![]() |
#21 |
![]() duygusal olduğumu düşünmüyorum gerçekleri gün ışığına vurmuştur bu konu
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |||
![]() Alıntı:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() Toplum olarak onlara layıkmıyız derseniz tabiki değiliz..
İçerisinde bulunduğumuz bir özenti ve kültüründen uzaklaşıp maneviyattan çok maddiyata teslimiyet var.. Bu ülkenin sorunu ne ne şekilde alındı, hangi değerler kıssas alınmıştı gençilğin haberi yok.. Batı ismine medeniyet kavramını yükleyen insandır...batı batı olduğu için medeni değildir... Avrupanın orta çağlarda ve ihtilal öncesine kadar bulunduğu durum aşikar...düşünürleri medeniyeti, güvenirliği Osmanlıyla özdeştiriyordu... Bunda dinin gereğini yaşayıp topluma örnek olma ve edep duygusunun insan benliğinde huşu bulmasının etkisi büyüktür.. Oysa şimdi kendimiz olmaktan çıkmışız...kültürler arasında kendimize yer edinmeye çalışıyoruz.. Medeniyeti bir batı yakıştırmışız sormayın ...kendi özüyle ,ilmiyle, diniyle örnek medeni bir toplumun öncüsü olayım düşüncesi yok.. Fikirleri ve özü elinden alınmış bir toplum her yöne çekilmeye ve özünden koparılmaya mahkumdur.. Atalarımız kendi çağında sınırlarını genişlettiği kadar, zamanın en büyük teknolojisinede sahiplerdi...çünkü ilim ve bilim dinimizin gereğidir....ancak ne zamanki meşrutiyet fikirleriyle batılılaşma fikirleri içimize girmiş...herşeyi dışgörünüşe bağlar olmuşuz.. Özendiğimiz toplumlarla aramızdaki farkı düşünmedik...biz müslümanız...onlar hristiyan...onlar kabullenebilir şirkefliği ama biz kabullenemeyiz..onlar günah çıkarır afolunduğunu düşünür...ama biz yaptığımızın vebalini göreceğimize inanırız....velhasıl aynı yolda gitmemiz mümkün değildir.. Paylaşım için teşekkürler....+1 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() Bence pek farklı değil...
Bu yazı dahil, buna benzer yazıların halkı duygusallaştırması. Duygusal düşüncelere mahkum edilmiş, geçmişle kıyaslanan geleceğe dair bir planı olmayan bir toplumuz. İnsanların manevi duygularına girilerek dinanizmine kilit vuruluyor ve daha karamsar bir toplum oluyoruz. Fazla duygusal düşünmeyin. Mantıkla duygunuzu orantılayın. Pencerelerimiz farklıda olsa aynı çatı altındayız Evet aynı çatı altındayız bu güzel olan ama bunun duygusallıkla alakası yok ve halkı duygusalllaştırsın diye değil duyarlı olmaya çağırmak içindi fakat gerçekten çok farklı pencerelerden bakıyoruz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() Arkadaşları Osmanlıyı bilip bilmeme meselesine girmeyelim.
Herkesin kaynakları, araştırma biçimi, hoşlandığı bakış açıları farklıdır. Kimisi Osmanlının ucsuz bucaksız maneviyatına dalar. Kimisde Osmanlının askeri dehasına. Kimi duygularının esiri olur at gözlükleri ile karşılaştırma yapar, kimiside kıyaslar karşılaştırır. İnsan yeri gelince babasını bile eleştirir. Osmanlı eleştirilmez diye bir kaide yok. Aksine atalarımızın yaptığı hatalardan ders almalıyız. Gerçekci olalım olaylara taraftar gözü ile yaklaşmayalım. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() Atalarımızın yaşayış biçimini ve kahramanlıklarını da kendimize örnek edinmeliyiz. Osmanlı merkezi otoritesinde ben hiçbir yanlışlık görmedim. Eleştirilemez eğitimi, askerisi, yönetim tarzı hiçbir şekilde eleştirilemez. Buna da layık değiliz. Bir gün eski gücümüze kavuştuğumuzda eleştirmeye hak kazanırsak eleştirirsiniz. 600 sene dünyaya hükümdarlık yapmışız. Bugün rusya ile gürcistan savaş halinde iken bile amerika dan çekinir vaziyete gelmiş. Atalarımızın hata yaptığı felan da yok. Her şey çok uluslu olmamızdan ve ermeniler gibi Vatanı sıddıka ünvanı verdiğimiz devletin önemli kademelerinde görev yapan densizlerin hainliğine uğrayışımızdandır herşey. Osmanlı çok uluslu bir devlet olmasına rağmen onun gösterdiği adaleti ve yaşama biçimini dünyaya bu zamana dek hiçbir devlet gösterememiştir. Sonuna kadar Osmanlıyım
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
![]() Batı ismine medeniyet kavramını yükleyen insandır.. :-* tüm suç batıcılık fikrini millete aşılayanlardadır.
"medeniyet dediğin açmaksa bedeni desene hayvan senden daha medeni" M.Akif Ersoy |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
![]() Ben çevreme bakıyorum tam bir rezalet!!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|