AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti Forum AR-GE Ak Parti Forum Araştırma ve Geliştirme.

Stil
Seçenekler

Alt 09-07-2008, 03:43   #1
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart AR-GE BAŞKANLIĞI 2003 - 2008 FAALİYET RAPORU
[color=black][b][size=15pt]Aralık 2003 Teşkilat Eğitimi

Ar-Ge Başkanlığı, 5-25 Aralık 2003 tarihleri arasında 81 ilin tüm teşkilatlarının (İl Başkanları, İl Yürütme Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları Başkanları, Gençlik Kolları Başkanları ve İlçe Başkanları) katıldığı bir eğitim semineri düzenlemiştir. 81 il, farklı bölgelerimizden seçilmiş (7-9)lu il grupları halinde 10 gruba ayrılmış, her grup 2,5 gün eğitime tabi tutulmuştur.

Eğitim Programı parti programının ana başlıkları olan; Temel Haklar ve Siyasi İlkeler, Ekonomi, Kamu Yönetimi, Sosyal Politikalar, Dış Politika ayrıca Teşkilat, Etkili İletişim ve Beden Dili derslerini içermiştir. Parti politikalarını Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri ve Kurucu Üyelerimiz, Etkili İletişim ve Beden Dili derslerini ise konusunda profesyonel uzmanlar vermişlerdir.

Toplantıya davet edilen toplam kişi sayısı 2189dur. Bunlardan 2081i eğitime katılmıştır. Genel katılım oranı % 95tir.

Bu eğitimle 12 Ekim 2003 AK Parti 1. Olağan Kongresi'yle yönetime gelen teşkilat üyelerimizi AK Parti felsefesi ve temel politikaları konularında bilgilendirmek amaçlanmıştır. Etkili İletişim ve Beden Dili dersleri ile de teşkilat üyelerimizin iletişim becerilerinin artırılması hedeflenmiştir.

Nisan-Mayıs 2004 Belediye Başkanları Eğitimleri

28 Mart 2004 Yerel Seçimlerinin ardından, 30 Nisan - 10 Mayıs 2004 tarihleri arasında yeni seçilen AK Partili il ve ilçe Belediye Başkanlarına; Muhafazakar Demokrasi, Stratejik Planlama, Belediye Kanunu, Kent Kültürü, Kamu Reformu Temel Kanunu ve Yerel Yönetimler Kanun Tasarıları gibi konular başta olmak üzere toplam 19 ana başlık altında eğitim verilmiştir.

Dersler; Milletvekillerimiz, konusunda uzman bürokratlar ve daha önceki dönemlerde başarılı çalışmalar yürütmüş belediye başkanları tarafından verilmiştir.

Bu eğitimle görevlerine yeni başlayacak belediye başkanlarına AK Parti siyasi kimliği ve AK Parti'nin yerel yönetim vizyonunun yanı sıra İmar ve Kamulaştırma Mevzuatı, Belediye Mevzuatı vebelediye icraatlarına yönelik pratik bilgilergibi daha teknik konularda donanım sağlamak amaçlanmıştır.

Milletvekilleri Eğitimleri

Ocak-Haziran 2004 Tarihleri arasında Genel Merkezimizde Milletvekillerimiz için 20şer kişilik 10 grup halinde Sistem Liderliği ve Etkili İletişim ve Beden Dili Seminerleri düzenlenmiştir.

Bu seminerlerle Milletvekillerimize Güçlü kişilik Özellikleri, Üstün Organizasyon Yeteneği, Etkin İnsan Gücü Yönetimi ve Etkin İletişim Kurma becerileri konularında eğitim verilmiştir.

Nisan-Haziran 2005 Teşkilat Eğitimi

Ar-Ge Başkanlığı, 30 Nisan-12 Haziran 2005 tarihleri arasında 81 ilimizi kapsayan ikişer günlük bir eğitim programı düzenlemiştir. 12 ayrı bölgede; İzmir, Kayseri, Ankara, Sakarya, Adana, Diyarbakır, Samsun, Trabzon, İstanbul, Bursa, Erzurum ve Van illerimizin ev sahipliği ve koordinasyonuyla gerçekleştirilen bu programda; Ekonomik ve Sosyal Politikalar, Dış Politika, AK Parti�nin Siyasal Kimliği, Teşkilat Kuruluş ve Sistematiği, Teşkilat Çalışmaları ve Düzeni konu başlıkları yer almıştır.

Programın ilk günü teşkilatlarımıza, Ekonomik ve Sosyal Politikalarımız, Dış Politikamız ile iktidarımızın iki buçuk yıllık icraatları hakkında bilgi verilirken, ikinci gününde ise partimizin Siyasal Kimliği ile Temel İlke ve Politikalarını içeren teşkilat eğitim çalışmaları yapılmıştır.

