![]() |
#1 |
![]() TRT'de Türkçe dışında farklı dil ve lehçede yayın yapılmasına imkan tanıyan önerge kabul edildi. Görüşmeler sırasında MHP'li ve DTP'li vekiller arasında sözlü tartışma çıktı
![]() TRT, Türkçe dışında farklı dil ve lehçelerde de yayın yapabilecek. TBMM Genel Kurulunda görüşülen TRT Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 6. maddesi üzerinde verilen önergeyle, maddenin başlığı ''TBMM ve açıköğretim yayınları ile eğitim ve öğretim amaçlı yayınlar ve diğer yayınlar'' şeklinde değiştirildi. Önergeyle, TRT'nin, Türkçe dışında farklı dil ve lehçelerde de yayın yapmasına imkan tanındı. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, tasarı üzerinde kişisel görüşlerini dile getirirken, ''Üniversite yıllarında, halkımızın dilinde bir şarkı dinleyebilmek için bir kaseti nasıl sakladığımızı, bodrumlarda, kapalı odalarda dinleyip, mutlu olduğumuzu çok net hatırlamaktayız. Düğünlerimizde, kimsenin olmadığına kanaat getirerek, söylenilmiş halk türküleri konusunda acıları, cezaevlerini, işkenceleri gayet iyi hatırlamaktayız'' dedi. Kurt, ''Güneydoğu, Şark veya Kürt sorunu'' olarak adlandırılan sorunun, sosyal, siyasal ve kültürel politikalarla çözüleceğini belirtti. Görüşmeler Olaylı Geçti TBMM Genel Kurulunda, TRT'nin Türkçe dışında farklı dil ve lehçelerde de yayın yapmasına imkan tanıyan önergenin kabul edilmesi tartışmalara yol açtı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, önergenin işleme alınamayacağını ve Anayasaya aykırı olduğunu savunarak, Başkanlık Divanının tutumu hakkında usul tartışması açılmasını istedi. TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, MHP milletvekillerinin hassasiyetlerine katıldığını ifade ederek, ''Ancak bu yayınlar, RTÜK tarafından denetlenecek'' dedi. Başkanlık Divanının tutumunun aleyhinde söz alan MHP Grup Başkanvekili Vural, önerge ile bir kamu kuruluşuna başka dillerde yayın yapma izni verildiğine dikkati çekerek, bunun eğitim ve öğretimin de farklı dillerde yapılmasının önünü açacağını söyledi. Hükümet tasarısında bu yönde bir ifade bulunmadığını, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda da bu doğrultudaki önergenin kabul edilmediğini anlatan Vural, ''Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının bu konuda bir görüşü bulunmuyor. Gelecekse Hükümet tasarısı olarak gelsin'' dedi. Vural'ın konuşması sırasında AK Parti ve MHP milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşandı. Önergede imzası bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ''Türkiye'nin kardeşliği ve geleceği için önemli'' olduğunu belirterek, Irak'ın kuzeyine ve Arap dünyasına Türkiye'nin terörle mücadelesinin anlatılması için bu düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi (Haber7)
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Hayirli olsun :-* +
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() hadi hayırlısı olsunda...trt de yayınlanan kürtçeyi anlıyamamıştım...inşallah bunu anlarım
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Kürt asıllı biri olarak "tek bayrak - tek vatan - çok dil" prensibini destekliyorum!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, tasarı üzerinde kişisel görüşlerini dile getirirken, ''Üniversite yıllarında, halkımızın dilinde bir şarkı dinleyebilmek için bir kaseti nasıl sakladığımızı, bodrumlarda, kapalı odalarda dinleyip, mutlu olduğumuzu çok net hatırlamaktayız. Düğünlerimizde, kimsenin olmadığına kanaat getirerek, söylenilmiş halk türküleri konusunda acıları, cezaevlerini, işkenceleri gayet iyi hatırlamaktayız'' dedi.
Allah'tan reva mıdır bu toprağın insanlarına bu zulüm?.. Ülke halkının barış ve kardeşliği için çok önemli bir gereklilikti. Hayırlı uğurlu olsun |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
![]() Alıntı:
Tek bayrak - tek vatan! Ve her etnik grubun kendi dilini özgürce konuşabilmesi? = çok dil! Bu habere destek oluyorum diyip, buna katılmıyorum demeniz anlamsız olmuş. Sanırım demek istediğim i anlamadınız-anlatamadım. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Aslında ikiniz de aynı şeyi demek istiyorsunuz. Yazdılkarınızı daha dikkatli okursanız..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Ötekileştirmeden kurtarıcı ilk adım diye nitelendirilebilir ... Adımların devamı da gelecek inşallah. Bölge halkının acıları ve de beklentileri cevap bulacak. ;)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|