AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 07-02-2008, 00:52   #101
Kullanıcı Adı
KaRaYı-L-aN
Standart CEMAATLER VE ÜLKÜCÜ HAREKET
mhp başlı başına bi sorun...

olan bizim hükümete oldu osman bölükbaşı oğlunu iyi yetiştirmiş

bunların siyaseti ahlak limanına hiç uğramamış
KaRaYı-L-aN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-02-2008, 00:52   #102
Kullanıcı Adı
habib
Cemaat ile ülkücülük'ü birrada düşünemiyorum.çünkü cemaat insanları din temelinde birleştirir.Ülkülük ise aynı dine inanan insanların arasına ırkçılık fitnesini sokar.Bir cemaat gerçek bir cemaat ise ülkücülükle alakası olmaz!
habib isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-02-2008, 00:55   #103
Kullanıcı Adı
Meftun
Alıntı:
Orhu_N_utu_Kuran Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Antiparantez aramızda bilimsel araştırmalara meraklı arkadaşlar için ayrıca Türklerin unutkan olduğu sonucunu veren bir araştırma yapılmıştı. Bunu da inkar edersiniz belki ama unutkan olmasa hala MHP diye bir partisi olur muydu?
:-* :-* :-* :-*

ve hala urgan atıp,kürsüde 'Ak Parti ve emperyalist iş birlikçileri....' diye başlayan cümleler kurmaktan başka siyasetten anlamıyorlar...

kavgaya gelince en iyi bildikleri iş.....

bölüm açalım teker teker kavga dövüş, alet edavat çeşitlerini dökülmezlerse ben de bunları tanımıyorum.....

daha önce de anlatmıştım....kantini boşaltmaya kalktılar (tabii ben çıkmadım tek kaldım) neden? çünkü ellerinde döner bıçakları kavgaya gidiyorlar...

cemaatten falan anladığınız yok...milliyetçilikten hiç anlamıyorsunuz...

azıcık milliyetçi olsaydınız -tüm yapmadıklarınızdan geçtim- en azından Türkçe olimpiyatlarını desteklerdeniz...

ama sizin erkek! liderlerinizde nerede o yürek >
yani o olimpiyatları izlemesek yutturacaksınız.o olimpiyatlara mhp yi temsilen meclis başkanvekili sayın meral akşener gitmedimi.siz izlememişsiniz o olimpiyatları gelmiş burda iftira atıyorsunuz.bunu şimdi bana izah ediniz.

maalesef bahsettiğim ilgili haberi bulamadım ama araştırmaya devam edeceğim...bulduğum anda da eklerim ;)

eğer meral akşener dediğiniz gibi katıldıysa kendisini tebrik ederim...

fakat bu mesajı yazarken kastettiğim daha genel birşeydi...

en basitinden son yapılan olimpiyatı ele alalım...başbakan hem katıldığı açılışlarda hem de grup toplantısında değindi..memnuniyetini ve gururunu ifade etti...

baykal kendisine yakışanı yaptı...kin ve nefretini kustu....

peki ya bahçeli? sadece sustu...'ben susarım gözlerim konuşur' diyorsa bilemem...ben ne demek istediklerini anlamıyorum 8)

Türkiyedeki bir çok sarsıcı olaya sessiz kaldığı gibi yine sustu...desteklese bile bu suskunluk fayda vermez...

ben isterdim ki madem milliyetçi! sayın bahçeli çıksın ve bir ödül de o versin....

ama nerdeeeee!!!!yoksa 'irticacı' diye yafta yemekten mi korkuyor...

insan düşünmeden yapamıyor ;)
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-02-2008, 00:59   #104
Kullanıcı Adı
habib
MHP gerçekten Türkçü bir parti olsa Fethullah Gülen'i desteklerdi.MHP Türk milliyetçiliği falan yapmıyor.Sadece parti milliyetçiliği yapıyor.Partisine oy vermeyeni kanı bozuk diye damgalıyor. Parti merkezli ırkçılık yapıyor,sadece!
Alt 07-02-2008, 01:02   #105
Kullanıcı Adı
KaRaYı-L-aN
mhp için bakınız ittihat terra ki
KaRaYı-L-aN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-02-2008, 01:02   #106
Kullanıcı Adı
LüGaT
Muhammed Esed Tefsirinden, isteyen bakabilir (hucurat suresi/13) :

...bütün ırkçı, milliyetçi/kavmiyetçi veya kabilevî önyargılar (‘asabiyye) kınanmıştır. Kur'an'da zımnen, Hz. Peygamber tarafından ise daha açık bir şekilde kınanmıştır (bkz. 28:15, not 15'in ikinci bölümü). Ayrıca, Hz. Peygamber, insanların kavmî veya kabilevî geçmişlerini yüceltmeleri konusunda şunları söylemiştir: "Bakınız, Allah, atalarını yüceltmeye dayanan cahiliyye şirkinin kibrini sizden uzaklaştırdı. İnsan, ya Allah'a karşı sorumluluğunun bilincinde olan bir mümin, yahut çaresiz bir günahkardır. Bütün insanlar Hz. Âdem'in evlatlarıdır ve Hz. Âdem balçıktan yaratılmıştır" (Ebû Hureyre'nin rivayetiyle Tirmizî ve Ebû Dâvûd'da nakledilen Hadisin bir bölümü).

