![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
Kusura bakmayın ama sizde ciddi ciddi algılama sorunu görüyorum! Kelimeleri ordan buraya öylesine çarpıtıyorsunuzki (genelde başarısızlık diz boyu) resmen kelime salatası yapmaya çalışırken bunun içinde marul olarak kalıyorsunuz! Her ünlem öfke değildir! İstediğim noktalamayı kullanma hakkınıda kendimde gördüğümden bunun için sizden destur istemeyeceğim! Bir cümlenize "kelimeler topluluğu" sıfatını uygun görmeme rağmen, cümle yakıştırması yapamayacağımı belirtmeme rağmen, SADECE BİR DEFA BİR YERDE KULLANMAMA RAĞMEN, üzerinizdeki aşşağılık kompleksindenmi desem, ezikliktenmi desem, yoksa saçmalama rekorunu egale etme isteğinizdenmi desem bütün cümleleriniz için bunu kullanmışım gibi açıkça "TARAFTARA" oynamışsınız! Gündemimizdeki yoğun futbol programlarının etkisinden kurtulamamış olmanızdan olsa gerek ikide bir bu kelimeye cümlelerinizde yer verip "papağanlaşmışsınız"! Ben size sadece bir tek yerde bunu söyledim! Cümle kurmak için benden izin almanız gerekiyor diye bir kelamda bulunmadım! Ama içinizdeki eziklik öyle boyutlara ulaşmış, öylesine psikolojik bir buhran içerisine düşmüşsünüzki "AHA CÜMLE KURMAK İÇİN SENDEN İZİNMİ ALICAM! CÜMLE ONAYINI SENMİ VERİYORSUN" gibisinden hayal ürünü safsataları yumurtlamaktan utanmamış/sıkılmamışsınız! Eğerki o kadar mecbur hissediyorsanız buyrunuz sorunuz! Hangi kelime topluluğunuzun cümle özelliği taşıyıp taşımayacağı konusunda size fetva verebilirim! Ama o kadar zavallı olduğunuzu sanmıyorum! ************************************************** **** Yorumlarınızı okuyan kişiler olayı ne boyutlara taşıdığınıza hayretle bakıp size büyük bir oranda acıyordur! Benim ilk mesajım neydi! Sizin olayı taşıdığınız boyut nereye geldi! Resmen benimle sidik yarıştırma mücadelesine girerek kendinizi ıspatlama gibi bir gaflete düşmüşsünüz! Benim kelimelerimin kullanılma amaçlarını dahi anlama seviyesine erişemeden bana kafa tutmaya girişmişsiniz! Aksine sayın Kılıçdaroğlu gibi cümlelerin yarısını alıp diğer yarısını almadan bırakarak işinize geldiği gibi cümleleri kullanmaya çalışmışsınız! Sizin cümleniz: "İleri gittiğinizi üstte mini mini harflerle yazarak şimdi diyeceksin ki bana hakaret ettin.. falan diyerek zaten kendiniz belirtmişsiniz.. İleri gitmişsiniz, yada öle bi durum ortada ki uyarı eklediniz ufak tefek!" Benim kurduğum cümlenin 1/3 lük kısmı mavi olarak işaretlenmiş durumda! Ya gerisi? İşte buyrun gerisi: Bende kesinlikle öyle bir cümle kurmadığımı, açıklamayı herkes anlasın diye o seviyede yaptığımı belirtmek isterim! Anlama sorunu teşhisi koyduğumdan tekrar büyük harflerle tekrar belirtmek istiyorum: AÇIKLAMAYI HERKES ANLASIN DİYE O SEVİYEDE YAPTIĞIMI BELİRTMEK İSTERİM! Özellikle bunu belirtmeme rağmen, bu cümlemi bana kılış olarak kullanma çabanız kendi poponuza acı bir şekilde batmıştır! ÖZELLİKLE BELİRTTİM BUNU! Hala algılayamadınızmı? Özellikle belirttim! Eh dışardan okuyan, geri zekalı (zeka geriliği) sorunu olan bir vatandaş bile anlamıştır demek istediğimi! O zaman siz hayli hayli anlamışsınızdır! Hah. Şimdi dersiniz bana geri zekalı dedin (çünkü sizden o saçmalama performansını beklerim). İyi okuyun ne dediğimi anlarsınız! Tekrar saçmalamanızın önüne geçmek adına ben açıklayayım: Bir geri zekalıdan daha zeki olduğunuzu düşünüyorum! Yani normal zekada olduğunuzu! ************************************************** **** Ünlem başka manalarda