11-19-2008, 15:37 | #1 |
Ya çarşaflı CHP'li vekil olmak isterse...
CHP genel başkanı Deniz Baykal tüm söylemlerini rafa kaldırarak türbanlı ve çarşaflıları partisinin saflarına kattı. Yerel seçimler öncesi yapılan bu manevra beraberinde de bir çok tartışmayı getirdi. Çankaya Köşkü ve üniversitelerde türbana karşı olan, Anayasa değişikliğini iptal ettiren Baykal'a, en sarsıcı soru kendisini çok yakından tanıyan Radikal Gazetesi'nin Ankara temsilcisi Murat Yetkin'den geldi. Baykal'ın yakın geçmişteki söylemleri ile yeni vizyonunu sorgulayan Yetkin, Baykal'a tartışmayı farklı platformlara taşıyacak bir soru yöneltti ve MHP'li Nesrin Ünal olayını hatırlattı: "Baykal’ın parti rozeti takıp birlikte poz verdiği hanım, yasal hakkını talep edip parti kurullarında görev almak, ya da diyelim milletvekili adayı olmak isterse Baykal ne yapacak? Ya daha önce MHP lideri Devlet Bahçeli’nin türbanıyla seçilip Meclis’e gelen Nesrin Ünal’dan rica ettiği gibi resmi çalışmalarda başını açmasını mı rica edecek? Ya da onun olduğu gibi bütün çalışmalara katılmasına izin mi verecek?..." OYUNU VER AMA EVİNDE OTUR! Baykal'ın çarşaflılara rozet takarak başörtülü kızlara; "Sizleri üniversite sıralarında görmek istemiyorum ama partime girip aktif siyaset yapmanızda sakınca görmüyorum." mesajını verdiğini belirten Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan ise CHP'nin tavrını özetledi: "Ancak yakın geçmişinde kadınların kıyafetinden başka bir sorunla uğraşmayan, varlık nedenini başörtülü kadınlarla mücadele olarak gören bir partinin bu değişimini zincir kırıyoruz demekle geçiştirmesi kabul edilemez. CHP, kadın, kıyafet, özgürlükler, eğitim hakkı gibi konularda bir değişim sürecinden geçme kararı almışsa, bunu toplumla paylaşmak durumundadır. Yoksa, bu tamamen siyasi oportünizm kapsamına girer ve bugün gelinen noktada pek hoş görülmez, görülemez. Gelinen noktada CHP'nin tavrı, "üniversiteye gitme ama CHP'ye gir ve partime oy ver. Sonra da evinde oturmaya devam et", biçiminde özetlenebilir." ;);)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|