AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 07-15-2008, 23:53   #11
Kullanıcı Adı
Meftun
Standart Bakuba'da intihar eylemleri: 28 ölü, 55 yaralı..
'intihar' günah sanıyordum...meğer şehitlik mertebesiymiş :-\
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-15-2008, 23:59   #12
Kullanıcı Adı
maviinsan
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
Irak ordusu abd ordusunun ayak takımından başka bir şey değil.abd ordusu ne yapıyorsa abd ordusu gibi giyinmiş çağdaşlığa özentili (namussuzluğa) ırak ordusu aynısını tekrarlıyor.

Sivilleri öldürüp kalabalığın üstüne ateş ediyorlar.
Abd köpeklerinin ölmesi iyidir iyi ;)

Eyleme gerçekleştiren Mücahid'in şehadeti kabul olsun,Allah mekanını cennet eylesin.
Amin.
orada sadece askerler yoktu.Peki ya ölen çocuklar ve kadınlar ne olacak?.Bir gemide herkes zalim olsa,sadece 1 tane masum olsa o gemi batırılmaz...
maviinsan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-16-2008, 00:02   #13
Kullanıcı Adı
LoNeLiNeSS
Her hristiyanı öldüren şehit olmaya başladı.. Şehitlik ne kadar kolay dilendirilmeye başlandı böyle.. Ondan sonra intihar saldırıları arttı diyoruz.. Cennete gideceğine inanan beyinler neden böyle bir eyleme kalkışmasın.. > >
LoNeLiNeSS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-16-2008, 00:35   #14
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Alıntı:
Meftun Nickli Üyeden Alıntı
'intihar' günah sanıyordum...meğer şehitlik mertebesiymiş :-\

Tabiki günah.. Yanlış yorumluyorlar.. Şehitlik hafife alınıyor.. Zaten intihar eylemcilerinin beyni ''şehit olacaksınız'' diye yıkanmıyor mu..?
Alt 07-16-2008, 00:43   #15
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
maviinsan Nickli Üyeden Alıntı

orada sadece askerler yoktu.Peki ya ölen çocuklar ve kadınlar ne olacak?.Bir gemide herkes zalim olsa,sadece 1 tane masum olsa o gemi batırılmaz...
Onlarında mekanı cennet olsun ne diyelim.İntihar saldırılarını bende doğru bulmuyorum ama kimi zaman yapmak zorundalar olduğunu unutmamalıyız.Menemen yapmak için yumurtayı gözden çıkarmak lazım.
Alt 07-16-2008, 00:54   #16
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Alıntı:
Alıntı:

Onlarında mekanı cennet olsun ne diyelim.İntihar saldırılarını bende doğru bulmuyorum ama kimi zaman yapmak zorundalar olduğunu unutmamalıyız.Menemen yapmak için yumurtayı kırmayı gözden çıkarmak lazım.

Menemen ne içindir..? Yemek için.. Yemeği ne ister..? Nefsimiz ister.. Nefsimizin canı çekti diye ne yaparız yumurtayı gözden çıkartırız.. Bunlarda kendi nefisleri için(fikir,hırs ve kin nefsi) ne yapmışlar..Çocukları gözden çıkarmışlar.. Allah ıslah etsin diyeceğim ama öldüler..Mekanları cennet olsun diyeceğim Allah'n emrine muhalefet edip küfre girdiler..Ne diyelim Allah'ın adaleti büyüktür..Elbet herkes hak ettiği muameleyi görecek.. :-*
Alt 07-16-2008, 01:12   #17
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Alıntı:

Onlarında mekanı cennet olsun ne diyelim.İntihar saldırılarını bende doğru bulmuyorum ama kimi zaman yapmak zorundalar olduğunu unutmamalıyız.Menemen yapmak için yumurtayı kırmayı gözden çıkarmak lazım.

Menemen ne içindir..? Yemek için.. Yemeği ne ister..? Nefsimiz ister.. Nefsimizin canı çekti diye ne yaparız yumurtayı gözden çıkartırız.. Bunlarda kendi nefisleri için(fikir,hırs ve kin nefsi) ne yapmışlar..Çocukları gözden çıkarmışlar.. Allah ıslah etsin diyeceğim ama öldüler..Mekanları cennet olsun diyeceğim Allah'n emrine muhalefet edip küfre girdiler..Ne diyelim Allah'ın adaleti büyüktür..Elbet herkes hak ettiği muameleyi görecek.. :-*
Onların nefsi için yaptığını düşünmüyorum Cephe savaşına girmeleri imkansız,vur kaç yapmaları imkansız.Toplu halde saldırmaları-savunmaya geçmeleri imkansız.abd ve Irak ordusunun gözünü korkutmanın tek yolu mayın veya canlı bomba veya en son seçenek olarak keskin nişancı mücahitler (yüzlerce abd askeri öldürüldü bu sayede). Bunları yapmayıp ayaklarını kırarak popolarının üzerinde oturamıcaklarına göre ? Masumların öldürülmesine karşıyım ama benim açımdan onlarında ölmesi demek zulmden kurtulması demektir.Aç-susuz-heran ölü korkusu-tecavüz korkusuyla yaşamaktansa bir intihar saldırında hayatlarını kaybetmeleri en kısa kurtuluş.Irak'ın her yerinde eziyet var,bu yüzden elbet hepsini ölmesi gerektiği düşünmüyorum Yanlış anlaşılmasın. Onların direnişi sürdürebilmelerinin en kısa yolu canlı bomba olmak.Çeçenistan gibi dağlık-ağaçlık bir topraklarda bulunsalardı gerilla savaşı olur ve bu sayede intihar saldırılarına hiç bir gerek kalmazdı.Şartlar bunu gösteriyor malesef :-*
Alt 07-16-2008, 01:20   #18
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
İntihar etmek günahtır..Allah diyor,yasaklıyor..Günah işleyip ölmektense açlıktan ölürüm evladır.. Hem oturup beklemeleri gerekmiyor..Gidip tek başlarınada olsa savaşsınlar..Bir taş atıp kaçarken vurulsalar o zaman Hak onlardan razı olur.. Bizler rahatız gibi konuşuyoruz belki ama bir çoğumuz dualarımızla yanlarındayız..Dualarımızla savaşıyoruz..Müminin en güçlü ve büyük silahı nedir..? Duasıdır..!! İntihar eylemcisi olmanın dışında bir çok şey yapabilirler..Yaptıkları şeyler küçükte olsa mücadele etmeliler.. Yaılan işte bir hayır,birde şer varsa o hayır hayır olmaz.. Onlar hayır yapayım,şehit olayım,halkıma azda olsa yardım edeyim derken,binlerce masum çocuğunda ölümüne neden oluyorlar..Belki aralarında müslüman olan yada olacak olan vardır nerden bilebililirler..? Hayır yaparken şerde yapıyorlar.. Bir işte günah varsa,şer varsa o işten gelecek hayır hayır değildir.. :-* Ben akıbetleri için bir şey diyemem..Allah şaşırtmasın inşAllah.. ;)
Alt 07-16-2008, 01:41   #19
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
İntihar etmek günahtır..Allah diyor,yasaklıyor..Günah işleyip ölmektense açlıktan ölürüm evladır.. Hem oturup beklemeleri gerekmiyor..Gidip tek başlarınada olsa savaşsınlar..Bir taş atıp kaçarken vurulsalar o zaman Hak onlardan razı olur.. Bizler rahatız gibi konuşuyoruz belki ama bir çoğumuz dualarımızla yanlarındayız..Dualarımızla savaşıyoruz..Müminin en güçlü ve büyük silahı nedir..? Duasıdır..!! İntihar eylemcisi olmanın dışında bir çok şey yapabilirler..Yaptıkları şeyler küçükte olsa mücadele etmeliler.. Yaılan işte bir hayır,birde şer varsa o hayır hayır olmaz.. Onlar hayır yapayım,şehit olayım,halkıma azda olsa yardım edeyim derken,binlerce masum çocuğunda ölümüne neden oluyorlar..Belki aralarında müslüman olan yada olacak olan vardır nerden bilebililirler..? Hayır yaparken şerde yapıyorlar.. Bir işte günah varsa,şer varsa o işten gelecek hayır hayır değildir.. :-* Ben akıbetleri için bir şey diyemem..Allah şaşırtmasın inşAllah.. ;)
İntihar etmek günahtır elbet.'Hayattan beklentim yok,Allah bana yardım etmiyor,dua ediyorum işe yaramıyor,namaz kılıyorum olmuyor,oruç tutuyorum boşuna aç kalıyorum' diyip Allah'tan ümidi keserek intihar etmek günahtır.Ama bir amaç uğruna kendini Allah yolunda feda etmek bilmem günahmıdır ? Ha çarpışarak ölmüşsün ha üzerindeki bombayı patlatarak,bana göre aynı :-* Senin dediğin tek başlarına savaşmaya kalkmaları canlı bombayla karşılaştırdığımda bana göre bu daha çok intihara yakın.Karşıdaki ordunun gücü ortada,bunlara en uygun muamale bana göre canlı bombadır.Abd şuan kayıplarının büyük çoğunluğu canlı bombalar yüzünden verdiğini açıkladı.Ayrıca bir çok açıdan canlı bombaların etkisi çok daha büyük.Sürekli 'canlı bomba eylemi yapılsın' diyen biri değilim,yanlış anlaşılmasın :-*

Her şeyi Allah'a bırakıp İbrahim Sadri gibi 'duaa duaa eller karıncalanmış' dersek hata ederiz.Bu dua konusunda hassasım,kenara koyayım :-*
Alt 07-16-2008, 01:47   #20
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Yaptığı hayırda şer varsa o hayırdan hayır gelmez ama..!! O eylemde bir çok çocuk öldü mü..? Öldü..!! Bu hayır mıdır..? Yazık değil mi o canlara..? Benim gördüğüm,duyduğum bir çok islam alimi intihar eylemlerini,canlı bomba olaylarını red ediyor..!! Allah yolunda savaşarak ölmek ayrı,kendi ve masum bir çok insanın canına kastetmek apayrı..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)