da kullanılıyormuş.. Bunu bana eğitim düzeyimi sorarak söylemeniz sizi yakadan ele veriyor zaten.. Geçen mesajda açık açık demişim, demişsiniz! Eğitim seviyenizi hiç bir zaman SORMADIM! Bilemeyeceğimi ifade ettim. Ama görüyorumki siz soru cümlesinin ne olduğunu dahi bilmiyorsunuz! Bu durumda böyle bir kişiden her ünlem işaretinin öfke içermeyeceğinin idrakini beklemek çok zor olsa gerek değilmi!?! Ünlem işareti öfke belirtmezde demedim! Yerine göre belirtir! Ama "HER" ünlem işareti öfke ifade etmez! Ancak bunu anlamanızı beklemek çok fazla hayalperestlik olur! ************************************************** **** Selama bile ünlem kullanıyormuş.. Yahu ya şizofrensindir, ya selamda dahi ÖFKE kusacak kadar hiddetlisindir, ya her nefeste bişeylere şaşırıyorsundur.(Yada ünlemin o bi türlü açıklamadığın diğer manalarından biridir, o diğer manalarda sanırım okşayıcı, her lafa mecbur bir noktalama işareti, klavyede kullanılmazı zorunu bir ifade biçimi gibi bişeydir!) Öncelikle bir hekim olarak şizofren ile ünlem işareti arasında herhangi bir bağ olmadığını, şizofrenin çok farklı bir sağlık sorunu olduğunu ve şizofren kişilerin noktalama işaretlerini pekte umursamadığını belirtmek isterim! Ayrıca kendinizi rezil edecek cümleler sarfetmemeniz konusunda da size iyi niyet temennilerimi sunarım! Ünlem işaretini öfke ile bağdaştıran zihniyetiniz sizi pek fazla götürmez! Bundan emin olun! Daha öncede söyledim. Bir cümlenin öfke içerip içermemesi kelimelerle ifade edilir! Sonunda bir ünlem işareti kullanıldı diye tüm cümleyi çöpe atıp "öfke" tabirinde yoğunlaşmanız ne denli dar kalıplarda tıkılıp kaldığınızı gösterir! Hiç bir zaman noktalama işaretlerine takılıp kalınılmaz! Çok zorunuza gitmişse, çok gözünüze batmışsa çıkartın gözünüzün önünden ünlemleri! Öyle okuyup yazının idrakine varmayı deneyin! İşarete bu denli kafa yormayın! Bu kadarda acınacak durumlara düşmeyin! Papağanlaşmayın efendim! ************************************************** **** Çıkmış Muhammed ismi dediğiniz gibi değiştirilebilirdi diyorsunuz! Yahu bu kadar tartışma içerisine Efendimizin adının maya olmasına gönlüm el de vermiyor.. Ama ne yapayım.. Ben belki haklı olabilirsiniz demiştim orayı bi güzel atlamışsınız ondan taraftara oynamışsınız. Ama orda yine anlamamışsınız. Ezanımızda diyelim iki tane peygamber ismi geçiyordu.. Farz-ı misal.. Mesela İsa Peygamber'in ismi.. Hem Muhammed hem İsa... Sen, yüksek kültürlü kardeşim(!), bunları türkçeye peygamber diye mi uyarlayacaktın?.. Karışmasın diye peygamber 1 peygamber 2 mi diyecektin? Ahmed Mehmed ismi değişince kişiler değişiyor oluyordu bu sefer nası olacak.. Mesela Efendimiz Peygamber sıfatı olaraktan ele alınıyor.. Misal Ahmed-mesleği, yada tanınma ismi çöpçü.. Değiştirilecek olan arapça metninde öyle geçiyor.. Ahmed ismini çöpçü mü yapacaksın.. De ki çöpçü yaparım. Al ''konunun esas çerçevesinde'' haklı ol.. ! Yok yani zaten dediğin şeyin manası bu, ama açıkça de bunu diyorum/ derim. Al cidden esas çerçeve falan senin olsun! Bu ne komedi bir yazıdır böyle! Öncelikle anlayamadığınızı tespit ettiğimden, "gökkuşağı" gibi renklendirmeme rağmen idrak edemediğinizden özellikle alıp tekrar açayım: Kırmızı ile yazdığınız yerde atladığımdan bahsediyorsunuz! Bu koca bir yalandır! Ben bu kısma büyük önem verdiğimden, saygımdan, burası için ayrı bir paragraf ayırdım! Buna rağmen atladığımı düşünüyor ve resmen saçma bir politika