![]() |
#51 |
![]() Layık olsaydık şimdi dünyaya hakim olurduk :-*
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | ||
![]() Alıntı:
Hassasiyetiniz ve böyle bir konuda birkaç kelam etmemize imkan sağladığınız teşekkürler siyah gül 07 kardeşim. Yalçın hocamızın zihin aydınlağına vesile yorumu için de ayrıca teşekkürler.. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
![]() biz hala osmanlıyı ve batıyı karşılaştırmak üzerinden tartışıyoruz ve bu tartışmanın ninnisi ile uyutuluyoruz. uyuyan bir adamın, ayak uzatmışlığı ile gösterebileceği bir saygı olmadığı gibi, 100 yıla yakın bir zamandır uyuyan bir halkın bir sabaha mı ya da karanlığa mı uyanacağı da meçhuldür. osmanlıyı, osmanlı eserlerini, kültürünü ve osmanlı torunu olma vasfını korumanın, ona gereken saygı ve önemi verebilmenin ilk adımını atıp osmanlıyı her şeyi ile kabullenmedikçe kervansarayları onarıp, medreseleri kapatarak varacağımız yer yine bu gün olacaktır.''türkiye'nin osmanlıya göstereceği liyakat konusunda hala namzet olduğu kanaatindeyim. henüz kazandığımız ya da kaybettiğimiz bir bütünlük yok. ;)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
![]() easında ben de hep bu karşılaştırmayı, özellikle çevremde gördüğüm ahlaksızlara tanık olunca yapıyorum. bilhassa gençlerin başıbozuk haliyle, 21 yaşında istanbul'u fetheden bir geçmişi kıyaslıyorum ister istemez..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |