AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 07-30-2008, 09:21   #1
Kullanıcı Adı
Deniz.Feneri
Standart Onların gücü kızıma yeter, Türk milletine yetmez
Onların gücü kızıma yeter, Türk milletine yetmez

Güngören'deki patlamalarda hayatını kaybeden 3 yaşındaki Aleyna, dün Amasya'nın Göynücek ilçesinde toprağa verildi. Annesi Melike Çelik'in feryatları ise yürek dağladı: "Kızımın bugün doğum günüydü. Gelinlik istemişti. Dolabında asılı kaldı. Ama ağlamıyorum, sevinmesinler. Onların gücü ancak benim kızıma yeter, Türk milletine yetmez."

Güngören'deki patlamalarda hayatını kaybeden 3 yaşındaki Aleyna Çelik, Amasya'nın Göynücek ilçesinde toprağa verildi. Dün sabah saatlerinde Ilısu köyüne getirilen küçük Aleyna için köy camisinde cenaze namazı kılındı. Aleyna'nın cenazesi köy mezarlığında defnedildi. İstanbul'a 10 yıl önce taşınan anne Melike ve baba Günsal Çelik, cenaze töreninde yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Anne Melike Çelik, "Benim canımı aldılar, Allah da onların canını alsın. Kızımın bugün doğum günüydü. Doğum gününde giymek için gelinlik istemişti. Dolabında asılı kaldı. Doğum günü hediyelerini veremeden kızım öldü. Ağlamıyorum, sevinmesinler. Onların gücü ancak benim kızıma yeter, Türk milletine yetmez." dedi. Baba Günsal Çelik de "Bebekleri öldüren katiller için ne söyleyebilirim? Onlar bebek katili. Kızımın bugün doğum günüydü, doğum gününü kutlamak yerine, mezara koyduk." diye konuştu. Annesi Melike Çelik ile birlikte anneannesi Perihan Özkul'u ziyarete giden Aleyna, akşam gezmek için annesi, anneannesi ve kuzeni Taha Yıldızlı ile dışarı çıktıklarında patlama meydana gelmişti. Patlamada Taha Yıldız da hayatını kaybetmişti.

'Yardıma gitme!' ikazını dinlememiş

Alim Mantarcı, Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Mantarcı için Çakır köyü Fatihler Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, eşi Hanife, kızı Gülsüm Tamtürk, Avustralya'da işçi olarak çalışan oğlu Erdal, torunları Enes ve Tolunay ile Şebinkarahisar Kaymakam Vekili Armağan Önal ve diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı. Mantarcı'nın yeğeni Ercan Çiftçi, aynı semtte emlakçı dükkânı bulunan dayısının evinin olay yerine 100 metre uzaklıkta olduğunu belirterek, "Dayım, evdekilerin ısrarlı bir şekilde 'gitme' demelerine rağmen, ilk patlamanın ardından dışarı çıkmış. İkinci patlamada ise olay yerinde hayatını kaybetti." dedi. Dayısının yardım amacıyla sokağa çıktığını ifade eden Çiftçi, şunları söyledi: "Nereden bilebilirdi ki ikinci kez bomba patlayacak. Ocağımıza ateş düştü. Çocuk, yaşlı ve kadın demeden masum insanların canını alan terörü kınıyoruz."

Trabzon'un Maçka ilçesinde de Dursun Ali Aydemir için cenaze namazı kılındı. Cenaze töreninde, çocuklarıyla birlikte eşinin tabutunun başına gelen Songül Aydemir, çocuklarına ağlamamalarını söyleyerek, "Ağlayıp, hiç kimseyi sevindirmeyelim. Babanız şehit olmuştur. Bu şehitlik bize nasip oldu." dedi. Aydemir'in cenazesi, namazın ardından aile kabristanına defnedildi.

