08-12-2008, 18:00 | #1 |
Türk Kızılayı Gürcistanda...
Türk Kızılayı Gürcistan'da
Türk Kızılayı, Tiflis'e gönderdiği insani yardım malzemelerinin dağıtımına başlanacağı bildirildi. Kızılay'dan yapılan yazılı açıklamada, insani yardım malzemeleri taşıyan tırlarla birlike Gürcistan'a geçen Kızılay ekibi, Tiflis'te Gürcistan Kızılhaçı yetkilileriyle görüşerek, insani yardım malzemelerinin dağıtımını planladığı kaydedildi. Açıklamada, Türk Kızılay ekiplerinin, çatışmalardan en çok etkilenen Gori kentinde geceyi geçirdikten sonra bugün sabah saatlerinde Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e ulaştığı belirtildi. Açıklamada, Kızılay yetkililerinin Gürcistan Kızılhaç Başkanlığı yetkilileri ile görüşerek, yardıma en fazla ihtiyaç duyulan bölgeyi tespit ederek, yardım dağıtımını planladığını belirtti. Ekiplerin yanında bulunan çadır, battaniye, kampet, su ve gıdadan oluşan yardım malzemelerinin evinden ayrılmak zorunda kalan ve Tiflis'te oluşturulan toplanma bölgesine yerleşen kişilere yardım yapmayı kararlaştırdığı ifade edildi. Açıklamada, önceki gün Kızılay tarafından krizden mağdur olan halka dağıtılmak üzere 1000 adet gıda kolisi, 5 ton makarna, 2.5 ton pirinç, 7.5 ton şeker, 5 ton un ve 20 tonluk gıda kolilerinin Sarp Sınır Kapısı'na sevk edildiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca, Gürcistan'daki ihtiyaç sahiplerihe bütün bankalar aracılığıyla bağış kabul edildiği, tüm GSM operatörlerinden 1 mesaj karşlığı bağış yapılabileceği belirtildi.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|