Bu eğitimlere, İl Yürütme Kurulu Üyelerimiz, İl Kadın ve Gençlik Kolu Başkanlarımız ve İlçe Başkanlarımız olmak üzere toplam 2136 kişi davet edilmiş ve bunların 1861�i eğitime katılmıştır. Genel Katılım oranı %87dir.

Genel Merkez Personel Eğitimleri

Ar-Ge Başkanlığı, 23 Temmuz 23 Eylül 2004 tarihleri arasında Genel Merkez çalışanlarına yönelik bir dizi eğitim semineri düzenlemiştir. İdari konumda olanlar: Liderlik, çalışanlar ise Etkili İletişim ve Beden Dili, Takım Çalışması ve Avucunuzdaki Kelebek seminerlerine katılmışlardır. Çalışanlar, farklı birimlerden 20-25�er kişilik ayrı gruplar halinde eğitim almışlardır.

Ocak-Haziran 2005 tarihleri arasında da Genel Merkez çalışanlarımızın bilgisayar kullanım becerilerini geliştirmek amacıyla profesyonel bir danışmanlık kurumundan Word-Excel-Power Point ve Outlook eğitimleri almaları sağlanmıştır.

Haziran-Ağustos 2006 Teşkilat Eğitimi

İkinci Olağan Kongrelerimiz süreci vesilesiyle Hükümet icraatlarımız, parti teşkilat yapısı ve teşkilatçılık konularında, teşkilatlarımızın kapsamlı bir eğitime ihtiyaçları olduğu görülerek bu ihtiyacı karşılamak amacıyla Teşkilat ve Ar-Ge Başkanlıklarımız koordinatörlüğünde tüm İl Yürütme Kurullarımıza Genel Merkezimizde 12 Haziran - 8 Ağustos 2006 tarihleri arasında kapsamlı bir eğitim programı düzenlenmiştir.

Kongrelerini tamamlayan illerimiz 4 grup halinde eğitime alınmıştır. Eğitimlerde teşkilatımızın yapı ve işleyişiyle ilgili olarak Genel Başkan Yardımcılarımız birimlerinin görev ve yetkilerini anlatan dersler vermişlerdir. 1060 kişinin davet edildiği eğitim programına 1022 kişi katılarak %97lik bir katılım oranına ulaşılmıştır.

Eylül 2006 Eğiticilerin Eğitimi Programı

AK Parti teşkilatlarımızda; kadın kolları, gençlik kolları ve ana gövdede Türkiye genelinde toplam 300.000 teşkilat mensubumuz bulunmaktadır. Bugüne kadar Genel Merkezimizde ve bölgesel olarak düzenlediğimiz çeşitli eğitim programlarımızla bir yılda en fazla 8 10 bin teşkilat mensubumuza ulaşabildiğimizi tespit ettik. Bu anlamda teşkilat mensuplarımızın büyük çoğunluğuna ulaşmakta güçlük çekildiği ortadadır.
Bu bağlamda; 5. kuruluş yılını tamamlayan AK Partimizin kurumsallaşma sürecini hızlandırmak, teşkilatlarımızın en üst birimlerden en alt birimlerine kadar söylem birliği içinde olmasını sağlamak, Hükümetimizin icraatlarını içselleştirmek, Sayın Başbakanımızın, Bakanlarımızın ve parti yöneticilerimizin çeşitli beyanatlarının arkasındaki felsefenin anlaşılabilirliğini artırmak, tüm örgütümüze AK Partililik ruhunu yerleştirebilmek ve bunu tabana yaymak amacıyla, Eylül ayında il AK Parti teşkilatlarımızdan yaklaşık 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen bir eğitim programı düzenlenmiştir.

16-22 Eylül 2006 tarihleri arasında Genel Merkezimizde ilgili Genel Başkan Yardımcılarımızın, Milletvekillerimizin ve uzman öğretim elemanlarının katkılarıyla düzenlenen eğitim programında eğiticilerimize; AK Parti Siyasi Kimliği ve Dış İlişkiler, Teşkilat ve Seçim Çalışmaları, Sosyal ve Ekonomik Politikalar, Etkili Sunum Teknikleri Konularında dersler verilmiştir.

