AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 10-15-2008, 19:14   #1
Kullanıcı Adı
kemalistgenc
Standart CHP, izmir tüm ilçelerde birinci
CHP, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 21 ilçesinin hepsinde önde çıktı. CHP en yüksek oyu yüzde 82.9 ile Güzelbahçe’de alırken, en düşük oy yüzde 31.0 ile Aliağa oldu
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Tarhan Erdem yönetimindeki kamuoyu araştırma şirketi KONDA’ya yaptırdığı anketten, metropol sınırları içindeki 21 ilçenin tamamında CHP, birinci parti çıktı.
30 - 31 Ağustos arasında yapılan araştırmada “Bugün yerel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna alınan yanıtlarda CHP önde çıktı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde yer alan 21 ilçede yapılan ankete göre CHP’nin en fazla oy aldığı yer, yüzde 82.9’luk oranla Güzelbahçe’de oldu. Bu ilçeyi yüzde 58.0 ile Menderes, yüzde 57.8 ile Seferihisar ve yüzde 57.2 ile Urla izledi.

Yeni ilçelerde de CHP önde
Anayasa Mahkemesi’nin vereceği karara göre ilçe olması öngörülen Karabağlar ile Bayraklı da da CHP açık ara önde görünüyor. Bu partinin Bayraklı’daki oy oranı yüzde 41.0, Karabağlar’da ise yüzde 40.4 düzeyinde çıktı.
AKP’nin Bayraklı’daki oyu yüzde 17.7, Karabağlar’da ise 18.9 şeklinde yansıdı. İktidar partisinin oylarının en yüksek olduğu yer yüzde 26.2 ile Aliağa oldu. Aliağa’yı yüzde 25.0 ile Bornova, yüzde 24.6 ile Kemalpaşa, yüzde 22.1 ile Menemen takip etti. AKP’nin oy oranının en düşük olduğu ilçe yüzde 2.9 ile CHP’nin zirve yaptığı Güzelbahçe oldu.

En çok kararsız Bayındır’da
AKP, Selçuk dışındaki tüm ilçelerde ikinci sırada yer aldı. Selçuk’ta MHP ikinci oldu.
Güzelbahçe’de ise ikinciliği AKP ve MHP paylaştı.
Kararsızların oranındaki yükseklik dikkat çekti. En fazla kararsız, yüzde 43.5’le Bayındır’da görüldü. Bayındır’ı yüzde 33.3’le Aliağa, yüzde 32.2’yle Narlıdere, 31.4’le Urla, 30.6’ya Bayraklı, 30.4’le Foça, 27.7 ile Kemalpaşa izledi. En az kararsız ise yüzde 8.6’yla Güzelbahçe’de saptandı.

CHP’NİN GÜÇ HARİTASI




CHP, 12 ilçede ortalamayı geçti
İlçelere göre tercihlere bakıldığında, CHP oylarının Balçova, Çiğli, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karşıyaka, Kemalpaşa, Menderes, Menemen, Seferihisar, Torbalı ve Urla’da parti ortalamasının (yüzde 42.9) üzerinde bir orana sahip olduğu görülüyor. Buna karşılık Aliağa, Bayındır, Bornova Buca, Kemalpaşa, Konak, Narlıdere, Selçuk, Bayraklı ve Karabağlar’da ortalamanın altında oy oranı olduğu anlaşılıyor. AKP oylarının ise Aliağa, Bornova, Buca, Kemalpaşa, Konak, Menemen ve Karabağlar’da parti ortalamasının (17.8) üzerinde olduğu görülüyor.



kaynak:AA

 

kemalistgenc isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi