AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 05-24-2008, 22:01   #11
Kullanıcı Adı
ENGİNEER
Standart DEMOKRASİ Mİ, POLİS DEVLETİ Mİ?
Alıntı:
Eğer bir ülkede, iktidar partisine "laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmak" iddiasıyla kapatma davası açıldıktan sonra Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili, izlendiği ve dinlendiği kuşkusuna kapılıyorsa...
İlk önce halkın yüzde 47'sinin oyunu almış bir partinin kapatılmasını tartışalım sonra takip meselesine geçeriz...!

Alıntı:
Eğer bir ülkede, dinlenme ve izlenme kuşkularının ardından "orada tesadüfen başka görevle bulunan bir polis aracı" gündeme geliyorsa...
Eğer şüphelenilen birileri varsa dinlenmesi normaldir..Bu bir suç değil...

Alıntı:
Eğer bir ülkede, ikinci büyük medya grubuna genel seçim öncesi tartışmalı bir biçimde el konulabiliyor ve el konulan medya grubu bütün seçim dönemi boyunca iktidar denetiminde tutuluyorsa...
El konulan medya grubunun usulsüzlükleri ispatlanmışsa el konulur...El konulmasaydı bu seferde ''yolsuzlukla mücadele edemeyen parti'' mi olacaktık?

Alıntı:
Eğer bir ülkede, el konulan medya grubunun seçimden sonraki satışı, yerli ve yabancı bütün isteklilerin açıklanmayan nedenlerle geri çekilmesi sonucunda, tek talip olarak kalan şirkete satılıyorsa ve bu şirketin en üst düzey yöneticileri arasında Başbakan'ın damadı varsa...
Madem öyle ülkenin en zengin kesimini oluşturan laiklerden bir delikanlı çıkıp alsaydı medya grubunu...

Alıntı:
Eğer bir ülkede, milletvekillerinin, hırsızlık, rüşvet, nüfuz suiistimali, zimmete para geçirme vb. suçlardan yargılanmaları, dokunulmazlık zırhı ile engelleniyorsa...
Melih Gökçek hakkında 60 tan fazla dava açıldı bir tanesi bile haklı çıkmadı..Hepsi beraat...Kanıtlanamayan suçlar için konuşmayalım...

Alıntı:
Eğer bir ülkede, köşe yazarlarının en kıdemlilerinden biri ve muhalif bir gazetenin imtiyaz sahibi, sabah 4:30'da evi basılarak gözaltına alınıyorsa...
Merve Kavakçı'nın evini geceyarısı basanlar kimlerdi acaba?

Alıntı:
Eğer bir ülkede, azınlık mensubu bir gazeteciyi öldürmekten sanık olan kişinin soruşturmasında emniyet ve istihbarat personeli ve örgütleri arasında çelişkiler gözleniyor ve katilin ardındaki güçler bulunamıyorsa...
Bunun baş sorumlusuda sanıyorum hükümet değil şu ulusalcu Ergenekon örgütü...Biz yine elimizden geldiği kadar çökerttik...Sizde o cesarette yoktu..

Alıntı:
Eğer bir ülkede, insanlar yeme içme, giyinme kuşanma, günlük yaşam konularında bile bir mahalle baskısı hissediyorlarsa ve bu baskı yerel ve merkezi yöneticiler tarafından da özendiriliyorsa...
Yıllardır başörtüsü ve katsayı zulmüyle karşı karşıya olmadığınız için baskınında ne olduğundan bi habersiniz...

Alıntı:
Eğer bir ülkede, 1 Mayıs'ı ülkenin en ünlü meydanında kutlamak isteyen işçilere en üst düzeyde şiddet uygulanıyorsa...
Orada işçi göremedim ama dayak atılan PKK yandaşlarını izlerken gayet mutluydum...

Alt 05-24-2008, 22:02   #12
Kullanıcı Adı
Demokrat
Alıntı:
Dogrusöz Nickli Üyeden Alıntı
DEMOKRASİ ARAÇ MIDIR AMAÇ MIDIR BU SÖZÜ İLK KİMDEN DUYDUGUMU ÇOK İYİ HATIRLIYORUM ZATEN ASLA UNUTAMAM VE GERİSİNİDE SÖYLELEYİM... ''DEMOKRASİ AMAÇ MIDIR ARAÇ MIDIR BİZİM İÇİN DEMOKRASİ ASLA AMAÇ OLAMAZ DEMIKRASİNİN ARAÇ OLDUGUNU GÖRECEKSİNİZ''

BU SÖZ KİME AİT BİLEN VARMI ŞİMDİ BEN SÖYLERSEM DEMOKRAT SİTENİZDEN ATILIRIM...
bende o sözü söyleyene katiliyorum "Demokrasi topluma huzurlu, rahat ve ferah ortam hazirlamak icin aractir"..araclarda bazen belli basina amac olur ;)
biz hic degilse halkimiz icin demokrasiyi arac görüyoruz, halkin mutlulugu icin arac görüyoruz senin gibiler ise ranti, cikari icin demokrasiyi arac görüyor!
Alt 05-24-2008, 22:05   #13
Kullanıcı Adı
LüGaT
Alıntı:
Eğer bir ülkede, iktidar partisine "laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmak" iddiasıyla kapatma davası açıldıktan sonra Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili, izlendiği ve dinlendiği kuşkusuna kapılıyorsa...
Bence izlenilmesinden asıl rahatsız olan asıl Emre Kongar gibi ergenokncu gizli militanlar. Anayasa mahkemesi başkanı bir cinayete kurban gitmezse nasıl darbe yapacaklar değil mi? Yazık tabii..

