![]() |
#1 |
![]() BİR GENÇLİK YETİŞTİRİN Dinleyin ey dostlarım Size öğütlerim var ! Ey analar, babalar Size nasihatım var! Öğüdüm Hakk’tan yana Kulak veriniz bana. Bir gençlik yetiştirin Bu güzelim vatana Bir gençlik yetiştirin Allah’ını tanıyan, Bir gençlik yetiştirin Hakk’ın Yolu’nda kurbân! Bir gençlik yetiştirin İbrâhim’in timsâli, (1) Bir gençlik yetiştirin Yoktur onun emsâli! Bir gençlik yetiştirin Numûnesi İsmâil, (2) Bir gençlik yetiştirin Rızâ-i Hakk’a mâil! Bir gençlik yetiştirin Hayâ örneği olsun, Bir gençlik yetiştirin Haramlardan korunsun! Bir gençlik yetiştirin Cephelerde mücâhid, Bir gençlik yetiştirin Meclislerde müctehid! Bir gençlik yetiştirin İslâm’ın kılıcı o, Bir gençlik yetiştirin Hem hoca, hem hacı o! Bir gençlik yetiştirin Seherlerde uyanır, Bir gençlik yetiştirin Hep Allah’a dayanır! Bir gençlik yetiştirin Ezân’ı her dem duyar, Bir gençlik yetiştirin Da’vete hemen uyar! Bir gençlik yetiştirin Hiç abdestsiz gezmez o, Bir gençlik yetiştirin Mü’minleri üzmez o ! Bir gençlik yetiştirin Dâim abdesti hazır, Bir gençlik yetiştirin İbâdete muntazır ! Bir gençlik yetiştirin Gece-gündüz zikreder, Bir gençlik yetiştirin Düşünür ve fikreder. Bir gençlik yetiştirin Beş vakit mescitlidir, Bir gençlik yetiştirin Dininin fakihidir. Bir gençlik yetiştirin İbâdete muntazır, Bir gençlik yetiştirin Dâim ilk safta hazır. Bir gençlik yetiştirin Kuşlar kadar hür olsun, Bir gençlik yetiştirin Mevlâ’sına kul olsun! Mehmet SARIKAYA
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|