AK Gençliğin Buluşma Noktası
♥ Oku Beni Ey Kitap! ♥ AK Parti Forum Farkıyla ! Belirlenmiş bir kitabın üyeler tarafından okunduğu, yorumlandığı ve bilgi akışının sağlandığı bir bölümdür.

Stil
Seçenekler

Alt 11-11-2008, 13:24   #11
Kullanıcı Adı
akgençlk
Konuyla alakasız bir mevzuyu dile getirdiğimin farkındayım ama bu konuda gerçekten bilen birinden bilgi almaya ihtiyacım vardı. Fethullah Gülen'i seven biriyim, aklınıza başka birşey gelmesin. Herhangibir art niyet falan taşımıyorum. Verdiğiniz bu bilgi sayesinde birçok kişinin bilgileneceğinden emin olabilirsiniz. Forumlar da öğrenme ve bilgilendirme, kısacası bilgi paylaşımı amacına hizmet eder diye düşünüyorum. Başlık da Fethullah Gülen Hocaefendiyle az çok ilgili olunca soruyu hemen sormak istedim. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
akgençlk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-11-2008, 16:44   #12
Kullanıcı Adı
Gönülden
Feyza, Yalçın üstad ve Fatma...yorumlarınızı ve tespitleriniz iincelikle müşahede ettim...hepinize sonsuz teşekkürler...bizlerde inşallah yazmaya zaman bulursak yarın itibariyle tesbitlerimizi paylaşacağız..sevgiyle kalın..
Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-13-2008, 15:17   #13
Kullanıcı Adı
Gönülden
• Yeniçağla beraber bir kısım mütegaliplerin bütün dünyayı en korkunç kaoslara sürükledikleri muhakkak…
• Bütün bunlara “yeter artık” diyecek bir sesin yükselmeyişi ise hepimiz için ayrı bir bahtsızlık…yasam hakkı,konuşma hakkı,kendini ifade etme hakkı…..gibi hukukun kuvvetlilere hoş bir imtiyaz haline geldiğini bilmeyen kalmadı…kanunların kuvvetleri sinayete göre vaz’edilişi,cezai müeyyidelerin zayıflara karşın uygulanışı ahval-i adiyeden…her yanda bir sürü tiran,hepsi de birbirinden yaman;onlar gibi düşünmediğiniz takdirde ezilmeniz mukadder…bunlara karşılık “hak” demeye veya demokrasiyi telafuz etmeye kalksanız; medeniyet, modernite, çağdaşlık deyiverip sindirirler sizi ve herkesi..
• Sürüm sürüm yığınlar, sürüm sürüm milletler… ne hakka saygı var, nede insanlara merhamet; her yerde kan-irin, her yerde ürperten bir vahşet…

Modern dünyanın imha sürecinin Müslümanlar üzerinde açtığı yürek acısı durumu ve bunun karşısındaki acziyetimizin anlatıldığı alıntılar…Müslüman aleminin içler acısı durumu…mazlumun,haklının hukukun karşısındaki dayatmalara ve takıntılara istiap edilmesi..

* * * * *

• Milletlerin kaderine hükmeden, hükmetmek isteyen temsilcileri,öteden beri ideolojileri adına veya yaptıkları kötülükleri, meşru ve makul gösterme hesabına yığınlarda her zaman ürperti hasıl edecek şeyleri kullana gelmişlerdir; yani ”ideoloji tehlikede” modernite tehdit aylında…her yerde demokrasi düşmanları var…laiklik gitti, gidiyor…gibi yavelerle sürekli saf halk yığınları arasında korku ve teleş uyarmış ve ülkeyi bir baştan bir başa adeta tımarhaneye çevirmişlerdir…

Yine hocamız burada toplumu psikolojik yönde etkileyip, toplumu düşürdükleri aslı astarı olmayan vehimlerle, içerisine çektikleri paranoyalaradan bahsetmiş…oligaşik azınlığın mutluluğu için çoğunluğun çoğunluğun düşürülmek istendiği vehim durumunda altını çizmiş…insanları paronayaya sürükleyerek ekoistlik,bencillik,iç dünyası yıkılmış,şübheci ve hırsının esiri olmuş velhasıl hiçbir şey üretemeyen dimağlar,aciz nesiller yetiştirmek…

* * * * *

• Bu dünyayı, şu anda içine düştüğü o korkunç gayyadan ancak, kendi terbiye sistemimizle yetişmiş zinde dimağlar, aynı iman ve aynı gayeyi paylaşan Hakk’a adanmış ruhlar;garazsız-ivazsız “hizmet” diyip koşan irade erleri ve her türlü gaileyi aşmaya kararlı, ilim marifer ve azim kahramanları kurtarabilirler..
• Bugüne kadar hep onların geleceği ümidiyle yaşadık; sonsuza dek de öyle yaşama niyetindeyiz

