08-21-2008, 13:12 | #1 |
antep şivesiyle diyet :))))))))
PERHİZ YAPIYIM
Damarım dıhanmış*, şekerim çıkmış Ciğerim yâğlanmış, sancım fıdıkmış Ganım gollestrolden, eyceni bıkmış Yiyecemi gıstım, perhiz yapıyım Datlı görünmeyen, yerde geziyim Üç tepsi paklava, künefe diyim Doymam amma nedim, bi tepsi yiyim Gendimi zor dutuym, perhiz yapıyım Yüz tene hayire*, beş kilo fıstık Aç karnına yiyik, daha diy mıstık Şirelemiz ganmıy, yarıya gıstık Mıstık zorluy yiyim, perhiz yapıyım Balcan kebabından, bi böyük tepsi Ahıdarak yiyim, bitiyi hepsi Ayran içiym, içmiym gazoznan, pepsi Fazla yiyemiyim, perhiz yapıyım Diyet uzmanıymış, getteem toktur Gıtlık çektiriyi, yedirde yoktur Otuz içli küfte, diyi ki çoktur Yirmi tane yiyim, perhiz yapıyım Tokdurun sözüne, uymak niyetim Derdime dermanmış, bu eziyetim Antepli hasteyim, beyle diyetim Mumbar dolmasıynan, perhiz yapıyım Hancı Köroğlu’ na, dana didermiş Oturunca hepcen*, yeyip gidermiş Bugünlükte garnım, doyurdum dermiş Bense bir guzuynan, perhiz yapıyım Salata, zebzeye, yasak goymuyum Bir çuval hıyarın, gabıın* soymuyum Öğünde on marıl, yiyim doymuyum Geneyikli diyki, perhiz yapıyı Dıhanmış: tıkanmış Hepcen: hepisini. Gabıın: Kabugun. Hayir: İncir. Danüsü: Yarın.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
08-23-2008, 02:29 | #2 |
Allahtan perhiz yapıyo :D :D :D teşekkürler paylaşımın için,ellerine sağlık...
|
|
08-24-2008, 14:39 | #3 |
:D :D :D :D :D
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|