AK Gençliğin Buluşma Noktası
♥ Oku Beni Ey Kitap! ♥ AK Parti Forum Farkıyla ! Belirlenmiş bir kitabın üyeler tarafından okunduğu, yorumlandığı ve bilgi akışının sağlandığı bir bölümdür.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 11-12-2008, 18:30   #121
Kullanıcı Adı
Akl-ı Selim
Alıntı:
sergüzeşt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
çok sewdim bu fikri yaa bence bi an ewwel kitap belirlemek için istişare yapılabilir..faydalı bi çalışma olabiliceği kanaatindeyim o listeye benide ekleyin lütfenn
Hoşgeldiniz aramıza bu ikinci kitap efendim . TEkliflerimizde üçüncü için aramıza katılmanızla şevkimiz daha ziyade artacaktır.
Akl-ı Selim isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11-12-2008, 23:35   #122
Kullanıcı Adı
Fasl-ı Gül
Aramıza yeni katılan sergüzeşt kardeşimize "hoşgeldiniz" diyorum öncelikle, tüm arkadaşlarım adına.

Feyza Hanım ve Müjdat Beye kitap tavsiyeleri ve ilgileri için çok teşekkür ediyorum. Kitapların hepsini değerlendirmeye alacağız inşallah. Bu aralar sınavlarımın yoğunluğu dolayısıyla kitap belirleme aşaması biraz aksayacak gibi görünüyor, bundan olayı tüm arkadaşlardan gecikmeyi maruz görmelerini istirham ediyorum :utandım: Önümüzdeki hafta içinde yeni kitabı belirleme anketini sizlere sunmaya çalışacağım inşallah.. Diğer arkadaşlardan da kitap tavsiyelerini hasretle bekliyoruzBeraber

İlginiz için tekrar teşekkürler arkadaşlar.. Okumaya, anlamaya, düşünmeye devam inşallah...

Beraber Okuyoruz...

1. gönülden

2. çilik

3. oturanboğa

4. HAYATIŞIĞI

5. eddie

6. dirilis.f

7. AY IŞIĞI

8. yalçın

9. siyah gül 07

10. duyguseli

11. parabol

12.Bilgi Müdavimi

13.Enfal

14.ozgun_genc

15. Feyza

16. Müjdat

17.Eva

18.FarukARSLAN

19.
[,,::Prizma::,,]

20. Püsküüt

21. sergüzeşt

22.

Ve biz.. Özümüze inmek, anlamak ve yaşamak için, okumaya, düşünmeye, tüm bakışları beraberce tahlil etmeye talibiz.. Ben de varım diyorsanız.. Burdayız..

Fasl-ı Gül isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11-13-2008, 10:37   #123
Kullanıcı Adı
dilemma
"HADÎS GÜNLÜĞÜ" / ENGİN NOYAN
Yıllar süren, uzun ve yorucu bir arayıştan sonra nihâyet Hak ve Hakîkat’i bulabilmiş olmanın büyük heyecânı içinde, bana mutlaka ve bir ân evvel Hadîs-i Şerîf’ler ve siyer ile de tanışıp onlarla iyice hemhâl olmam gerektiğini hatırlatan Mü’min ve de Mü’mine Müslüman kardeşlerime, Hz. Ömer’e (r.a.) atıfta bulunarak “Kefânâ Kitâbullâh!” – “Âllah’ın, azze ve celle, kitâbı bize yeter!” diyordum. Büyük bir nezâket göstererek fazla ses çıkartmıyorlardı bu ukalâlığıma – besbelli Hz. Ömer’e (r.a.) hürmeten ve henüz hidâyet bulmuş bir kardeşlerini fazla zorlamamak, hatta kırmamak için. Doğrusu ben de o günlerde bu tavrımın, tâbir câizse, “câhiliye entellektüelliği” dönemimin henüz kurtulamadığım bir tortusundan kaynaklandığını farkedemiyordum bir türlü; öylesine kapılmıştım, kendimi haklı görmenin tatlı sarhoşluğuna! Tâ ki, günlerden bir gün, içlerinden biri, cân dostum, azîz ve muhterem kardeşim İsmet Uçma –Hakk Te’âlâ, azze ve celle, ondan ebediyyen râzı olsun- ben “çiçeği burnunda tâze Müslüman”ı şöyle adamakıllı bir sarsıp silkeleyip, yine tâbir câizse, “nefs-i entellektüelliye”mi kırmanın artık kaçınılmaz hâle geldiğine karar verip de: “İyi söylüyorsun, doğru söylüyorsun ama, Hz. Ömer (r.a.) bu sözü söylediğinde, Hz. Peygamber (s.a.v.) sağdı henüz! Kitâbullâh’ın hayata en doğru şekilde aktarılabilmesi için sözleriyle, davranışlarıyla ortaya koyduğu rehberlik, canlıydı, gündelik hayatın tabiî, olmazsa olmaz bir parçasıydı! Hz. Ömer’in (r.a.) bu çıkışını, bu çerçeve içinde değerlendirmezsen eğer, yarın, Allah muhafaza, çok pişman olabileceğin vahim hatalara düşersin! Gel, sen akıllı adamsın, sen sen ol ve bir ân evvel Hz. Peygamber’in örnek hayatı ve hadîsleriyle tanış. Göreceksin, yepyeni bir ufuk açılacak sana o zaman. İnan, Âlemlerin Rabbi Yüce Allah’ın, azze ve celle, dîni İslâm’ı en doğru, yâni Murâd-i İlâhî’ye en uygun şeklide yaşamanın başka yolu yok!” Hayırlara vesîle olur inşaallah!