Beğenmeyen istediği şey ile övünsün, işine gelmeyen Allah'tan ve Resul'unden neden böyle emrettiniz diye hesap sorar artık
.
Alt 07-02-2008, 01:39   #107
Kullanıcı Adı
evren_kentli
Arkadaşlar buradaki muhabbetler hoş mu sizce
Ben şoke oldum bir taraftan ülkücüler gibi 70-80 yılları arası ülkemize sonsuz hizmet veren (ÜLKÜCÜ)camia
diğer taraftan akparti(Adnan Menderes ve Turgut Özal'ın devamı)sizce bu meseleleri burada kavga
edercesine tartışmak ne kadar MANTIKLI
Bizler burada şu parti veya bu partinin çelişkilerini yada açıklarını mı bulmaya çalışacağız
Yoksa ortak bir çatı altında yeni bilgi ve araştırmalarla ufkumuzu mu açacağız?
Yada görüşlerimize denk yaşantı olarak yaşantımıza denk insanlarla birarada mı olacağız?

evren_kentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-02-2008, 01:49   #108
Kullanıcı Adı
habib
AKPARTİ klasik sağ parti değildir ve olmamalıdır.Hiç bir şekilde ırkçılığa bulaşmamalıdır.Hiç bir şekilde özgürlük düşmanlığı yapmamalıdır.İnsana insan olduğu için değer vermelidir.
Ben bu yüzden AKPARTİ'ye oy veriyorum.Şahsen faşizme meylettiğini görürsem asla ona oy vermem!Şu anda Türkiye'de faşizme destek vermek Türkiye'nin bölünmesini isteyen güçlerin ekmeğine yağ sürmektir.
AKPARTİ bir tür MHP değildir ve olmamalıdır!
Alt 07-02-2008, 02:02   #109
Kullanıcı Adı
Orhu_N_utu_Kuran
Alıntı:
Alıntı:
Orhu_N_utu_Kuran Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Alıntı:
Antiparantez aramızda bilimsel araştırmalara meraklı arkadaşlar için ayrıca Türklerin unutkan olduğu sonucunu veren bir araştırma yapılmıştı. Bunu da inkar edersiniz belki ama unutkan olmasa hala MHP diye bir partisi olur muydu?
:-* :-* :-* :-*

ve hala urgan atıp,kürsüde 'Ak Parti ve emperyalist iş birlikçileri....' diye başlayan cümleler kurmaktan başka siyasetten anlamıyorlar...

kavgaya gelince en iyi bildikleri iş.....

bölüm açalım teker teker kavga dövüş, alet edavat çeşitlerini dökülmezlerse ben de bunları tanımıyorum.....

daha önce de anlatmıştım....kantini boşaltmaya kalktılar (tabii ben çıkmadım tek kaldım) neden? çünkü ellerinde döner bıçakları kavgaya gidiyorlar...

cemaatten falan anladığınız yok...milliyetçilikten hiç anlamıyorsunuz...

azıcık milliyetçi olsaydınız -tüm yapmadıklarınızdan geçtim- en azından Türkçe olimpiyatlarını desteklerdeniz...

ama sizin erkek! liderlerinizde nerede o yürek >
yani o olimpiyatları izlemesek yutturacaksınız.o olimpiyatlara mhp yi temsilen meclis başkanvekili sayın meral akşener gitmedimi.siz izlememişsiniz o olimpiyatları gelmiş burda iftira atıyorsunuz.bunu şimdi bana izah ediniz.

maalesef bahsettiğim ilgili haberi bulamadım ama araştırmaya devam edeceğim...bulduğum anda da eklerim ;)

eğer meral akşener dediğiniz gibi katıldıysa kendisini tebrik ederim...

fakat bu mesajı yazarken kastettiğim daha genel birşeydi...

en basitinden son yapılan olimpiyatı ele alalım...başbakan hem katıldığı açılışlarda hem de grup toplantısında değindi..memnuniyetini ve gururunu ifade etti...

baykal kendisine yakışanı yaptı...kin ve nefretini kustu....

peki ya bahçeli? sadece sustu...'ben susarım gözlerim konuşur' diyorsa bilemem...ben ne demek istediklerini anlamıyorum 8)

Türkiyedeki bir çok sarsıcı olaya sessiz kaldığı gibi yine sustu...desteklese bile bu suskunluk fayda vermez...

ben isterdim ki madem milliyetçi! sayın bahçeli çıksın ve bir ödül de o versin....

ama nerdeeeee!!!!yoksa 'irticacı' diye yafta yemekten mi korkuyor...

insan düşünmeden yapamıyor ;)
saliha hanım!!!!

siz bu olimpiyatları başından sonuna dek izlememişsiniz anlaşılan.çünkü meral akşener sayın meclis başkanı ve meclis eğitim komisyonu başkanı sayın mehmet sağlamla yanyana oturuyorlardı.