Annesi ve ablası tören boyunca ağladı

Kuleli Askerî Lisesi hayali kuran 14 yaşındaki Murat Ağca için Güngören'deki Fetih Camii'de cenaze namazı kılındı. Ağca'nın babası Durmuş, annesi Perihan ve kız kardeşi Banu Ağca, tören boyunca gözyaşı döktü. Ağca'nın cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından Güngören Köyiçi Mezarlığı'nda defnedildi. Ağca, Güngören Mehmetçik İlköğretim Okulu'ndan sınıf ve mahalle arkadaşı olan ve patlamalarda hayatını kaybeden Furkan Şentürk ile aynı mezarlıkta toprağa verildi. 5 yaşındaki Taha Yıldızlı'nın cenazesi, Soğanlı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

'Siyah giyimli birinin poşeti koyduğunu gördüm'

Göngören'deki patlamalarda hayatını kaybeden Fadime Beşkan'ın (51) 10 yaşındaki oğlu Emre Beşkan, siyah giyimli birinin poşeti direklerin arasına koyduğunu gördüğünü iddia etti. Fadime Beşkan için memleketi Konya'nın Halkapınar ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Ağa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Fadime Beşkan'ın tabutu omuzlara alınarak Halkapınar Mezarlığı'na götürüldü. Çok sayıda vatandaş terörü lanetledi. Beşkan, burada yapılan dualar eşliğinde toprağa verildi. Beşkan'ın 10 yaşındaki oğlu Emre Beşkan, olayın yaşandığı akşam annesi ve ablası Esra Beşkan (29) ile parkta oturduklarını anlattı. Annesinin 'İçim sıkıldı, eve gitmek istiyorum' diyerek ayağa kalktığını ve eve dönerken patlamaların olduğunu anlatan Emre, bundan önce patlayıcıyı bırakan kişiyi de gördüğünü öne sürdü. Beşkan, şunları söyledi: "Siyah giyimli genç birinin, siyah bir poşeti, içine baktıktan sonra orada bulunan direklerin arasına bıraktığını gördüm. Aynı poşetin patladığını da gördüm. Patlayan bombanın parçaları annemin boynuna isabet etti. Bir parça da benim sol ayağıma isabet etti. Ama sadece morardı." Sinan Gül, Mustafa Akın, Konya

Küçük Şeyma, dedesinin yanında yatacak
Evinin balkonunda şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 12 yaşındaki Şeyma Özkan, dedesinin defnedildiği İstanbul Bağcılar'daki mezarlıkta toprağa verildi. Şeyma'nın olaydan bir saat öncesine kadar anneannesinin evinde kuzeni 8 yaşındaki Merve Özkan ile birlikte oyun oynadıkları öğrenildi. Merve Özkan'ın babası Avni Özkan, olayı öğrendikten sonra büyük üzüntü yaşayan ilköğretim okulu öğrencisi kızına konuyu anlatmakta güçlük çektiklerini söyledi. Özkan, duydukları büyük üzüntünün yanı sıra bir saat öncesine kadar beraber oyun oynadığı kuzeninin ölümünü anlayamayan ve sürekli ağlayan küçük kızı Merve'ye de "O artık cennete gitti, artık orada oynayacak." sözleriyle olayı anlatmaya çalıştıklarını dile getirdi. Şeyma Özkan'ın ailesinin, üzerine titredikleri çocuklarını 'başına bir şey geleceği' endişesiyle yalnız başına bakkala dahi göndermedikleri öğrenildi.

Emekliliğini İstanbul'da geçiriyordu

Hain saldırıda ölen Abdullah Güler, Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde toprağa verildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Balabancık beldesine getirilen Güler için Merkez Camii'nde cenaze namazı kılındı. Malkara Kaymakam Vekili Mümin Heybet'in de katıldığı cenazede vatandaşlar gözyaşı dökerek terörü lanetledi. Güler daha sonra belde mezarlığında toprağa verildi. 67 yaşındaki Güler'in emekli olduğu ve İstanbul'da yaşadığı öğrenildi.

