AK Gençliğin Buluşma Noktası
Beyin Fırtınası Beyin Fırtınası yapıyoruz... Herkes içeri.

Anketimiz: Size göre Mayis ayi icerisinde en mantıklı, en doğru, en sıradışı paylasimda bulunan, konulara cevap
Lügat 28 20.00%
Asimov 14 10.00%
Demokrat(Mavera) 27 19.29%
Alemdar 11 7.86%
Black_Metal 12 8.57%
Murat Kurt 9 6.43%
_Yeniden_ 8 5.71%
Benide_Kapatın 14 10.00%
Ayşe_Berra 9 6.43%
Jonathan749 8 5.71%
Katılımcı sayısı: 140. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 05-19-2008, 15:27   #161
Kullanıcı Adı
Kırık_Çocuk
Standart AYIN EN ZEKİ BEYİN FIRTINASI YORUMCUSU..
Alıntı:
Alemdar Nickli Üyeden Alıntı
Peki Tasavvuf değil felsefe değil peki ne....
bu senin dediklerinin kurandaki ayetlerlede uzaktan alakası yok şu anda araştırıyorum
üstüninsan modeli derken neyi kastettin merak ediyorum ayrıca bu konu öyle bilip bilmeden yorum yazılacak bi konu değil çünkü
Bunlar benim kendi düşüncelerim sadece benzeştirdiğim noktaları yazıyorum.Yoksa herzaman derim kişinin fikri kendine özgü ve biriciktir.
Kırık_Çocuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 05-19-2008, 15:28   #162
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
Kur'an ve Sünnetin eşiğinde düşünmeyi Allah c.c. emrediyor insanlara " Allah düşünüp, tutasınız diye size öğüt veriyor " Ayeti ile ...

Zaten bu çizgi haricindeki düşüncelerin tümü, külliyen işkembe-i kübra mahiyetindedir ve ona göre değer bulurlar.

VesseLam
Necip Fazil isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 05-19-2008, 15:30   #163
Kullanıcı Adı
Kırık_Çocuk
Alıntı:
Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı
İradeni, teslimiyet yönünden kullanabilirsen kazanan olursun.

Allah c.c. insana neden irade vermiş ? Yolunu seçebilsin diye ... İster başına buyruk olur, dünyada ipi kopuk hayranlar gibi dolanırsın, ister iradeni Rahman'a teslim eder, edebiyete kavuşursun.

VesseLam
Peki türtüleri duyguları aklını şimdiki gibi kullanamadığın çocukluğundaki oluşan karakter izlerini nasıl yenmeyi düşünüyorsun.Ben allaha teslim oldum durduğum yerde beni korumasını bekliyorum.Bunlar insanın iç dünyasıdır ve iradesini güçlendirmiş insan bu çatışmalarla başaçıkabilir ancak.Çürnki yaratıcı senin Aklına ve duygularına ambargo koymaz bunu sen nasıl beklersin ondan..bu insanın kendi elindedir..
Alt 05-19-2008, 15:30   #164
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Alıntı:
Black_MeTaL Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
İnsanlar herşeyi düşünerek bulabilecek olsalardı, Allah c.c. Peygamber'de göndermezdi. Düşünmekten beyinleri sulanan, aslında düşündüklerini sanarak beyhude zaman avı yapan feylesoflar, şimdiye kadar ortaya ne koyabilmişlerdir ki, hem hayatı kurtarma hemde düşünme sorumluğu olan insanlar ortaya birşey koyabilsinler.

Ceplerindeki para, ellerine batan feylesof müsvetteleri, sapık düşüncelerin mimarlarıdır sadece okadar.

VesseLam
dinin olduğu yerde felseffe olmaz beyim ama din felsefesi yapılmakla birlikte islam filozofları da vardır hayran kaldığınız...
İslamda filozof yoktur
islamda alimler ve evliyalar vardır
ve her evliya veya alimin görüşleri doğrudur diye bir hükümde yoktur
biz Düşüncelerimizi ve fikirlerimizin doğruluğunu ve yanlışlığını Kuranı Kerime bakarak beyan ederiz
Esas aldığımız Kuran ve Sünnettir
alimler ve evliyalardan ise sadece yardım alırız
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 05-19-2008, 15:34   #165
Kullanıcı Adı
Kırık_Çocuk
Alıntı:
Kur'an ve Sünnetin eşiğinde düşünmeyi Allah c.c. emrediyor insanlara " Allah düşünüp, tutasınız diye size öğüt veriyor " Ayeti ile ...

Zaten bu çizgi haricindeki düşüncelerin tümü, külliyen işkembe-i kübra mahiyetindedir ve ona göre değer bulurlar.