Hani Uğur Mumcu'nın cesetini siyasi pazara meta yapmaları gibi.
Alt 05-24-2008, 23:57   #14
Kullanıcı Adı
cartman
Ülkemizde demokrat gecinen sayın Emre kongar hocamızın sozlerinden ülkemizde demokrasinin varlıgını sorguluyorum!

Eger bir ülkede 27 nisan 2007 de verilen askeri muhtırayı "Ordu bir elektronik bildiriri ile demokratik ve laik düzenin koruyucusu olduğunu anımsatma gereği duydu" diyebiliyorsa..

Eğer bir ülkede Cumhurbaşkanını halka seçtirecek bir anayasa değişikliğine karsı sistemle inatlasmak olarak goruyorsa..

Eğer bir ülkede Gazetesine atılan her bombadan sonra daha kim attıgını bilmeden "Türkiye irtica tehlikesi altında "diyebiliyorsa..

Eğer bir ülkede bir savcının actıgı sorusturmalardan dolayı "Van savcısının meslekten ihracı, adalet mekanizmasının üzerine düşen gölgeden kurtulması için önemli bir adım" diyebiliyorsa...

Eğer bir ülkede merkez bankasına atanan vekile "Eşi türbanlı bir başkan vekili ve bu vekilin atadığı İslamcı ekonomik görüşleri savunduğu makaleleriyle gazete manşetlerine taşınan bir başkan yardımcısı" diye söz ediliyorsa...

Eger bir ülkede demokratik hakla secılecek cumhurbaskanlıgı icin "sivil darbe" olarak goruyorsa..

Eger bir ülkede gazete küpürleri ile hazırlanmıs parti kapatma iddanamesi icin"İster iktidarda olsun, isterse muhalefette, ister binde 1 oy alsın ister yüzde 99, siyasal partilerin demokrasiye uygun davranmasını gözetmek ve denetlemek Anayasal yargının görevidir" diyebiliyorsa...

Seçmenin % 99'u, yani "ezici çoğunluğu" bile istese temel hak ve özgürlükler sınırlanamaz ve kısıtlanamaz; kısıtlanır veya sınırlanırsa o rejimin adı demokrasi olmaz deyipte % 20 nin istedigi rejime demokrasi diyebilorsa...

Eger bir ülkede "Seçilmiş olmak hiçbir makamı yargı denetiminin dışında bırakamaz, hiçbir seçim sonucu, yargı kararlarını değiştiremez." diyebiliyorsa

Eger bir ülkede "367 kararı" hukuki goruluyorsa..

Eger bir ülkede demokrat hocamız "Darbe gunluklerini" "Ergenokon örgütünü" sorgulamaktan kacıyorsa...

Bende bu ulkenın hala demokrasi oyunuyla oyalandıgını dusunuyorum.

cartman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-25-2008, 00:01   #15
Kullanıcı Adı
ENGİNEER
Alıntı:
cartman Nickli Üyeden Alıntı
Ülkemizde demokrat gecinen sayın Emre kongar hocamızın sozlerinden ülkemizde demokrasinin varlıgını sorguluyorum!

Eger bir ülkede 27 nisan 2007 de verilen askeri muhtırayı "Ordu bir elektronik bildiriri ile demokratik ve laik düzenin koruyucusu olduğunu anımsatma gereği duydu" diyebiliyorsa..

Eğer bir ülkede Cumhurbaşkanını halka seçtirecek bir anayasa değişikliğine karsı sistemle inatlasmak olarak goruyorsa..

Eğer bir ülkede Gazetesine atılan her bombadan sonra daha kim attıgını bilmeden "Türkiye irtica tehlikesi altında "diyebiliyorsa..

Eğer bir ülkede bir savcının actıgı sorusturmalardan dolayı "Van savcısının meslekten ihracı, adalet mekanizmasının üzerine düşen gölgeden kurtulması için önemli bir adım" diyebiliyorsa...

Eğer bir ülkede merkez bankasına atanan vekile "Eşi türbanlı bir başkan vekili ve bu vekilin atadığı İslamcı ekonomik görüşleri savunduğu makaleleriyle gazete manşetlerine taşınan bir başkan yardımcısı" diye söz ediliyorsa...

Eger bir ülkede demokratik hakla secılecek cumhurbaskanlıgını icin "sivil darbe" olarak goruyorsa..

Eger bir ülkede gazete küpürleri ile hazırlanmıs parti kapatma iddanamesi icin"İster iktidarda olsun, isterse muhalefette, ister binde 1 oy alsın ister yüzde 99, siyasal partilerin demokrasiye uygun davranmasını gözetmek ve denetlemek Anayasal yargının görevidir" diyebiliyorsa...

Seçmenin % 99'u, yani "ezici çoğunluğu" bile istese temel hak ve özgürlükler sınırlanamaz ve kısıtlanamaz; kısıtlanır veya sınırlanırsa o rejimin adı demokrasi olmaz deyipte % 20 nin istedigi rejime demokrasi diyebilorsa...

Eger bir ülkede "Seçilmiş olmak hiçbir makamı yargı denetiminin dışında bırakamaz, hiçbir seçim sonucu, yargı kararlarını değiştiremez." diyebiliyorsa

Eger bir ülkede "367 kararı" hukuki goruluyorsa..

Eger bir ülkede demokrat hocamız "Darbe gunluklerini" "Ergenokon örgütünü" sorgulamaktan kacıyorsa...

Bende bu ulkenın hala demokrasi oyunuyla oyalandıgını dusunuyorum.Tessekurler Emre hocam

Dostum tebrikler :-*
Alt 05-25-2008, 00:08   #16
Kullanıcı Adı
cartman
Eyvallah kardes...
cartman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 5 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 5 Misafir)