AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 08-09-2007, 20:08   #1
Kullanıcı Adı
byprens
Standart Başbakan süreci yarın başlatıyor
Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanlığı'nın seçiminden sonra, Arın ve Gül'le bir araya geldi. Toplantı sonrasında Başbakan Köşk süreci için ilk açıklamayı yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Millet iradesini bir kenara koymaya demokrasi izin vermiyor. Millet ne kadar güç verirse o kadar temsil yetkisine sahiptir. Biz siyasette azınlığın çoğunluğa tahakkümü diye bir ders almadık” dedi.

Başbakan Erdoğan, Meclis Başkanı seçilen Köksal Toptan’ı kutlaması sırasında, TBMM’nin büyük bir uzlaşı içinde başkanını seçtiği kaydederek, Türkiye’nin bu tür bir dayanışmayı beklediğini söyledi.

Erdoğan konuşmasında, “Millet iradesini bir kenara koymaya demokrasi izin vermiyor. Millet ne kadar güç verirse o kadar temsil yetkisine sahiptir. Biz siyasette azınlığın çoğunluğa tahakkümü diye bir ders almadık. Çoğunluğun da azınlığın hukukunu korumasını öğretiyorlar, biz bunu biliyoruz. Hukuku korumak başka şey, tahakküm başka şey” dedi.

Toptan konuşmasında da teşekkür ederek, “bizim üzerimizdeki yükün ne anlama geldiğini biliyoruz” dedi. Arınç zamanında “TBMM’nin güven kazanması” faaliyetini bundan sonra da sürdüreceğini kaydeden Toptan, en büyük yardımcısının da Meclis’te grubu bulunan siyasi partiler olacağını söyledi.

Toptan, Meclis’te en büyük grubun AKP Grubu olduğunu hatırlatarak “Anayasa ve İçtüzüğe gereğine uyarak çalışmamızda en büyük destekçimiz Sayın Başbakan’dır” şeklinde konuştu.
Toptan, “Birbirimizi anlayarak, severek, bütün sorunları çözme imkanımız vardır” dedi

 

byprens isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi