![]() |
#1 |
![]() Onu gerektiği şekliyle anlatabileceğimi düşünmüyorum. Ancak bir şairin ifadesiyle söyleyecek olursam; ‘Sözlerimle Hz. Muhammed (s.a.v.)’i övmüyorum, onu anarak sözlerimi güzelleştiriyorum.’ Yani onu yazmaya, çalışarak sözlerime güzellik katma gayretindeyim. O ki âlemler efendisi, âlem için bir rahmet, âleme rahmetin vesilesi. Şefkat ve merhamet abidesi, ilahî nurun nişanesi…. Nasıl anlatabilirim? Nasıl anlatıla bilir. Ancak ne kadar anlar ve anlatabilir, onunla irtibat kurabilir, beraberliğimizi pekiştirebilirsek kendimizi o derece bahtiyar hissederiz. O Bir Beşerdir, Bir İnsandır. ALLAH onu bir insan, bir beşer olarak göndermiştir. Kur’an, peygamberi insanüstü varlık olarak görmek isteyenlere cevap vermekte, Hz. Muhammed’in beşer oluşuna vurgu yapmaktadır: ‘Deki! (Ey Muhammed), Ben de sizin gibi bir beşerim, ancak bana ilahınızın tek bir ilah olduğu vahyolunmaktadır….’ O da kendisi için kul tabirini uygun görmüş ve şöyle buyurmuştur: ‘Ben bir kulum, kul gibi yer kul gibi içerim’ Yani o bir insandır, bu yönüyle insanların ihtiyaç duyduklarına onun da ihtiyacı vardır. Selim insan olmak yönüyle sahip olunan beşeri özellikler onun için de söz konusudur. Ancak hemen söyleyelim ki, bu vurgu ve bu durum onun seçkin bir kul, peygamberlik zincirinin son halkası, hatta ötesi; Kur’an ifadesiyle âleme rahmetin vesilesi olduğu gerçeğini kavramaya engel teşkil etmemeli, bu hususiyetleri göz ardı etmeye sebep olmamalıdır. Zira insan olmakla birlikte O’nun insanlar arasındaki yeri, çakıl taşları arasındaki yakut gibidir. Çünkü O’nu Rabbi çok özel yetiştirmiş, herhangi birine sahip olmakla iftihar edilen, insanoğluna gerekli olan bütün üstün meziyetleri onun şahsında toplamıştır. O, iyi bir aile reisi, müşfik bir baba, düşmanlarının bile güven duyduğu vefalı bir dost, ALLAH’ın insanlar arasından onlara hidayet yolunu göstersin diye seçtiği bir peygamber hatta peygamberlerin efendisi, insanlığı sapkınlıktan, batıldan hakka ve hakikate ulaştırmak için çaba sarf etmiş bir davetçi, kusursuz bir idareci, devlet başkanı, cesur ve korkusuz bir komutan, bir siyasi deha, adil bir hakim, iyi bir eğitimci…… idi. Alıntıdır..
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|