Yaralı 35 kişinin tedavileri sürüyor

İstanbul Güngören'de yaşanan terörist saldırıda yaralananlardan 1'i ağır 35 kişinin tedavileri sürüyor. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, Güngören'deki terörist saldırıda 154 kişinin yaralı olarak hastanelere başvurduğu, bunlardan 119'unun taburcu olduğu, 1'i ağır olmak üzere 35'inin tedavilerinin çeşitli hastanelerde sürdürüldüğü bildirildi. Açıklamada, yaralılardan 5'inin Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 3'ünün Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1'inin Şişli Etfal Hastanesi, 1'inin Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 4'ünün İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 3'ünün Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1'inin Baltalimanı Hastanesi, 5'inin Medicana Hastanesi, 1'inin Ethica, 9'unun İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi ve 2'sinin de İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bulunduğu ifade edildi. Valilik açıklamasında, saldırılarda 17 kişi ve bir doğmamış bebeğin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Teröristin eşkali belirlendi

İstanbul polisi, Güngören'deki bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin görüntüsünü, çevredeki Mobese kamerası ile bir işyerinin güvenlik kamerasında tespit etti. Ancak buradan yola çıkarak yapılan taramalarda teröristin emniyette kaydına rastlanmadı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay da "Mobese görüntüleri ile bir bankanın kamerasının görüntüleri var, görgü tanıklarının ifadeleri var." dedi. Patlayıcının 'TNT' olduğunun kesinleştiğini vurgulayan Atalay, bombaları patlatmak için kullanılan cep telefonunun parçalarının bulunduğunu da kaydetti. Saldırgan, beyaz poşetler içindeki patlayıcıları çöp kutularına yerleştirdikten sonra cep telefonuyla patlatmış.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Güngören'deki hain saldırıda TNT tipi bombanın kullanıldığını açıkladı. TBMM Genel Kurulu'nda açıklama yapan Bakan Atalay, trafiğe kapalı, insanların rahatça yürüdüğü ve alışveriş merkezlerinin yoğun olduğu caddede beton çöp bidonuna konulan ilk bombanın 21.45 sıralarında patladığını söyledi. Bu patlamanın kayba yol açmadığını ifade eden Atalay 10-12 dakika sonra 50 metre ilerideki beton çöp bidonuna konulan bombanın patladığını anlattı. Atalay, "Trafiğe kapalı olan bu alanın seçilmiş olması bu eylemi yapan ve yaptıranların insanlıktan nasibini almamış zavallılar olduğunu göstermiştir. Sivil ve masum insanlara yöneltilmiş bir saldırıdır." diye konuştu. Caddede hayatın normale döndüğünü kaydeden Atalay, şöyle konuştu: "Delil olabilecek her şey tespit edildi. Değerlendirmeleri analizleri yapılıyor. Mobese kamera görüntüleri, çevredeki iş yerlerinin kameralarının, bir bankanın kamerasının görüntüleri var, görgü tanıklarının ifadeleri var. Kriminal çalışmaların sonuçları analiz ediliyor. Faillerin yakalanması hedefimiz. İlk incelemelerde cep telefonu parçaları bulunmuş olup patlayıcının cinsi ve miktarının tespiti ile ilgili veriler mevcuttur. Yaptığımız tahlillerde TNT olduğu kesinleşmiştir."

Emniyet yetkilileri, Güngören bombacısının 'yeni bir terörist' olduğunu yani 'kayıt dışı' olduğunu açıkladı. Olay yerinde parçalanmış halde bulunan sim karttan hareketle saldırının cep telefonu ile yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Saldırgan güvenli bir yerde siper alıp elindeki telefonla bombaların bağlı olduğu telefonları arayıp patlatmış. Ufuk Köroğlu, İstanb.ul, Ankara, Zaman

Deniz.Feneri isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)