Genel Merkezimizdeki Eğiticilerin Eğitimi programını tamamlayarak illerine dönen eğiticilerimiz, İl Ar-Ge Başkanlarımızın koordinasyonunda illerinde ve ilçelerinde eğitim programları düzenleyecektir. İl teşkilatlarımızın kendi bünyelerinde ve yerinde-sürekli eğitimini sağlayacak olan bu eğitim projesi kapsamında il Ar-Ge Başkanlarımıza eğitim CDleri ve kitaplarıyla birlikte taşınabilir bilgisayar, projeksiyon cihazı, perde, hoparlör gibi eğitim malzemeleri de verilmiştir.

Amacımız, Aralık ayı içinde tüm Türkiye�de bu eğitimleri tamamlamak ve en az 200.000 teşkilat mensubumuza ulaşmaktır.

Eğitim Modülleri

Ar-Ge Başkanlığımız teşkilat eğitimlerimizin daha etkin olarak sürdürülmesi amacıyla Ekonomik ve Sosyal Politikalar, Siyasi Kimlik ve Dış Politika� ve Seçim ve Teşkilat konularında inter-aktif CDler ve kitaplar hazırlamıştır. Ar-Geden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığımızın uzun süredir üzerinde titizlikle çalıştığı bu CDler, Bakanlarımızın ve MYK üyelerimizin alanlarıyla ilgili ilk ağızdan verdikleri bilgilerin ve dokümanların yazılı, görsel ve işitsel unsurlarla profesyonel bir bakış açısı ve multimedya teknolojisi ile bütünleştirilmesiyle oluşturulmuştur. Bu eğitim CDleriyle teşkilat üyelerimizin hem Hükümetimizin 4 yıllık icraatları hem de partimizin Siyasal Kimliği ve temel politikaları konularında her yönden bilgilendirilmesi ve tüm teşkilatlarımızda söylem birliğinin oluşturulması amaçlanmaktadır. Eylül 2006 tarihli Eğiticilerin Eğitimi programına katılan eğitmenlerimize, il ve ilçelerinde düzenleyecekleri eğitim programlarında kullanılmak üzere, inter-aktif eğitim CDleri ve kitaplardan oluşan birer set verilmiştir.

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-07-2008, 03:44   #2
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart AR-GE BAŞKANLIĞI 2003 - 2008 FAALİYET RAPORU

22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri için Hazırlanan Profiller

22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri öncesi seçim çalışmasında kullanılmak üzere Türkiye ve 81 ilimizin sosyal ve ekonomik göstergelerini içeren profilleri hazırlandı. Profiller, 59. Hükümet döneminde kaydedilen sosyal ve ekonomik gelişmelerin genel çerçevesini ortaya koymak amacıyla 2002-2006 dönem verilerinin derlenmesiyle oluşturuldu.

Bu bağlamda Türkiye Profili'nin oluşturulmasında kullanılan veri başlıkları şunlardır:

TEMEL MAKRO EKONOMİK GÖSTERGELER

Milli gelir
İşsizlik
Enflasyon
Devlet iç borçlanma senetleri ortalama faizi
Döviz kuru
Merkez Bankası rezervleri

TEMEL MAKRO DENGELER

Borç stoku
Bütçe dengesi
Cari denge
Dış ticaret hacmi
Doğrudan yabancı sermaye yatırımları (Filli Giriş)
Turizm gelirleri

SOSYAL GÖSTERGELER

Gelir dağılımı
Gıda ve gıda dışı yoksulluk oranı
Yapılan sosyal yardımlar
Kömür yardımları
Aylık öğrenim kredisi (önlisans ve lisans)
Ortalama emekli aylıkları
Net asgari ücret
Net asgari ücretin satın alma gücü
Eğitimde birey sayısı
Eğitim altyapısı
Sağlık hizmetleri

ÇALIŞMA HAYATI

Açılan net işyeri sayısı
Sigortalı çalışan sayısı
Halk Bankası esnaf kredileri

HAYAT KALİTESİ

Hızlı internet (DSL) abone sayısı
Cep telefonu abone sayısı
Trafiğe kayıtlı taşıt sayısı
Havayolu yolcu sayısı
Yapı ruhsatı verilen daire sayısı
TOKİ ve Emlak GYO�nun yaptığı konut miktarı
Bölünmüş yol yapımı
Kullanılan brüt enerji

ÜRETİM

Dayanıklı tüketim mallarının üretimleri
Otomotiv sanayii üretimi
Ham çelik üretimi
Çimento üretimi

TARIM

Tarıma verilen destek
Ziraat Bankası zirai krediler
Traktör satışları
KÖYDES ödenekleri

81 İl Profilinde Kullanılan veri başlıkları şunlardır:

SOSYAL GÖSTERGELER

Yapılan sosyal yardımlar
Kömür yardımları
Eğitimde birey sayısı
Eğitim altyapısı
Sağlık hizmetleri