ee seyy aynı tavır bende de var sanırım biraz
o sebeple bir tanıtımda gördüm yazıyı okuyunca yüzüm kızardı. bir fikir olabilir.
dilemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11-13-2008, 16:33   #124
Kullanıcı Adı
Fasl-ı Gül
Alıntı:
püsküüt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

"HADÎS GÜNLÜĞÜ" / ENGİN NOYAN
Tavsiye ettiğiniz kitabı değerlendirmeye alacağız inşallah.. İlgi ve alakanız için çok teşekkür ediyorum..

Kıymetli Dostlar;

Sükûtun Çığlıkları kitabı ile ilgili yorumlarımızı bu başlık altında bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum, inşallah adım adım hedefimize doğru ilerliyoruz, sizlerin güzel katkılarıyla..

Okuyacağımız yeni kitabın belirlenme aşamasında sizlerin katkılarını beklemeye devam ediyoruz. Kitap tavsiyesinde bulunmayan arkadaşlarımızın da tavsiyelerini bekliyoruz. İnşallah en yakın zamanda anketimizi sizlere sunacağız ve yeni kitabımızı okumaya başlayacağız...

selamlar
Alt 11-13-2008, 16:40   #125
Kullanıcı Adı
yolcu44
Benim de tavsiye ettiğim kitaplar şöyle;

Roman olarak : Tolstoy - İnsan Ne İle Yaşar

Kişisel Gelişim: Mümin Sekman - Herşey Seninle Başlar

Roman tadında kişisel gelişim: Robın Sharma - Ferrarisini Satan Bilge

Kadim Sevgiler...
yolcu44 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11-13-2008, 16:44   #126
Kullanıcı Adı
Efkâr-ı Mütemadi
Çanakkale Mahşeri- Mehmed Niyazi
olabilir bence, tavsiye edebilicegim çok kitap var ama ben genelde felsefi kitaplar okurum, kimilerimize ters gelebilir bu belki...
Efkâr-ı Mütemadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11-14-2008, 17:18   #127
Kullanıcı Adı
Fasl-ı Gül
Alıntı:
[,,::Prizma::,,] Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim de tavsiye ettiğim kitaplar şöyle;

Roman olarak : Tolstoy - İnsan Ne İle Yaşar

Kişisel Gelişim: Mümin Sekman - Herşey Seninle Başlar

Roman tadında kişisel gelişim: Robın Sharma - Ferrarisini Satan Bilge

Kadim Sevgiler...

Kıymetli başkanım, tavsiye ettiğiniz kitapları listemize ekledik, inşallah en yakın zamanda listelediğimiz kitaplardan arasından seçeceğimiz isimlerle oluşturduğumuz anketi sizlerle buluşturacağız.. İlginiz için çok teşekkür ederim...

