AK Gençliğin Buluşma Noktası
Kitaplar ve Dergiler Kitaplar ve Dergi içerikleri, değerlendirme ve tavsiyeler.

Stil
Seçenekler

Alt 07-04-2007, 21:33   #1
Kullanıcı Adı
Abdullah KAÇ
Standart Abdülhamit'in Kurtlarla Dansı
Abdülhamitin Kurtlarla Dansı isimli kitap Abdülhamit hakkında bilinmeyenleri ele alıyor...

Her yönüyle akıcı bir dil ile kitabı Mustafa ARMAĞAN yazdı.

Okumanızı tavsiye ediyorum arkadaşlar.

Hele bu konulara merakı olanlar kesinlikle kaçırmasın üstelik 335 sayfalık bu kitap sadece 6 lira.

Abdullah KAÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-05-2007, 13:24   #2
Kullanıcı Adı
unlu
bende okudum özellikler abdulhamitin boğaz köprüsü fikri gibi ileri göüşlülüğü şahane dikkat bir fikir
Alt 07-05-2007, 16:42   #3
Kullanıcı Adı
flower
okudum ve tarıh dersıme acyıp yarar gordum
flower isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-18-2007, 23:49   #4
Kullanıcı Adı
MsM
Bence mutlaka okunmalı okumayan çok şey kaybeder.
Kitap okadar sürükleyici ki hemen bitirivereceksiniz.
Özellikle abdestsiz dolaşmadığı konusu beni çok etkilemişti.
MsM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-06-2007, 21:43   #5
Kullanıcı Adı
sadeceali
kitabı babam almıştı... bi elli sayfa okudum öyle kaldı.. bilmiyodum bu kadar güzel olduğunu... hemen başlıyorum...
sadeceali isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-06-2007, 21:46   #6
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
aa bende çok merak ettim ve ilk kez duyuyorum kitabın adını salı günü izmire gidicem ve hemen alıcam inşallah..
Paylaşımınız için teşekkür ederim Başkanım.
Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-16-2008, 17:41   #7
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
flower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
okudum ve tarıh dersıme acyıp yarar gordum

Dersine pek yarayacağını sanmıyorum, bizim okul müfredatındaki tarih savaştan kandan başka bişeyden bahsetmediği için, Ulu Hakan'ın Louis Pastour'ü ülkemize davet ettiği, Çanakkale savaşlarında ordumuzun kalbi olan krupp marka tüfekleri oraya önceden yığdırdığı, sarayında tiyatro ekibi kurdurması, her sultanın ülke lideri olup yan gelip yatmamasının timsali onunda şahane bir marangoz olması, hatta Yunanlarla olan Dömeke savaşı sonrası bir çok gazimize kendi elleriyle bastonlar yapması... Nın resmi tarih açısından pek bi önemi yoktur! Bu yüzden kul da tarih dersine de pek yaradığı söylenemez !!!
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-16-2008, 17:53   #8
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
sadeceali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kitabı babam almıştı... bi elli sayfa okudum öyle kaldı.. bilmiyodum bu kadar güzel olduğunu... hemen başlıyorum...

abim almıştı, onun sayesinde okumuştum bende
ama Abdülhamid Han hakkında görüpte almadığım kitap yok desem yeridir, onu da mutlaka alırdım Hele Mustafa Armağan gibi bi yazarın kaleminden çıkmışsa ..
Ama vesile olan abimdi işte (:
Alt 10-16-2008, 18:19   #9
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
abdulhamit gerçekten büyük bir liderdi. osmanlı devletinin en kötü zamanında baştaydı. 87-88 rus savaşlarında -henüz padişahlığının ilk yıllarındaydı- bu savaşı kaybetti ama ondan sonra 30 yıl boyunca toprak kaybetmedi. denge politikasını çok iyi yapan bir lider.

1908 de sinsice devrildikten sonra osmanlı çok kötüye gitmeye başladı. 3 yıl içerisinde balkanlarda trablusgarpta kaybettik. adalar elimizden çıktı. daha yeni ülke olmuş ufacık ordulara bile yenildik.

çok zor durumda olmasına rağmen yahudilerin filistin isteğine karşı çıktı. ordumuz çok güçlü değildi ama filistini vermektense savaşmayı tercih ederim dedi. tüm borçların silinmesini dahi kabul etmedi. ne yazıkki aynı filistin 15 yıl sonra bir komutan tarafından hiçyere ingilizlere bırakıldı. bu da israilin kurulmasına zemin hazırladı.

ruhu şad olsun. ona vatan haini diyenleri Allaha havale ediyorum
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-18-2008, 03:05   #10
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
abdulhamit gerçekten büyük bir liderdi. osmanlı devletinin en kötü zamanında baştaydı. 87-88 rus savaşlarında -henüz padişahlığının ilk yıllarındaydı- bu savaşı kaybetti ama ondan sonra 30 yıl boyunca toprak kaybetmedi. denge politikasını çok iyi yapan bir lider.

1908 de sinsice devrildikten sonra osmanlı çok kötüye gitmeye başladı. 3 yıl içerisinde balkanlarda trablusgarpta kaybettik. adalar elimizden çıktı. daha yeni ülke olmuş ufacık ordulara bile yenildik.

çok zor durumda olmasına rağmen yahudilerin filistin isteğine karşı çıktı. ordumuz çok güçlü değildi ama filistini vermektense savaşmayı tercih ederim dedi. tüm borçların silinmesini dahi kabul etmedi. ne yazıkki aynı filistin 15 yıl sonra bir komutan tarafından hiçyere ingilizlere bırakıldı. bu da israilin kurulmasına zemin hazırladı.

ruhu şad olsun. ona vatan haini diyenleri Allaha havale ediyorum
Yorumunuza katılıyorum, ama tarih ve görüş yanlışınız var: 87-88 değil, 77-78 yılında ve Rumi takvim kullanıldığı için 93 Rus Harbi adıyla anılır bahsettiğiniz savaş.. Ayrıca Abdülhamid savaşı kaybetti demek de yanlış olur. Cennetmekânın tahtta ilk yılları evet, ama ozamanlar Meşrutiyet yürürlükte. Yani padişahın haklarıda kısıtlı. Ve savaşa sadrazam Mithat Paşa'nın kahraman olma hayalleriyle, ayrı ırklarında çok sayıda yer aldığı meclisten savaş isteğini çıkarıp öyle katıldığımız bir harp.
Sultan Hamid'in de mağlubiyetten sonra '' Allah bu devleti bu haliyle savaşa sokan ve nice canlara kıydıranların cezasını versin '' diye sitemli bir bedduasıda vardır..

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)