V e yine yüzlerce ayet ve hadisle ilmi bize emreden, ısrarla üzerinde durulmasına rağmen Müslümanların ilme ve sanata olan uzaklığından bir yakınış hocamızdan…bir zamanlar dünyaya medeniyet ve ilim götüren, Avrupaya bilmediği birçok konuda rehberlik eden ve ince üslubuyla batıyı büyüleyen ecdadımızın azminden bahsediyor…Avrupaya Endülüsle giden medeniyetten…ancak günümüzle birlikte ilim aşkını kaybeden gençliğimiz…

* * * * * *

• O şefkat lisanıyla konuşurken zulüm ve adavetin dili tutulur;yakıp yıkmaya kilitlenmiş ruhların da eli kolu bağlanır

Ve hocamızın dikkat çektiği diğer hususlar…uslup,haset,kibir ve tabi şefkat…maalesef sevgiyi sözlükten, yaşantısından çıkaran insanoğlu…bir yandan sevgiyi tarumar ederken, öfkesine mağlup, şeytani duyguların tesiriyle haksızlığa doğru koşuyor…ve buna engel olamıyoruz…..kini, nefreti ancak şefkat denen sihirli iksirle bozabileceğimizin de altını çizmiş….
Evet bütün bu yaşananlara rağmen vira bismillah demesini bilmeli…sevgiyle bakabilmeli,,umudunu haykırabilmeli..yapay duruşlardan, mekanik ilişkilerden,dijital yaşamdan ve bencil duygulardan arınabilmeli insan…çıkarcı hesaplardan kendini soyutlamalıyız artık…Müslümanlar olarak fiili yozlaşmadan kendimizi kurtarmalıyız….bu yolda sadakat ve samimiyeti elimizden bırakmadan ihlas ile davamıza sahip çıkmalıyız…Seküler ahlakla yitirdiğimiz samimiyetimizi, ihlası, yeniden yakalamalı…hilelerin çıkarların,fırsatçılığın toplumsal bir maraza dönüşmesine engel olmalıyız…..riyakarlık bir yaşam biçimine dönüşmüşse inananlar olarak sorumluluklarımızı yeniden kuşanmalıyız..ve yorumuma hocamızın şu güzel alıntısı ve M.Akifin anlamlı beyitiyle sonlandırıyorum…selametle

[• Bu ruh sefaleti ve maneviyatsızlık, devam edecek olursa,bizim dünyamız da bu ruhi çöküş ve çözülüşten mutlaka nasibini alacaktır-almasın inşallah zira..
“Bu hissizlikle cemiyet yaşar derlerse pek yanlış
Bir millet göster,ölmüş maneviyatıyla sağ kalmış..”
M.AKİF
Alt 11-13-2008, 15:29   #14
Kullanıcı Adı
yolcu44
Her kelimesi nakış nakış işlenmiş ve bir alem şeklini almış; mana itibariyle de maneviyatın zirvesinde bir kitap "Sükûtun Çığlıkları"

Kitabı konu konu okuyup büyük lezzet alma niyetindeyim Henüz bitiremedim bazı yoğunluklardan dolayı ama en kısa sürede düşüncelerimi paylaşacağım.

Muhterem Canan ablacım tespitleriniz oldukça hassas noktalar üzerine... Üstüne yorumunuz da eklenince farklı bir boyut kazanmış Yüreğinize sağlık...
yolcu44 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-13-2008, 15:36   #15
Kullanıcı Adı
Gönülden
Yalçın bey ve Kadim başkanım ince düşüncelerinizden dolayı ben teşekkür ederim..gerçekten güzel bir kitaptı...sadece şuraya yazmak yordu bizi
Hadi başkanım sizin yorumunuzuda bekliyoruz..
Alt 11-13-2008, 15:49   #16
Kullanıcı Adı
yolcu44
• Milletlerin kaderine hükmeden, hükmetmek isteyen temsilcileri,öteden beri ideolojileri adına veya yaptıkları kötülükleri, meşru ve makul gösterme hesabına yığınlarda her zaman ürperti hasıl edecek şeyleri kullana gelmişlerdir; yani ”ideoloji tehlikede” modernite tehdit aylında…her yerde demokrasi düşmanları var…laiklik gitti, gidiyor…gibi yavelerle sürekli saf halk yığınları arasında korku ve teleş uyarmış ve ülkeyi bir baştan bir başa adeta tımarhaneye çevirmişlerdir…

