06-12-2008, 23:17 | #1 |
Avrupalı Türkler
dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama ben çok şaşırıyorum. özellikle Euro 2008 için kamp yapan milli takımımızın kamp dönemiyle başlayan gurbetçi ilgisi bana çok abartılı geliyor.
milli takımımız hazırlık maçı yapıyor avrupalı türkler sahayı basıyor maç iptal ediliyor. bunu önceden de yaptılar. daha önce beşiktaş chelsea ile oynadı almanyada o kadar uyarılara rağmen sahaya inanılmaz yabancı madde attılar. hemen hemen tüm maçlarda bu böyle. euro 2008 de takımımızın oynadığı maçlardan sonra isviçre'den canlı yayın yapamaz oldu kanallarımız. avrupalı türkler sanki hayatlarında ilk kez kamera görüyorlar. NTV de TRT de diğer kanallarda onlarca kişi UFO görmüş gibi suratlarını kameraya yaslıyorlar. bağırıp çağırıyorlar kendilerini göstermek istiyorlar. dün isviçre galibiyetinden sonra isviçreden canlı yayın yapan NTV ekibinin ne kadar zorlandığını gördünüz mü? sanki büyük bir olay varmış gibi etraf barikatlarla çevrilmek zorunda kalıyor. buna rağmen gurbetçiler ellerini kollarını barikatlardan sarkıtıp Rıdvanla sarılmak tezahürat yapmak istiyorlar. Hakkari'nin Iğdır'ın Urfa'nın kamera girmemiş köylerinde bile böyle bir olay yaşanmaz. 60 lı yıllarda avrupa ya göç eden vatandaşlarımız genel olarak eğitimsiz kişilerdi. halkın deyimiyle "bir baltaya sap olamamış" kişiler son çare olarak Almanya'nın yolunu tuttular. fakat şimdiki nesil öyle değil. en azından gün görmüşler. milli takım kamp yaptığı otelde idmanı taraftarlara açtığına bin pişman oluyor. 10 dakikalık idmandan sonra hurrraaaa sahaya futbolculara hücum. futbolcuların ayaklarını öpmeler taşımalar sarılmalar. sonuç: idman iptal, sonraki idman taraftara kapalı. istatistiklere göre avrupalı türkler avrupada yaşayan en mutsuz ırklardan. çoğu huzur nedir bilmiyor. eğitim seviyesi en düşük insanlar bizimkiler. ekonomide de bu böyle. milyonlarca türk almanyada doğru dürüst bir birlik dahi kuramıyor. ülkemizdeki bir avuç mason türkiye'nin yönetiminde önemli bir pay sahibiyken avrupada türkler seslerini bile duyuramıyor. en vahimi ise dinlerini de tam manasıyla yaşamıyorlar. bunların oluşmasında neler etkili oldu? neden sesimizi duyuramıyor, çok az olumlu işler yapıyoruz. birlik kuramıyor bölünüyoruz. bir avuç ermeni avrupa da etkili lobi faaliyetleri yaparken biz neden geri kalıyoruz?
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
06-12-2008, 23:20 | #2 |
Avrupalı Türkler
Avrupalı Türkler deyince biz safdışı kaldık. Ama eminim faydalı şeyler yazanlar olacaktır.
|
|
06-12-2008, 23:20 | #3 |
Avrupalı Türkler
bana mi laf attin murat aksam viyanayi alt, üst ettik heleki pazar yenelim sen gör yaygarayi 8)
|
|
06-12-2008, 23:21 | #4 | |
Avrupalı Türkler
Alıntı:
hemen düzeltiyorum. bunlar benim gözlemlerim. ve ben avrupalı türk değilim. avrupasız türklerde konuşsun |
||
06-13-2008, 00:18 | #5 |
Avrupalı Türkler
Avrupa zaten Turklere kucak acicak degildi ya
bir Turk'un Avrupa gibi karanlik bir gelenege adapte olmasi dusunulemez |
|
10-17-2008, 18:14 | #6 |
yurtdışında yaşayan türklerin duygularını öğrenmek istiyoruz
|
|
11-07-2008, 18:42 | #7 |
yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız, memnunlar mı yaşadıkları ülkeden ?
|
|
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|