![]() |
#1 |
![]() Kanal24'te Moderatör Haber Kuşağı'nın önde gelen isimlerinden Fuat Kozluklu'nun görevinden ayrıldığı öğrenildi.
![]() Kanal 24'te Moderatör Haber Kuşağı'nınönde gelen isimlerinden Fuat Kozluklu'nun görevinden ayrıldığı öğrenildi. Öte yandan ATV Haber ganel yayın yönetmenliğine Fuat Uğur'un getirildiği belirtildi. Uğur, eski Başbakanlık Basın Sözcüsü Ahmet Tezcan'a yakınlığı ile biliniyor. Tezcan, 4.kuvvet sitesinde Uğur'a yazılar yazdırıyordu. (Cafesiyaset) Kanal 24'ün moderatörlerinden Fuat Kozluklu kanalla yollarını ayırdı. İşte ayrılığın nedeni... ![]() Fuat Kozluklu kanaldan ayrılmasının nedeni olarak yoğun çalışma temposunu gösterdi. Kozluklu, "25 yıldan sonra bu tempoya ayak uyduramayacak durumda olduğumu anladım" . şeklinde bir açıklama yaptı. İşte Kozluklu'nun Postmedya Sitesine Gönderdiği Açıklama: Meslek yaşamımın en özel ve de anlamlı 2 yıla yakın bir süresini geçirdiğim 24'e en ufak bir zarar verecek beyanım olmayacak... Bunu kimse beklemesin. Çalıştığım dönem içinde 24'ün gerek patronları gerek en yetkili yöneticilerinden büyük destek gördüm. 25 yıldan sonra Türkiye'de medyanın içine düştüğü içler acısı tempoya ayak uyduramayacak durumda olduğumu son 2 yılda yaşadığım çarpıcı örneklerle anlamış bulunmaktayım. Ben 15 yılı aşkın süre ABD'de mesleğimi yaptıktan sonra Türkiye'ye döndüm. Deneyimlerimi aktarabileceğim umudu ve hayali içindeydim. Bir nebze olsun becerdiğime inanıyorum... Kızgınlıklarım doğal olarak var ama hepsi ders çıkarılacak türden... Tek söyleyeceğim şu olabilir; mesleğin geleceği için kaygılıyım. Çok sayıda televizyon, radyo istasyonu ve gazete var ancak ne saha deneyimli, ne de haber yazabilme kabiliyetine sahip eleman yetişmekte... Sektöre gazeteciliğin G'sini bilmeyen insanların doldurulması kaygı vericidir. Maalesef Batı standartlarında çalışma ortamı ile kültürü, iş disiplini ve habere yaklaşımın Türkiye'de en fazla iki kurumda olduğunu da üzülerek gördüm... Ülkemizde bu işi uluslararası standartlarda bir tek ilk yıllarında çalıştığım haber kanalı NTV'nin yapabildiğini söylemem gerekir. Şayet 24 kanalı bir yaşını doldururken haber ağırlıklı kanallar arasında yeralabildiyse, içinde benim de bulunduğum birçok önemli ismin katkısı olmuştur. Üzülerek belirtmeliyim ki, bugün Türkiye'de neredeyse 6-7 haber kanalı olmasına rağmen hepsini toplayınca ortaya iki tane haber kanalı çıkabilir... Ve ayrılırken arkadaşlarım hakkında söylenecek bir iki cümle gerekiyorsa, onları şöyle özetleyebilirim: 24 benim için güzel, anlamlı ve de özel bir serüvendi… Uğraşımız bu meslekte yeni ve daha iyisini yapabilmekti… Bunun için birlikte kat ettiğimiz sürenin güzel anılarını hatırlamak dileğiyle. Ben güzel anıları ağır basan 24 günlerim için çok teşekkür ediyorum. Size başarılarınızı katlayacağınıza inandığım bu yolculukta ufacık da olsun bir katkı sağlayabildiysem ne mutlu. Kalın sağlıcakla… Sevgiler... ( Postmedya)
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Neden Fuat Kozluklu?.. Neden?.. 24, Ntv gibi laik takılmak istemiyor ondan mı yoksa?.. Fuat Kozluklu'yu çok başarılı buluyordum. Üzüldüm, gerçekten üzüldüm.. Nedenini merak ediyorum.. Bu uzun bir süreç, sana ihtiyacımız vardı Fuat Kozluklu...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Evet ben de çok üzüldüm. Ak Parti'ye kapatma davasının açıldığı haberini verirken ki performansı hala aklımda. O ne girişti, o ne verişti. Gerçekten çok başarılıydı. Haberleri onun ağzından duymak çok keyif veriyordu.
Yolu açık olsun. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|