AK Gençliğin Buluşma Noktası
Hayata Dair Anketler (Ak Parti Forum) Siyasi anketler dışında üyelerin serbetsçe anket açacakları bölüm.

Anketimiz: ailenizde haremlik selamlık varmı?
evet var 34 41.46%
hayır yok 29 35.37%
bazı kesim 19 23.17%
Katılımcı sayısı: 82. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 08-30-2008, 00:44   #21
Kullanıcı Adı
Beritan
Standart Ailenizde haremlik selamlık varmı?
güncelleme :
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-30-2008, 00:53   #22
Kullanıcı Adı
Ruh-i zar
ailemin içinde niye olsun ki :-\
eve misafir geldiğinde oluyo ister istemaz ama
akrabalarımızla çok içli dışlı olduğumuz için böyle bişiy yok :-\
Ruh-i zar isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-30-2008, 01:11   #23
Kullanıcı Adı
Eşref
Eğer kalabalık isek haremlik selamlık olur. Ama aile akraba içinde veya 3-4 kişilik bir komşu geldiğinde haremlik selamlık olmuyor.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-30-2008, 01:48   #24
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Alıntı:
Ümmü_seleme Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
Nasıl yani.. :o
erkek bayan ayrımı varmı...sakın bilmiyorum deme herşey ortaya çıkar :D
Haremlik seramlık bilmem..Saygı vardır bizde.. Birlikte oturur güler konuşuruz.. Dertleşiriz..Ama laubali ve gereksiz bir ortam asla olmaz..Eniştemler,ablamlar,annem,babam,abilerim,ab lalarım,yengelerim vs.. Çok kalabalık bir aileyiz zaten..9 çocuk dile kolay.. Birde yiğenler..Ohoo.. :D yani kuralına göre haremlik selamlık değil ama yinede ondan aşağı kalır yanı yok.. yerine göre mesafeli yerine göre samimiyet vardır.. Onun dışında aile dışı akrabalar ve yakınlarlada mesafeliyiz tabi.. Bu haremlik selamlık olayı insanına görede değişiyor aslında..Yani bir insanda yabancılara karşı haya olmalı..Ne bileyim karşılıklı konuşurken vs bunu gösterebilmeli..Öyle işte canım.. :

Alt 08-30-2008, 01:52   #25
Kullanıcı Adı
bilgi müdavimi
Ailemde bazı kesim haremlik selamlık,bazısı değil.Abimin kız arkadaşı arap ve 2008 araplarının herşeyi gösteriş.En iyi din,islam Türkiyede yaşanıyor.Şeriatı o yüzden tastiklemiyorum.İsteyen istediği dini yaşasın diyiyorum.Adamlar dini ülke kuralı sanıyorlar,Türkiyeye gelince sanki islam yokmuş gibi davranılıyor ve başörtülerini,çarşaflarını açıp açık saçık geziyorlar.
bilgi müdavimi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-30-2008, 01:55   #26
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Ya aile içinde haremlike olmaz ki ama.. :o Ben yine anlamadım pek.. :-\

Alt 08-30-2008, 01:57   #27
Kullanıcı Adı
bilgi müdavimi
Alıntı:
Ailenizde derken,aileniz misafirlerle haremlik selamlık mı anlamını da çıkarabiliriz.Örneğin ben bu anlamı çıkarttım.
Alt 08-30-2008, 02:00   #28
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Ümmü Seleme, ailenizde haremlik selamlık var mı deyince anlaşılamadı demek istediğiniz gibime geliyor. Bizde genelde olur. Mesela bir komşu aile geldiğinde komşu ailenin bey bireyleri bir odada, hanım bireyleri bir odada sohbet ederler. Bu Müslüman Türk ailesi geleneğidir aynı zamanda.
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-30-2008, 02:03   #29
Kullanıcı Adı
bilgi müdavimi
Alıntı:
ozgun_genc Nickli Üyeden Alıntı
Ümmü Seleme, ailenizde haremlik selamlık var mı deyince anlaşılamadı demek istediğiniz gibime geliyor. Biz de genelde olur. Mesela bir komşu aile geldiğinde komşu ailenin bey bireyleri bir odada, hanım bireyleri bir odada sohbet ederler. Bu Müslüman Türk ailesi geleneğidir aynı zamanda.
Bizde böyle birşey bazen olur.Ailem komşu geldiğinde birlikte oturur.Bence bu gelenek değildir.Ne alaka anlamadım.Gelenek yemekle ilgili olur,bayramla,el öpmeyle ilgili olur,tarihle ilgili olur.Aile oturması farklı birşeydir.Bence hep birlikte oturulmalıdır.Anca beraber kanca beraber.
Alt 08-30-2008, 02:05   #30
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Alıntı:
bilgi müdavimi Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Ailenizde derken,aileniz misafirlerle haremlik selamlık mı anlamını da çıkarabiliriz.Örneğin ben bu anlamı çıkarttım.
Ya tabiki efendim..Misafirlerle bir arada olduğumuzda hanımlar ayrı erkekler ayrı oturup sohbet eder..Ki zaten erkelerle bir arada oturulup ne konuşulabilri ki.. Yani bazılarının değimiyle anti sosyal vs denilebilr bu duruma ama hanım hanıma oturmak en doğru olanı..Diğer türlü hoş değildir..Ama geldikleri zamanda bir hoşgeldin deriz hep birlikte erkek bayan karışık oalrak..Buda saygı ve misafirperverlikten olan bir şey..Çok samimi aile dostları oldumu yine karşılarına çıkar bir hal hatır sorarız..Ama dediğim gibi oturup hasbihal ederken hanım hanıma olur..Erkeklerle oturulmaz ya..

Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir)