Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
İsteselerde önder sava destek veremezlerdi.Eminim ki canan arıtman başta olmak üzere deniz baykal,ikna odalarıyla ünlü nur serter ve diğerleri önder sava destek çıktılar,sessiz kalmaları ona destek verdiklerini gösterir.Dönem dönem takip etmek gerekli diyorsun,şuan ki dönemde chp zihniyeti din düşmanıdır.
Buyur bakalım:
http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=51505.0
|
Konuyu geçde olsa incelemiş bulunmaktayım.Şimdi hepsine tek tek cevap vermek mümkün değil.Ama genel bir şekilde yazarak bu konuya açıklık getirmek istiyorum.Chp'nin ilkesi altı oktur.Yani atatürk'ün devrimleridir.Atatürk'ün ilke ve devrimlerinden başka hiçbir farklı siyasi ve akıma yönelim göstermez.Buna örnek İsmet Paşa döneminde yanında sürekli Kuran taşıyan, her bayramda Pembe Köşk’te Kuran okutacak kadar dindar olduğu halde Demokrat Parti zamanı “Paşam seçim konuşmalarında biraz dinden bahsedin” diye öğütleyen ve sonra bunu yapmayınca kendisine “Oy kaybedeceğiz” diye sitem eden partililere “Allahaısmarladık dedim ya” demiştir.Chp hiçbir zaman dini kullanmamıştır.Bu onun aslında en büyük erdemidir.Eğer chp geçmişten bu yana birçok iktidarın yaptığı gibi dini kullansaydı çok daha farklı konumlarda olurdu.
Chp geçmişten bu yana tarihsel süreci izlersek hep aşırı uç akımlara karşı olmuştur.Aşırı sol,aşırı sağ,aşırı dincilik gibi.Geçmişte aşırı solun ülkede yükselmekte olduğu dönemde dahi ortanın solu diyerek kendisine önemli bir misyon yüklemişti.Ancak her zaman demokratik bir düzeni temsil etmiştir.Şu anda da ülkemizin üniter yapısının değerini düşünerek yükselen dini akımlara karşı daha ılımlı bir din ekseni çiziyor chp.Karşısında ya müslüman olacaksın ya laik diyen bir zihniyete karşı hayır hem müslüman hem laik yaşanabilir diyerek yine tarihi dönemeçte çok önemli bir misyon üstlenmiştir.Açıkcası orada işlenen haberler hem münferit olaylar.Ben çokda okurken rahatsızlık duymadım.Bunlar bireysel düşünceler.Kaldı ki CHP çok eski ve köklü bir partidir.CHP içinde farklı kültür yelpazesinden birçok insan vardır.Bu chp'nin zenginliğidir.Chp tüm topluma kapılarını açmaktadır.Ancak herkesin birleştiği ortak hedef kemalizimdir.Bunu belirtmekte fayda görüyorum.O yüzden hem sağdan hem soldan birçok kesimden insan bu partinin konjektüründe yer almaktadır.Chp içinde bu koyduğunuz haberler dışında yaşayan çokda dindar tanıdığım insanlarda var.Demokrasinin ana koşulu her türden fikre saygı duymaktır.İşte chp, partisi içersinde bu yelpazeden her kesimin düşüncesine saygı duyar.Ben bunu bir zenginlik olarak görüyorum.Siz ne düşünürsünüz bilemem.
Birde türban olayını devlet gözünden bakmalıyız.Türban ve başörtüsü konusunu ayırt edemiyoruz.Şunu çok iyi bilmeliyiz ki devlet herkese eşit davranmalıdır.Kamusal alana bir devlet görevlisi komünist bir simgeyle girse ne olur.Siyasi simge taşımaktan suç yer.Babam yıllarca kamuda çalıştı.Hep şunu demiştir.Devletin içinde siyaset olmaz derdi.Bu yüzden hep siyasi düşüncesini gizlemiştir.Devlet ayırım yapmaz.Türban bizim kültürümüzden değildir.Dışardan şeriatın odak simgesi olarak girmiştir içimize.Devlet bu dinidir buna göz yumalım diyemez.Türban ezelden beri şeriatçıların bir simgesi olarak süregelmiştir.Bu yüzden türban siyasi bir simgedir.Kamusal alanda taşınamaz.Siz türbana özgürlük veriyorsanız o zaman bir diğer kişinin okula che guevera tişörtü ilede girmesine izin vereceksiniz.Toplumun bir kesimine ayrıcalık tanımakla özgürlük verilmiş olmaz.