AK Gençliğin Buluşma Noktası
♥ Oku Beni Ey Kitap! ♥ AK Parti Forum Farkıyla ! Belirlenmiş bir kitabın üyeler tarafından okunduğu, yorumlandığı ve bilgi akışının sağlandığı bir bölümdür.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 08-19-2008, 14:31   #31
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart Farklı Bakışlarla Bir Kitap... Beraber Okuyalım mı?
Fatma kardeşim kitap seçimlerini ben size bırakmak isterim...seçimler yerinde..
Siz kitap önerilerinizi sunun biz arasından birine karar verelim....
Bana şimdilik ikinci kitap daha yakın geldi...tabi 3.yüde bekiliyoruz...diğer arkadaşlaında fikri önemli tabi...başka kitap önerisi olanlarında fikrini alalım ...
Çalışmalarınızdan dolayı minnet olsun..
Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-19-2008, 20:40   #32
Kullanıcı Adı
Fasl-ı Gül
Üçüncü kitabımız

FATİH OKUMUŞ- CENNETİM OLUR MUSUN ? : Söz uçar, yazı kalır.. Son on yılda damla damla biriktirdiğim, kaptan kaba aktarıp dönderdiğim sözlerimin özlerini şimdi elinizde tuttuğunuz bu kaseye koyarak “ala istihyain” arz ediyorum efendim.

Bu çalışmayı bir çiçek demeti gibi kabul edin. İçinde mümkün olduğunca, bahçemin rengi farklı, kokusu farklı çiçeklerinden numunelere yer vermeye çalıştım…Çiçeklerimi kokularına göre ayırıp düzenleyince altı bölümden oluştuklarını gördüm. Birincisine “münacat” adını verdim. Allah ve Resulü kokanlar burada toplandı. İkincisine “kalbiyyat” adını verdim. Yanık kokular burada toplandı. Üçüncüsüne “nefsiyyat” adını verdim. Bunlar, kokusunu hissedebilmek için hassas bir zevke sahip olmayı gerektirenlerdi. Dördüncüsüne “edebiyat” adını verdim. Bunlar çiçek gibi değil; sanki kitap gibi , kütüphane gibi kokanlardı.” Diyor Fatih OKUMUŞ Söz Başı’nda.. Beraber okumak isterseniz sizleri bekleriz...

selamlar
Fasl-ı Gül isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-20-2008, 22:17   #33
Kullanıcı Adı
eddie
Alıntı:
dirilis.f Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili Dostlar

Kitap seçimi bence işin en zor kısmı ve büyük sorumluluk istiyor. Ben bir kaç kitap ismi yazmaya çalışacağım lakin sizlerinde kıymetli fikir ve tavsiyeleri bizler için çok daha önemli olacaktır... Vira Bismillah

VAR OLMAK- Nurettin TOPÇU: ".... insan niçin düşünür, nasıl hisseder? Dimağ ve kalp birbirleriyle anlaşarak birlikte çalıştıkları zaman nasıl eser meydana geliyor? Belki bu ufacık cilt, böyle birtahlilin vesilesi olabilir.

İçersinde düşüncenin kalbe tabi olduğu bu parçalar, gönülle söyleşmek ihtiyaç olduğu zamanlarda yazıldı ve bir kaç dergide zaman zaman çıkartıldı. Gönül yerini düşünceye terkettiği devirde onlar unutuldu. Hareketler, gönüldeki izleri ezip de örselediği zaman gelince, yeniden onlara hasret duyuldu. Şimdi gözyaşı ayak izlerine damlıyor. Hareketlerin harabettiği gönülde sade bir yetim iniltisi var. Tellerine bazı yenilerini de ilave ettiğimiz bu eski sazın terennümlerini dinleyecek kulak varsa, onda kırık bir kalbin akislerinden başka bir şey duymayacaktır" diyor Nurettin Topçu giriş yazısında.. Ne derseniz Beraber okuyalımm mı?
ben bu kitabın okunması taraftarıyım.. fikir size ait olduğu için sizin öneride bulunmanız daha doğru olmuş.. eğer arkadaşlar da hemfikir olursa bu kitaba başlayalım..
eddie isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-21-2008, 15:29   #34
Kullanıcı Adı
Gönülden
İkinci yada üçüncü kitap olabilir...
Hadi kararımızı verelim inşallah...başlaylım...
Fatma hanım son söz sizde..
Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-21-2008, 20:16   #35
Kullanıcı Adı
Fasl-ı Gül
Okunması önerilen kitaplar:

1. Nurettin TOPÇU- VAR OLMAK

2. Sezai KARAKOÇ- DİRİLİŞ MUŞTUSU

3. Fatih OKUMUŞ - CENNETİM OLUR MUSUN?

Kitaplarımızın kısa bir tanıtımını yapmaya çalıştık. Kitap seçimini bu hafta içinde (24 Ağustos'a kadar) belirlememiz gerekiyor arkadaşlar. Sevgili Gönülden ve eddie kardeşlerim tercihlerini belirttiler. Kitab tayini için diğer yol arkadaşlarımızın da tercihlerini öğrenmemiz daha hoş olacaktır.. Sonrasında en çok istenen kitabı okumaya başlarız biiznillah... Düşüncelerinizi bekliyoruz ... selamlar
Alt 08-22-2008, 02:57   #36
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Bende eddie ve gönülden hanıma katılıyorum..Okumadım henüz ama okumak isterim..En kısa sürede temin etmeye çalışıcam inşAllah.. :-*

Alt 08-22-2008, 11:08   #37
Kullanıcı Adı
AY IŞIĞI
Bende 3.kitabı merak ettim :
AY IŞIĞI isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-22-2008, 20:19   #38
Kullanıcı Adı
HAYATISIGI
Arkadaslarımız cogunlukla hangi kitabı isterlerse onu okuyabiliriz.
Yalnız tam olarak karar verdikten sonra temin edebilmemiz için bize müddet verebilir misiniz?
HAYATISIGI isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-22-2008, 21:21   #39
Kullanıcı Adı
Fasl-ı Gül
Kitap seçimi ile ilgili düşüncelerinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim hepinize.. Şu anda Sezai KARAKOÇ- Diriliş Muştusu ile yola çıkacağız gibi görünüyor. Yarında görüş belirtmeyen arkadaşlarımız tercihlerini yazarlarsa ilk kitabımızı ilan ederiz. Ama Pazar günü kitap ismini netleştireceğiz inşallah. Kitap temini ve okunması için iki hafta yeterli olur diye düşünüyorum. Eğer süre ile ilgili farklı görüşleriniz olursa belirtirseniz memnun olurum. Fazla zaman kaybetmemek için ilk kitabımızı okurken ikinci kitabı da belirlemeye gayret ederiz inşallah. Kitap seçimi için sizlerin isim belirtmesinin çok önemli olacağı kanaatindeyim.Bu konuyu inşallah ilk kitabımızı okurken tekrar gündeme getiririz. İlginiz için teşekkür ederim. Selamlar...
Alt 08-23-2008, 23:38   #40
Kullanıcı Adı
Fasl-ı Gül
[b]Selamlar Kıymetli arkadaşlar,

Okuyacağımız ilk kitabımız SEZAİ KARAKOÇ-DİRİLİŞ MUŞTUSU olsun inşallah.. Vira bismillah diyerek yola çıkalım.. Rabbim yolumuzu açık etsin, okuduğumuzu görebilecek göz, gördüğümüzü idrak edecek akıl, idrakimizi amele dönüştürecek yürek nasip etsin.. Bu düşüncemizin amele dönüşmesine vesile olan "yoldaş"lara selam ve minnet olsun...

Kitap temini ve okunması için iki hafta yeterli olur inşallah. Bu süre içinde okuduklarımızdan satırları ve bizde oluşturduğu mülahazaları da inşallah burada paylaşırız..

Şunu da hatırlatalım ki yeni kitapseverlere kapımız her daim açıktır...

1. gönülden

2. çilik

3. oturanboğa

4. HAYATIŞIĞI

5. eddie

6. dirilis.f

7. AY IŞIĞI

8. yalçın

9. siyah gül 07

10. duyguseli

11.
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)