sayın meral akşener,taha akyol a Türkçe ile ilgili bir ödül verdi.başka insanları olimpiyatlara kayıtsız kalmakla suçlamadan önce kendiniz kayıtsız kalmayınız.Allah insanı böyle şaşırtır işte.bir daha insanları itham etmeden önce olayı iyice tetkik ediniz.bu da size bir ders olsun.....

devlet bahçeli ye gelince.sayın başbakan katıldımı ki devlet bahçeli katılsın.orada hiç bir parti genel başkanı yoktu.hiç bir parti genel başkanı yokken neden devlet bahçeli oraya gitsin.eğer bu olimpiyat olayını tasvip etmese meral akşener in gitmesine izin vermezdi
Orhu_N_utu_Kuran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-02-2008, 02:13   #110
Kullanıcı Adı
Orhu_N_utu_Kuran
Alıntı:
1. Milletinle övünemezsin milletinin tarhiyle ve müslümanca işleriyle övünürsün. Bu ihsanlar milletine Allah tarafından bahsedilmiş bir ihsandır ve onu ilelebet yüce bir karaktere büründürmez. "Siz Fatih'in torunları, madem sizin atanız çok hayırlı bir insandı diğer tüm ırklardan bir gömlek üstünsünüz" üç kağıtçılığı zavallı asabiyetçiliğin diğer adıdır. İlahi buyruğa karşı isyan, tuğyandır.

2. Bu zihniyetin tezahürü olarak Allah katında işgal ettiğin "takva üstünlüğü" senin ve senin gibilerin karar vereceği iş değildir. Allahtan rol kesme senin haddin de değildir. Kaldı ki bunu hissetsen bile bununla övünüyor olmak tam bir aymazlık. Hiçbir takva sahibi takvasıyla "övünmez". Aynı namaz kılanın kendini namaz kılmayanlara karşı övememesi gerektiği gibi, aynı oruç tutanın oruç tutmayanlara karşı kendini övmemesi gibi.Diğerlerinin ayıplarını tecessüs etmen de bir başka usulsüzlük ve yamuk tasavvur göstergesi.

3. Bu senin zavallı üstünlük duygunun en garip yanı (normal olarak) diğer ırkları küçük görmendir ki bunun fıkıhen tartışılacak yanı yok. Sonra bu diğerlerini küçük görme hastalığı, diğerlerini beğenmeme, diğerlerine düşman olma, diğerlerini bölücü ilan etme, diğerlerine saldırma, diğerlerini vatandan kovma... diye taaa beyninin ve vicdanının en derin köşelerine sızıyor.Bunu sen de hissediyorsun ama hastalıktan kurtulmak kolay değil. Bir kere düşmüşsün kurtulamazsın.

Konuştukça anlıyorum ki bu sefil gurur, asabiyet, asalet mantığı islam şöyle dursun insanlıkla bağdaşmayacak derecede kirli bir hastalık. Geçmiş olsun.

milletinle övünemezsin milletinin tarihiyle övünürsün.yani bu ne şimdi?lahana turşusumu??ha milletin şanlı tarihiyle övünmüşün,ha onun tarihiyle.yoksa millet aynı millet değilmi?onu mu kastediyorsun?

ilahi buyruğa karşı isyan bizim lugatımızda yoktur.biz çıkarlarımız pahasına emperyalist ,siyonist,müslüman kanı içen alçakları tozkondurmamak pahasına savunmuyoruz.asıl ilahi buyruğa itaatsizlik budur.

3. fıkrada bazı konulara değinmişsin.bu dediklerinin altına imzamı mührümü atarımda sen ne kadar bu dediklerine uyan bir kişiliksin onu da sormak isterim.ülkücü kardeşlerimizi içki içmekle,zayıf imanlılıkla,ırkçılıkla,namaz kılmamakla suçlarken onların takvasını düşükmüş gibi gösterirken,kendinizi on numara müslüman ilan etmiyormusunuz.bu konu başlığında yazılan diğer tüm yazılara bakınız.bunun örneklerini sıkça göreceksiniz.sizin en büyük zaafınız tutarsız olmanız.artık bunu kesinlikle kanıksadım...

bu sefil gurur asabiyet falan bişeler demişsin.biz TÜRK'üz gururlu onurlu haysiyetli bir milletiz.bizim gururlu bir millet olduğumuzu bütün dünya biliyor.ve bundan hiç rahatsızlık duymuyorum.başka müslüman ülkelere bakınca oralardaki çarpıklığı gördüğümde,güzel TÜRKİYEM le gurur duyuyorum.bu topraklarda doğduğum için ALLAH a binlerce kez şükrediyorum...

asabiyet konusunda kesinlikle saçmalamışsın.çünkü burda seninle karşılıklı yaptığımız yazışmalarda serinkanlı olan benim.asabi olan sensin.lafın bittiği yerde aşağılamaya ve hakaret etmeye başlıyorsun...bari bunu kabul et.çünkü yazdığın yazılar hala duruyor...
Orhu_N_utu_Kuran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 7 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 7 Misafir)