![]() |
#1 |
![]() Başsavcı’nın öğretmen yalanı Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya, Talim Terbiye Kurulu’nda görevlendirilen öğretmenlerin Eğitim Bir-Sen’e üye olanlar arasından seçildiğini iddia etti. Bu bilgi gerçek dışı…
Talim Terbiye Kurulu’nda görevlendirilen öğretmenlerin 9’u Türk Eğitim-Sen, 4’ü Eğitim Bir-Sen, 2’si de Eğitim-Sen üyesi… Başsavcının, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin yalanlanmış soru önergesini iddianameye almış… Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın, AK Parti iddianamesinde gerçek dışı bilgilere yer verdiği ortaya çıktı. Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya, hazırladığı iddianamede, “Talim Terbiye Kurulu’nda görevlendirilen 33 kişinin Cumhuriyet devrimlerine aykırı faaliyetleriyle bilinen Eğitim Bir-Sen’e üye olanlar arasından seçildiğini” ileri sürdü. Ancak; Talim Terbiye Kurulu’nda görevlendirilen öğretmenlerin 9’unun Türk Eğitim-Sen, 4’ünün Eğitim Bir-Sen, 2’sinin de Eğitim-Sen üyesi olduğu bildirildi. AK Parti, Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya’nın, yasal bir kuruluş olarak faaliyet gösteren Eğitim Bir-Sen’i, “Cumhuriyet devrimlerine aykırı faaliyetleriyle bilinen” bir kuruluş olarak nitelemesi ve bu sendikaya üye devlet memurlarını da zan altında bırakmasını, masumiyet karinesinin ihlali olarak değerlendirdi. CHP’NİN YALANLANMIŞ İDDİASINI İDDİANAMEYE ALDI CHP Yalova Milletvekili ve Meclis Eğitim Komisyonu Üyesi Muharrem İnce, 24 Ocak 2008 tarihinde, Talim Terbiye Kurulu’na öğretmen atanmasına ilişkin soru önergesi vermişti. İnce, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Personel Genel Müdürlüğü, kendi hazırladığı 33 kişilik listedeki isimleri hangi kriterlere göre belirlemiştir? Eğitim Bir-Sen sendikasına üye olmak bu kriterlerden biri midir?” diye sormuştu. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de 27 Şubat 2008 tarihinde söz konusu iddiayı yalanlamıştı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın gerçek dışı bilgiyi AK Parti iddianamesine alması, “Başsavcı, CHP’nin sözcüsü mü?” şeklinde yorumlandı. Kenan Kıran-Vakit ---- yalçınkaya Kartel Basının Yalan Haberler Arşivi konusuna girmeyi hak kazandı. kendisini tebrik ederim :-*
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|