VesseLam
Allah bu ayetin başında da doğruluğu emrediyor kuranda birçok ayette de..Doğruluk nedir? Doğruluğu hiç sorguladın mı..benim soylediklerimle hiç bir paralelliği yokmudur..
Alt 05-19-2008, 15:37   #166
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
senin söylediklerin biraz abes gibi geldi bana
tamam sende ALLAH insana irade vermiştir
diyorsun ama
ALLAH korkusu bazı şeyleri yapmanı engelliyor değil mi demek ki sende ki irade de bir yere kadar
ayrıca bu söylediklerinin elle tutulur bi yanı yok güzel kardeşim...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 05-19-2008, 15:37   #167
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
İşte mesele burada başlıyor zaten. Ağer Alemlerin Rabbi, insanın aklına ambargo koyacak olsaydı, Cennet ve Cehennem nazir olmaz, imtihan dediğimiz dünya hayatı, ektiğimiz toplayacağımız bir tarla olmaktan çıkıp, ağasına çalışan marabaların yaşadığı bir mekan olurdu.

Allah c.c. insanların önüne yolları koymuş, seçim haklarınıda kendilerine vermiştir. İster eker hasatını toplarsın, ister yatar hasat zamanı aç kalırsın.

Teslimiyetten bahsettiğim budur, yoksa Allah c.c. teslim ol, yat uzan, karnında doyar, ahirette senin olur, hesabı değil. İslamın özününde insanın çalışması vardır zaten. Çalışmayı ibadetten sayan bir din, insaları " Bana teslim olsun, gerisine karışmayın " mantığını içerisinde barındıramaz zaten.

Biz teslimiyeti, başımıza gelen olaylar sonrasında " Hayır ve şerri Allah'tan bilerek " yerine gitiririz. Müslüman olmamızın bir gereğide budur. Kader ve kaza ya imanı olan herkes, " Teslimiyet " kalkanının altındadır zaten.

VesseLam
Alt 05-19-2008, 15:39   #168
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
Doğruluk insanın fıtratında vardır zaten. Yani insandan insana değişmez.

Aklı başında olan herkes, hırsızlığın, zinanın, içkinin, yalan söylemenin, kumar oynamanın, hakka girmenin yanlış olduğuna iman eder. Ama dünyayı kendi eğlence alanı zannedenler için bu farklıdır tabiki, Kur'an-ı Kerim'in ayetlerinin muhatabıda " Aklı başında olan insanlardır "

VesseLam
Alt 05-19-2008, 15:42   #169
Kullanıcı Adı
Kırık_Çocuk
Alıntı:
İşte mesele burada başlıyor zaten. Ağer Alemlerin Rabbi, insanın aklına ambargo koyacak olsaydı, Cennet ve Cehennem nazir olmaz, imtihan dediğimiz dünya hayatı, ektiğimiz toplayacağımız bir tarla olmaktan çıkıp, ağasına çalışan marabaların yaşadığı bir mekan olurdu.

Allah c.c. insanların önüne yolları koymuş, seçim haklarınıda kendilerine vermiştir. İster eker hasatını toplarsın, ister yatar hasat zamanı aç kalırsın.

Teslimiyetten bahsettiğim budur, yoksa Allah c.c. teslim ol, yat uzan, karnında doyar, ahirette senin olur, hesabı değil. İslamın özününde insanın çalışması vardır zaten. Çalışmayı ibadetten sayan bir din, insaları " Bana teslim olsun, gerisine karışmayın " mantığını içerisinde barındıramaz zaten.

Biz teslimiyeti, başımıza gelen olaylar sonrasında " Hayır ve şerri Allah'tan bilerek " yerine gitiririz. Müslüman olmamızın bir gereğide budur. Kader ve kaza ya imanı olan herkes, " Teslimiyet " kalkanının altındadır zaten.

VesseLam
ilk 3 paragraf geçiyorum böyle olması gerektiğini düşünmen bikaç şeyi çözmüş oldu zaten..
Hayır ve şerri allahtan bilmek b.ir ayette geçiyor mu?
Şeytan denen mahluktan bir şer gelmez mi Madem hayrı şerri veren allah maşa olan şeytanın suçu nedir?

Teslimiyet onun yolunda ilerlemek ve bunun farkında olarak yapmaktır bana göre.. Kafasını onune eğmiş koyun surusu gibi değil(muhatap burdakiler değil genel anlamda örnekliyorum)..Bu hayırları şerleri anlamaya çalışmaktır anlatmak istediğim..BUnların hikmetini öğrenmeye çalışmak felsefeyse ben felsefe yapıyorum evet
Alt 05-19-2008, 15:43   #170
Kullanıcı Adı
Kırık_Çocuk
Alıntı:
Doğruluk insanın fıtratında vardır zaten. Yani insandan insana değişmez.

Aklı başında olan herkes, hırsızlığın, zinanın, içkinin, yalan söylemenin, kumar oynamanın, hakka girmenin yanlış olduğuna iman eder. Ama dünyayı kendi eğlence alanı zannedenler için bu farklıdır tabiki, Kur'an-ı Kerim'in ayetlerinin muhatabıda " Aklı başında olan insanlardır "

VesseLam
Oysaki buna tam anlamıyla iman etmiş olanlar akılları başlarında olmayanlardır...yada biz onlara oyle diyoruz
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)