![]() |
#1 |
![]() 'Rektör'e izin istedi görevden alındı
Başörtülü öğrencileri üniversiteye almayan SDÜ Rektörü Lütfi Baydar hakkında soruşturma izni isteyen Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun görevden alındı. Anayasa da yapılan değişiklik sonrası türbanlı öğrencileri üniversiteye almayan Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Metin Lütfi Baydar hakkında soruşturma izni isteyen Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun görevden alındı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) bugün yayınladığı adli ve idari yargı yaz kararnamesinyle Başsavcı tosun Ankara Cumhuriyet savcılığına atandı. Başsavcı Tosun,anayasa değişikliği sonrası rektörlerin kanuni dayanağı olmadan türbanlı öğrencileri üniversitelere almadığını açıklayıp şu görüşleri dile getirmişti: "İnsanlara birtakım ayrıcalıklar verilmesi doğru değil. Hakimlerin, savcıların, rektörlerin, valilerin, belediye başkanlarının tabi olduğu bir kanun var. Kamu görevlilerinin yargılanması sırasında 'görevi nedeniyle' ibaresi var. Bu çok muğlâk bir ifade ve bunun arkasına sığınılarak birçok suç işlenebiliyor. Adam bir suç işliyor ve 'görevim nedeniyle yaptım' diyor. Soruşturma açmak için de bağlı bulunduğu kurumdan da izin almanız geliyor. Bu da yargının işini zorlaştırıyor. Örneğin rektörlerle ilgili soruşturma başlatırken, başörtüsünü yasaklama nedenlerinin görevleri nedeniyle olup olmadığı araştırılacak. Rektörler 'görevimiz gereği yetkimiz var' derken mağdur olanlar da bunun böyle olmadığını, yeni yasal düzenlemeyle bunun ortadan kalktığını iddia ediyor." ANKA haber 7
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Statüko sancağı helen gönderde dalgalanıyor desenize ... ;)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Anayasa değişikliğinin ardından başörtülü öğrencileri üniversiteye almayan Isparta S.D.Ü rektörü hakkında soruşturma izni isteyen Isparta Cumhuriyet Başsavcısı EROL TOSUN, (HSYK tarafından) görevden alınıyor.
Bu olay Hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nde bugün gerçekleşti. Bu kadarını beklemiyordum, haberi az önce gördüm ve şok oldum. Milli vicdan sayın savcımızın yanındadır. Allah ondan razı olsun. Görevini layıkıyla yaptığına biz şahitiz. Bu insanlara destek olmalıyız, en azından bir mektup gönderip, tebrik edebiliriz. Ben yazacağım kendisine inşaAllah.. İşte milletinin adamı o savcı ![]() ![]() Isparta Cumhuriyet Başsavcısı EROL TOSUN |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() :-\
:-X :-X :-X yeter artık bu umursamazlık azınlıkta olan adam gibi savcılara sahip çıkılsın > ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() bu adamın,'milletin savcısının' da yüzünü unutmayacağım o kahrolası,lanet olası,cehennemin en derin yerine gitmesini umduğum rektörlerin de yüzünü unutmayacağım >
![]() öbür dünyada hesabı sorulacaktır muhakkak ;) amaa sanmasınlar ki sadece öbür dünyaya hesabınız...çok sevdiğiniz bu dünyada da karşınızdayım... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() yazık olmuş savcıya.vebali abdullah gül ve akparti hükümetinin boynunadır,yargıyı üniversiteyi tıraş etmeden böyle bir işe kalktıkları için...
Kendimizi Hasan Karakaya ile bir görüp cahil cesareti sergilemeyelim. Cümlenin ahlaksızlığını bildiğin halde parantez açıp kendini haklı çıkarmaya çalışman çok komik bir durum. Umarım bir daha tekrarlanmaz. -Hüdaverdi- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#8 | ||
![]() Alıntı:
bir artı daha;şahıslara yorum yapacağınıza fikirlere yorum yaparsanız bu güzel ortam daha bi forum sitesi olur... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
![]() Alıntı:
Daha güzel bir ortam oluşturmak gibi bir derdin varsa neden çıkış tuşunu kullanmıyorsun ;) |
||||
![]() |
![]() |
#10 | ||||
![]() Alıntı:
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|