Nazima gelene kadar nice vatan hainleri varki öyle nazim gibi sürgünde vatan hasretiyle ömürlerini bitirmediler krallar gibi bu ülkenin en üst mevkilerinde bulundular ve yaptiklariyla yada yapmadiklariyla ülkemizi yillarca geriye getirdiler!
tabi dediklerinize hak vermek isterdim ama; vatanına sadık kalmayan,yurdunu kendi çıkarları için 2.plana atan kişiler ne zamandan beri vatan hasreti çeker oldu ve yahut ne zamandan beri anılır oldu...tabiki hainlik yapıpta ülkenin başında bile olanlar oldu ama demek değildir ki Nazım'la eş değer değiller..ne yani sadece Nazım hikmet sürgüne gönderildiği için mi anmalıyız...
Ya yazdiklarimi iyi okumuyorsunuz yada ben yanlis aksediyorum.. Nazimi anmak ne anlama geliyor onu bile daha anlamadim!..
Sayin arincta nazimin mezarinin basina gitti ve onun siirlerinden dörtlük okudu o tarz bir anma mi yoksa siirleriyle onu yadetmek mi!..
ben nazimin vatan hainligi meselesine girmeyecegim o konu cok su götürür ben olaya bir siirsever yönünden bakiyorum..
ben Necip Fazilin siirlerinde kendimi bulurum, nazimin siirlerinde ülkemi bulurum herkes ne bulmak istiyorsa bulabilir..
bu anma konusuda kisiden kisiye degisir anmaktan kastin ne oldugunu bir anlayabilsem bende bu konuda somut bir görüs belirtecegim..
Birde benim söylemim gayet acik nazim vatan haini oldugu gercekcesiyle sürgüne gönderilirken bazilari resmen bastaci yapildi ancak vatan haini ilan edilen nazimin ülkesine ne kadar hasret duydugu ve sevdigi siirlerinde kendini acikca ifade ediyor..