ÇALIŞMA HAYATI

Açılan net işyeri sayısı
Sigortalı çalışan sayısı
Halk Bankası esnaf kredileri

HAYAT KALİTESİ

Trafiğe kayıtlı taşıt sayısı
TOKİ ve Emlak GYO�nun yaptığı konut miktarı
Bölünmüş yol yapımı
Kullanılan brüt enerji

TARIM

Tarıma verilen destek
Ziraat Bankası zirai krediler
KÖYDES ödenekleri

Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı (2008-2009):

Ülke içinde siyasal bilinci ve siyasal sorunlara duyarlılığı arttırmak, AK Parti için nitelikli kadroların yetişmesini sağlamak ve yerel siyasetçilerin ve siyasete ilgi duyanların konu ile ilgili donanım ve birikime sahip olmalarını temin etmek amaçlarıyla Ar-Ge Başkanlığımızca hazırlanan Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı 2 Şubat 2008 tarihi itibariyle başlatılacaktır. Programın, 2008 yılı boyunca, bir etap iki buçuk ay olmak üzere toplam üç etaptan oluşması planlanmaktadır. İlk etapta program öncelikle yirmi il merkezimizde gerçekleştirilecektir. Bu illerimiz: Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Van�dır. İkinci ve üçüncü etaplarda talep durumuna göre bu yirmi ilimizin dışındaki illerimizde de program düzenlenebilecektir. Program boyunca her etapta her ilimizden ortalama ikiyüz kişi olmak üzere, toplamda en az onikibin kişiye ulaşılması hedeflenmektedir.

Bu faaliyet aracılığıyla 2009 yılı Mart ayı içinde yapılacak Yerel Seçimlere giden süreçte ilgi duyan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yerel yönetimler konusundaki temel kavram ve düzenlemeler hakkında bilgilendirilmeleri hedeflenmektedir. Katılımcılarımızdan, DPT�nin hazırladığı illerimizin sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi baz alınarak belirlenen skalaya göre ücret alınacaktır. Bu programın ana hedeflerinden biri de yerel yönetimlerdeki kadın sayısını artırmaktır. Bu amaçla, kadın katılımcılarımızdan erkeklerden alınan ücretin yarısı alınacaktır.

Program müfredatı yerel yönetimlerle ilgili teorik 20 ders, kişisel gelişim ile ilgili 10 ders, ve deneyim paylaşımı odaklı 10 dersten oluşmaktadır. Teorik Dersler konu üzerinde çalışmaları bulunan bilim insanlarınca, kişisel gelişim dersleri alanında uzman, deneyimli eğitimcilerce, deneyim paylaşımı dersleri ise AK Partili Belediye Başkanları tarafından verilecektir.

Teorik derslerin konu başlıkları şunlardır:

1-Türkiye�nin Siyasal ve İdari Yapısı
2- Yerel Yönetimler ve Türkiye�de Belediyeciliğin Tarihi
3- Belediyelerin Yönetim Yapısı ve Yerel Yönetimler Mevzuatı
4- Belediyelerde Mali Yönetim
5-Yerel Seçimlerde Seçmen Eğilimleri ve Siyasal İletişim
6- Kentleşme-Kent Sosyolojisi Ekseninde Türkiye�de Kentleşme Sorunları
7- Yönetim Ahlakı, Belediyelerde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Stratejik Kent Yönetimi
8- AB Sürecinde Türk Belediyeciliği ve Uluslararası Yerel Yönetim Sözleşmeleri
9- Belediyelerde Halkla İlişkiler ve Sosyal Belediyecilik
10- Belediyelerde Çevre Yönetimi, Kent Planlaması ve İmar Hukuku

Kişisel gelişim dersleri ise şu başlıklar altında verilecektir:

1- Toplum Önünde Etkili Konuşma
2- Etkili İletişim ve Beden Dili
3- Liderlik ve Takım Kurma
4- Hafıza Teknikleri (İsim ve Yüz Hafızası)
5- Performansa Dayalı Yönetim ve Motivasyon

Yerel Yönetimler Programının niteliğini ölçmek ve yükseltmek amacıyla katılımcılara; program başlangıcı, ders sonu ve program sonunda olmak üzere üç çeşit anket uygulanacaktır. Programa en az yüzde yetmiş oranında katılım sağlayan ve program sonunda yapılacak sınavda yüz üzerinden elli ve üstü not alan katılımcılarımıza sertifika verilecektir.[/b][/color][/size]

Alt 02-02-2009, 01:59   #3
Kullanıcı Adı
hugoboss
bunlar çok yararlı odu benim için
hugoboss isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)