Bu kısım bize çok şey hatırlatıyor olsa gerek
yolcu44 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-13-2008, 16:48   #17
Kullanıcı Adı
Efkâr-ı Mütemadi
Kitabım bitmek üzere, sınavlarımın ve dersanemin yoğunluğu ve başka kitaplar okuyor olmanın sonucunda henüz bitiremedim, bitirir bitirmez düşüncelerimi paylaşacağım inşallah. Özür dilerim..
Efkâr-ı Mütemadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-15-2008, 17:41   #18
Kullanıcı Adı
Fasl-ı Gül
Alıntı:
eva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kitabım bitmek üzere, sınavlarımın ve dersanemin yoğunluğu ve başka kitaplar okuyor olmanın sonucunda henüz bitiremedim, bitirir bitirmez düşüncelerimi paylaşacağım inşallah. Özür dilerim..

eva kardeşim, seni çok iyi anlıyorum. Bizim de sınavlarımız çok yoğundu ben de yorumumu ekleyemedim.. İnşallah yorumumu ekleyeceğim en yakın zamanda..
Rabbim derslerinde kolaylıklar versin, yorum ve düşüncelerine hasretle bekliyoruz..

selamlar..
Fasl-ı Gül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-15-2008, 18:32   #19
Kullanıcı Adı
çilik
Bende En yakın zamanda YOrumlarımı ekleyeceğğim
çilik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-19-2008, 18:35   #20
Kullanıcı Adı
Fasl-ı Gül
İnsan, çoğu zaman en derin sükûtunda bir hakikati ifşaya çalışır. Karşılaştığımız olaylara karşı geliştirdiğimiz tavırları anlamış olanlar, sükûtumuzun da manasını hakkıyla kavramışlardır. İşte o zaman bin kelime yerine bir sükûtu yeğler insan, anlatmak adına…

Kitabın başlığını okuduğumunda bu düşünceler belirmişti zihnimde.. Aynı heyacanla kitabı okudum ve nihayet bitirip yorumumu sizlerle paylaşmak nasip oldu.. Fethullah Gülen HocaEfendi’nin kıymetli kaleminden, zihninden dökülen cümlelerin hepsi, bir hakikatin daha yüreklerimize ulaşması için gönül bahçemize sunulmuş. Kitabı okurken tam hayatın içinde buldum kendimi. Kimi zaman zulmeti, kimi zaman sevgi ve adaleti gördüm yüzlerde.. Görünce bildim ki zulmetten kurtuluşun yolu, değerlerimize büyük bir sebat ile bağlanmak.. Yüreklerimizdeki adaleti ve diriliş ufkunu insanlara ulaştırmanın yolu da sevgi ve şefkati şiar edinmek.. Karşılık beklemeden sevmek, gayret göstermek, farklılıkların yolu bulmada kolaylık olduğunu idrak etmek ve en önemlisi kendi köklerimizden hareketle dallarımızı insanlığa uzatmak.Bakışlarımızı güzellikleri görmeye koordine ettikten sonra, fark edilen aksaklıkları yine aynı edayla tesviyeye çalışmak..

Dert ve derman belli ise neden bu haldeyiz diye düşündüm sonra.. İslam dünyasının içinde bulunduğu durumu göz önüne getirdiğimizde eksikliğimizin sebebinin yine Müslümanların ahvalinden kaynaklandığı sonucu belirdi zihnimde. İslam ki, getirdiği ilkelerle bir toplumu Medine’den Medeniyete ulaştıran formüllerin bizzat ruhunda mündemiç olduğu dindir. Bugün bizlerin o medeniyetin temelleri üzerine daha sağlam bir yapı inşa etmemiz gerekiyorken, temelleri sökmenin derdine düşmemiz içinde bulunduğumuz durumun da tahlili açısından ehemmiyeti haiz.. Evet, bugün kurtuluş reçeteleri arıyorsak bunun tek sebebi , aradığımızın aslında bizzat içimizde olduğunu unuttamızdır..

“Hizmet”i şiar edinip, tefekkür ve tedebbür ile sevgiyi yüreğimize koyarak adımlarımızı sıklaştırmak, baharların müjdelerini hissederek kurumuş dalların yeşereceği ümidiyle sabit kadem olmak düşüyor payımıza dedim kitabı bitirdiğimde....

Kitabı okuduktan sonra bu düşünceler oluştu zihnimde ve böylece paylaşmak istedim sizlerle..

Bu vesile ile böylesi kıymetli bir kitapla bizlerin buluşmasına vesile olan arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum.. Yorumlarıyla güzellikleri paylaşan Feyza kardeşim, Canan ablam ve Yalçın hocama hassaten teşekkür ederim.. Ve bu yolda bizleri yalnız bırakmayan tüm kitap dostlarına..

selamlar
Fasl-ı Gül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)