde hâfızı olan ve sayıları milyonlara ulaşan tek kitap, Kur'ân-ı Kerim olmuştur. Müslümanlar hâfızlığı kurumsallaştırmıştır; kendine özgü usûl ve metotlarla bir hâfızlık eğitimi geliştirip ilmi bir disiplin haline getirmişlerdir. Hâfızlık eğitiminin verildiği müesseseler açmış, mezun olanlar için cemiyetler tertip etmişlerdir. Hülasa, hâfızlık eğitimi müslümanların din öğretiminde olmasını öngördükleri bir ihtisas, dini görevlendirmelerde öncelik sebebi, hâfızlık makamı ise en şerefli ve yüce bir mertebedir.

Günümüzde biz müslümanlara düşen görev, bir ihtisas eğitim ve öğretimi olan hâfızlığa geçmişte olduğu gibi gereken ihtimamı göstermek, hâfız olmak isteyenlere imkânlar sağlamak, hıfzını tamamlamış olanlara her konuda destek olmak ve bu eğitim ve öğretimin verildiği her seviyedeki kurumlara maddi ve manevi anlamda yardım etmek olmalıdır.

Bu düşüncelerden hareketle, geçmişten günümüze uzanan süreçte hâfızlık müessesesine ve mevcut Kur'ân hizmetlerine bir nebze katkı, hâfız kardeşlerimize destek ve kolektif bir ruh ile ortak faaliyet ve programlar tertip etmek gibi tamamen hâlisane duygu ve niyetlerle bir hizmet teşekkülü müyesser oldu bize. Resmi çerçevede adı TÜM DÜNYA HÂFIZLAR DERNEĞİ olan bir Kur'ân müessesesi açıldı. Böylesi kutsi bir hizmetin her aşamasında emeği geçen bütün hâfız kardeşlerimizi yürekten kutluyor, emek ve mesailerinin bereketli olmasını Cenâb-ı Hak'tan niyaz ediyoruz.

Ümit ediyoruz ki bütün hâfız kardeşlerimiz, hafızlığa hizmet etmek isteyen kardeşlerimiz ve hocalarımız TÜM DÜNYA HÂFIZLAR DERNEĞİ’NE desteklerini esirgemeyecek, müessesenin tarihi misyonunu gerçekleştirmesinde kendilerine düşen görevleri yerine getirecektir. TÜM DÜNYA HÂFIZLAR DERNEĞİ hâfız kardeşlerimizin hizmet ve gayretleriyle hayatiyetini devam ettirecektir. Derneğimiz hâfız kardeşlerimize ait bir hizmet merkezi, istişare meclisi, eğitim ve öğretim yuvası, Kur'ân merkezli aktivite mahalli; kısaca ilim, irfan ve sanat adına soluk alıp verecekleri müstesna ve mûtena bir makamdır, onların öz yuvalarıdır. Bu yuvada hizmetler daha verimli, daha kolektif ve daha sonuç alıcı olacaktır inşallah...

Çalışmak bizden, destek sizden, takdir Allah (cc)'tandır.

www.hafizder.org
[email protected]
[email protected]

fsm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)