11-24-2008, 22:28 | #1 |
Mustafa Sarıgül DSP'de
CHP'yi hayatından tamamen sildi!
Yüzde 70 oy alarak rekor kıran, Baykal'a rakip olunca partiden ihraç edilen Şişli Belediye Başkanı Sarıgül son sözünü söyledi ve seçimler öncesi partisini seçti... Ersin Çelik'in haberi Uzun yıllar CHP saflarında siyaset yapan ve Genel Başkanlığa aday olunca CHP'den ihraç edilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, artık 'resmen' DSP'li. İki dönemdir Şişli'de açık ara oyla belediye başkanı seçilen, CHP'den ihraç edildikten sonra yeni siyasi oluşum içine giren fakat yerel seçimler öncesi Demokratik Sol Parti'ye katılma başvurusu yapan Sarıgül'e, DSP'den onay çıktı. Partiye girişinin kabul edilmesinin üzerine ilk açıklamasını Haber 7'ye yapan Mustafa Sarıgül, önümüzdeki yerel seçimlerde DSP'nin güçlü bir iktidar alternatifi olacağını söyledi. Bugün DSP Parti Meclisi'nden çıkan 'kabul ediliş' kararının Türk siyasetinde yıllardan beri özelimi duyulan demokratikleşme ve bütünleşme doğrultusunda atılan çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Başkan Sarıgül şöyle konuştu: "Türk siyasetinde, Türk sosyal demokrasisi ve demokratik solunda, Yıllardır özlemini duyduğumuz, demokratikleşme ve bütünleşme doğrultusunda atılan çok önemli bir adım olarak değerlendiriyorum." KATILIM TÖRENİ İSTANBUL'DA Sarıgül bu karar ile DSP’nin, önümüzdeki yerel seçimlerde ve ardından yapılacak genel seçimlerde, güçlü bir iktidar alternatifi olma yolu açıldığını söyledi. Öte yandan Mustafa Saragül'ün partisine kabul edilişi ile ilgili olarak bir açıklama yapan Zeki Sezer, partiye aktılış töreninin İstanbul'da olacağını söyledi. Mustaf Sarıgül'le henüz konuşmadıklarını söyleyen Sezer, katılım töreninin, büyük ihtimalle İstanbul'da olacağını , en kısa sürede Sarıgül'le görüşerek konuyu netleştireceklerini ifade etti. Haber 7
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
chp, dsp, mustafa sarıgül |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|