11-12-2008, 12:05 | #1 |
Türk-Kürt kardeşliğini pekiştirecek Okunması gereken bir kitap
Türk-Kürt kardeşliğini pekiştirecek
Yazar Hekimoğlu Süleyman Özcan'ın “Kanla Islanan Aşk” adlı tarihi olaylara da yer verilen aşk romanı, piyasada... Özcan, romana ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Kitapta aşk, kahramanlık ve tarih var. Romanım Türk-Kürt kardeşliğini ve Çeçen dostluğunu pekiştirmeyi hedefliyor” dedi. Özcan, konusu 1915'li yıllarda geçen romanın kahramanının, başlık parası kazanmak için gittiği Erzurum'da Ruslar'a esir düşüp Rusya'ya götürüldüğünü ve burada esir zabitler kampından Müslüman Çeçen komutanların yardımıyla kaçmayı başararak Türkiye'ye döndüğünü dile getirerek, romanda, bir aşk öyküsü çevresinde bölgede Ermeni çetelerin ayaklanmalarını da içeren olayları ele aldığını bildirdi. Romandaki Türk ve Kürt kökenli kahramanların, vatan için birlikte mücadele ettiklerini anlattığını dile getiren Özcan, şunları kaydetti: “Kitapta belirtmek istediğim ana fikir, Türkler ile Kürtler beraber çalışmışlar, bu ülkeyi beraber kurtarmışlar. Bu ülke uğruna esir düştüler, işkence gördüler. Ben kendim de Kürt asıllı bir vatandaşım. Bu kitapta amacımız Türkler ile Kürtlerin vatan için geçmişte birlikte savaştığını hatırlatarak, Türk-Kürt kardeşliğini pekiştirmek.” Hekimoğlu Süleyman Özcan, romana konu aldığı yaşanmış bazı olayları babası başta olmak üzere çevresinin aktardıklarından öğrendiğini ifade ederek, “Ben babamın da anlattıklarının yardımıyla gerçek olaylardan hareketle, tabii ki hayal gücümü de katarak yazdım romanı. Romandaki 'Selim' gibi Ruslar'a esir düşmüş Rusya'ya götürülmüş ve sonra geri dönen kişiler var. Rus ordusu içindeki Müslüman Çeçen komutanların, öldürülmüş gibi evrak düzenledikleri Türkleri Türkiye'ye gönderdikleri olaylar gerçektir” dedi.
Konu ayettullah tarafından (11-12-2008 Saat 12:07 ) değiştirilmiştir.. Sebep: BENCE SON GÜNLERDE EN ÇOK OKUNMASI GEREKEN KİTAP... |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|