05-31-2008, 09:57 | #1 |
Din Kültürü Dersini İmamlar Verecek!
İngiltere’de Gordon Brown Hükümeti, ‘radikallikle’ mücadele için, devlet okullarında imamların eğitim vermesini kararlaştırdı.
MÜSLÜMANLARIN ENTEGRASYONU AMAÇLANIYOR Gelecek hafta açıklanması beklenen planla, İngiltere doğumlu imamlar okullarda İslam ve Kuran konusunda dersler vermesi amaçlanıyor. Okullardan Sorumlu Bakan Ed Balls, çocukları ‘radikallikten’ uzak tutmak amacıyla bu planı uygulayacaklarını belirterek, planla birlikte Müslümanların entegrasyonunun daha kolaylaşacağını ifade etti. EĞİTİM, EN ETKİLİ YÖNTEM Geçtiğimiz ay benzer bir öneriyle kamuoyunun karşısına çıkan Ulusal Öğretmenler Konfederasyonu, muhafazakar kesimlerden eleştiri almış ve imamların okullarda ders vermesinin ‘radikallerin’ işini kolaylaştıracağı iddia edilmişti. Konfederasyonun önerisini dikkate alan hükümet, İngiltere’de doğmuş ve büyümüş imamların vereceği derslerle toplumun evrensel değerler etrafında birbirlerinin değerlerine saygı göstereceğini düşünüyor. Hükümet, ‘radikal’ unsurlarla mücadele için eğitimi en etkili mücadele yöntemi olarak görüyor. (Habervaktim)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|