Alıntı:
eva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çanakkale Mahşeri- Mehmed Niyazi
olabilir bence, tavsiye edebilicegim çok kitap var ama ben genelde felsefi kitaplar okurum, kimilerimize ters gelebilir bu belki...
Eva kardeşim, tavsiye ettiğiniz kitap için çok teşekkür ederim. Felsefi kitaplar okumayı ben de çok severim, hatta en çok felsefî kitapları okurum.. Ve şöyle düşünmek lazım, felsefe, i'mal-i fikir yapmak ise her kitap biraz felsefi içeriğe sahiptir Farketmeden felsefe okuyoruz yani..
İlgin için çok teşekkür ederim kardeşim..

selamlar
Alt 11-14-2008, 17:47   #128
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Yalçın üstadım, Müjdat hocam bizi aranıza almadığınız için sizi eshefle kınıyorum.İsmimizi sayfaya yazdıramasakta sizin okuduğunuz kitabı bilahere alıp okuma gayretindeki bu kardeşinizi bir dahaki sefere unutmamanız temennisiyle.
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11-14-2008, 18:20   #129
Kullanıcı Adı
Fasl-ı Gül
Alıntı:
yalçın Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ANKA : Sadık Yalsızuçanlar

İKNA ODASI : Yıldız Ramazanoğlu

ŞAFAKTAN ÇOK ÖNCE : Selahattin Yusuf

Sevgili Diriliş f öncelikle bu denli kitap okuma aşkı ile yanan dört bir yanınızdan bir nebze ateş alıp kor halinde duran hislerimize ilham vermek umarım hepimizin şiarı olur ,acizane bu kitapları öneriyorum
Yalçın Hocam, kitap tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum, inşallah listemize ekledik kitapları.. İstişare ve incelemelerden sonra anketimizi oluşturacağız.. İlgi ve alakanız için tekrar teşekkürler..

hakan11 Bey, aramıza hoşgeldiniz, inşallah yeni kitabımızı beraberce okumaya başlayacağız..

selamlar

Beraber Okuyoruz...

1. gönülden

2. çilik

3. oturanboğa

4. HAYATIŞIĞI

5. eddie

6. dirilis.f

7. AY IŞIĞI

8. yalçın

9. siyah gül 07

10. duyguseli

11. parabol

12.Bilgi Müdavimi

13.Enfal

14.ozgun_genc

15. Feyza

16. Müjdat

17.Eva

18.FarukARSLAN

19.

20. Püsküüt

21. sergüzeşt

22.hakan11

23.

Konu Fasl-ı Gül tarafından (11-14-2008 Saat 18:50 ) değiştirilmiştir..
Alt 12-24-2008, 20:32   #130
Kullanıcı Adı
Fasl-ı Gül
Kıymetli Arkadaşlar,

Yolculuğumuz devam ediyor, yoldayız, belki adımlarımız yavaşladı ama bu daha hızlı koşacağımız manasına geliyor zannımca..

"Anka" ile ilgili yorumlarımızı buradan paylaşmaya devam ederken artık yeni kitabımızı da belirlemeye başlamalıyız diye düşünüyorum, sizlerde bir beis görmüyor iseniz..Bu defa "tarih" alanında bir okuma yapmayı düşünüyoruz, her alandan zihnimizi zenginleştirmek adına..Tavsiye edeceğiniz "tarih" kitaplarını burada bizlerle paylaşabilirsiniz arkadaşlar.. Yeni kitabımızı hafta başına kadar belirleyebilirsek hepimiz için daha güzel olur inşallah..

Katkılarınızı bekliyoruz.. Adımlarımızın sesini sizlerle duyabilmek adına..

selam ile...

Beraber Okuyoruz...

1. gönülden

2. çilik

3. oturanboğa

4. HAYATIŞIĞI

5. eddie

6. dirilis.f

7. AY IŞIĞI

8. yalçın

9. siyah gül 07

10. duyguseli

11. parabol

12.Bilgi Müdavimi

13.Enfal

14.ozgun_genc

15. Feyza

16. Müjdat

17.Eva

18.FarukARSLAN

19.

20. dilemma

21. sergüzeşt

22.hakan11

23.
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 16 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 16 Misafir)