izliyorsunuz! Yazınızın diğer kısmı konu ile ilgili. Efendimizin ismini tartışmaya mayaladığımı iddia etmişsinizki buda sizin kendi içinizdeki zırvalıklarınızdandır! Bu ismi maya olarak kullanacak en son insanlardanımdır! Ancak konunun kendisi, ilk mesajımdan beri vurguladığım efendimizdir! Unuttuğunuzdan olsa gerek böyle bir yazı yazma ihtiyacı hissetmişsiniz! Buyrunuz açıklayayım: Konu ezan türkçeleştirilirken Felah kelimesinin değiştirilmediğinden, geri kalan "BÜTÜN KELİMELERİN" değiştirildiğinden bahsediyor! Bense çıkıp bunun yanlış olduğunu, Muhammed kelimesinin değiştirilmediğini iddia ettim-ki bu doğrudur! Şimdi çıkıpta "diyelim iki tane peygamber ismi geçiyordu" diyerekten hayal dünyasına dalma ve hayalden kurulan misallerle bana saldırma gibi bir girişimde bulunmanız en başından saçma olmuş! Demezmiyim adama "bre gafil ne biçim misaldir bu. Başka verecek adam gibi örnek bulamadınmı! Konunun İsa'ya, Ahmet'le, Mehmet'le, Coşkun'la Nuri Alço'yla ne alakası var"! Elbetteki derim! Dersenizki ne Nuri Alço'su, nerden zırvaladınız bunu! Bende; "siz nerden zırvalamışsanız ordan" derim! Mehmet girerde o niye girmez? Onun başı kelmi! Gördüğünüz gibi konuyu çarpıtarak farklı yönlere çekme ve bana farklı silahlar kullanma silahınız her seferinde ters tepiyor ve geçersiz kalıyor! Onun için konunun içeriğine sadık kalarak saldırmanızı, bu şekilde boyunuzun ölçüsünü almamanızı öneriyorum! Ahmet Mehmetmiş! Peh! Şimdi dersinizki ben onu misal olarak dedim! Misallerden bahsetmiyoruz! Gerçek yaşanmış bir olayı tartışıyoruz! Uyan daldığın hülyadan efendi! ************************************************** **** Top tribünlere atılmış sahiden.. - Küp içindekini sızdırır evet çok doğru. Kelimeler de kişiliğin aynası, ama malum benim cümleler sizin tasdikinizden sonra cümle yada kelime olacak. Ona şimdilik bişey demeyeyimde.. Sizin aynanız koskoca bi ünlem işareti.. Kişiliğinizde beraberinde gelen öfkeniz.. Ben öfke dedikçe saldırganlaşıyorsunuz bide.. Tekrardan hekimlik vazifemi yerine getirerek televizyon izlemeye biraz ara vermenizi, gazetelerin spor sayfalarından uzak durmanızı, gidiyorsanız stadyumların bulundukları semtlere dahi uğramamanızı psikolojik sağlığınız açısından acil olarak öneriyorum! İkide bir top-stadyum diyerek doğru düzgün (3-5 kişi dışında) kimsenin okumadığı bir konuda böyle konuşmanız hekim olarak sağlığınız açısından beni ciddi endişelere düşürdü! Ve tekrardan üzerinizdeki bu ezikliği atarak, tek bir yerde bir kelime topluluğu için söylediğim bir sözü her yerde söylemişim gibi empoze etmemenizi öneririm! Ama tek bir sözümün sizi bu denli psikolojik bunalıma sokacağını, ezeceğini, içinize oturacağını bilseydim inanın söylemezdim! Sizin sağlığınız için ona cümle diyerek yalan bile söylerdim! Sırf siz iyi olun diye! ************************************************** **** Ben öfke dedikçe saldırganlaşıyorsunuz bide.. ÖFKE. Buyurun ... Mesajınızın veda bölümünde olan bu yazı, şaşırmama vesile olmadı değil hani! İnanın bana şuan bu cümleleri; yatağımda uzanmış, kahvemi yudumlar ve tebessüm eder bir vaziyette yazıyorum! Ama siz hala kelimelere bakmadan cümlenin sonundaki noktalı bir çubuktan koca cümlelerin anlamını çıkaran bir yeteneğe sahip olduğunuzdan bunu bile öfke zanneder, bu mesaja cevap verirken bile yine "öfke de öfke, öfke de öfke" diyerek papağanlaşırsınız! ![]() |
||
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|