AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 11-26-2008, 01:01   #11
Kullanıcı Adı
Gökmen
"Kitap ehlinden olan kâfirler de müşrikler de size(müslümanlara) Rabb’inizden bir hayır inmesini istemezler.” (Bakara: 105)

Allah'ın Resulu Peygamber efendimizin hayatını örnek alıyoruz, ne zaman bir insanı dışlamıştır? Kapısına geleni (gayri müslim dahi olsa) ne zaman geri çevirmiştir? (ki o günün şartları ile bu günün şartlarını kıyaslanamaz) O kadar zulüm görmesine rağmen.

(Ameller niyetlere göredir) ALLAH,ın kuran-ı kerimde bahs ettiği kafir toplluluk apaçık ALLAH,a ve resulüne inanmayan topluluktur. Peygamber efendimiz (s.a.v) ebu Cehil,in kapısını kovulduğu halde kaç defa çalmış ve buna rağmen yılmamış. Kuran-ı kerim,de (o kafirleri gördüğünüz yerde helak edin) diyor ama bahs ettiği kafirler kimler bunları iyi ayırt etmek lazım. Sonuçta o toplulukta ALLAH inanan ama korkusundan dile getiremeyen insanlarda var, bizim vatanımızda kimliğinde islam yazıpta ALLAH ve Peygamber düşmanı olan binlerce insan var bunu hepimiz biliyoruz..
Gökmen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-26-2008, 01:04   #12
Kullanıcı Adı
Feyza
Alıntı:
HÜZÜNLÜ_26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
evet belki kuranda zorlama yoktur fakat toplumda illaki vardır.

yani herhangi bir yerde kolay kolay ateist olduğunuzu söyleyemezsiniz.. direk dışlanırsınız. çok çok iyi bir insan olsanız bile, dini inancınız olmadığından artık o toplumun gözünde sıfırsınızdır.

kutsal kitapta zorlama olmasa bile dini yaşayan kişiler bu zorlamayı uyguladığından; aslında dinde zorlama vardır...
Söyledikleriniz doğru katılıyorum fakat isimlendirme yanlış. Dediğiniz gibi Kutsal kitapta zorlama olmadığını, zorlayanların kişilerin olduğunu düşünürsek eğer bunun adı dinde zorlama değil, Toplumda dayatma olur. Bu olayın farklı bir boyutu biz konumuza dönelim size bir soru sordum yukarıda.

Kendinizi o insanların yerine koyun ve düşünün, Bir ülkenin vatandaşısınız, oy kullanıyorsunuz, vergi ödüyorsunuz, O Ülkede doğmuşsunuz büyümüşsünüz ama dışlanıyorsunuz Ne hissederdiniz
Feyza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-26-2008, 01:11   #13
Kullanıcı Adı
Feyza
Susmak, Allah aşkına bir kezde dini alet etmeden tartış ya. Kardeşim İslamiyeti bizmi bilmiyoruz yoksa senmi? dinimiz hoş görü dinidir, dinimizde sevgi, adalet, şefkat vardır. Senin bu yaptığın bir annenin çovuğunu korkutmak için kullandığı (Allah seni yakıcak diyerek ) yöntemi kullanmak. Biz İslamiyeti bu şekilde insanlara anlatamayız. Peygamber efendimizde İslamiyeti anlatırken böyle anlatmadı. İnsanları dışlamak, haklarını ellerinden almak bizim dinimizde yoktur. Benim dininim bu kadar katı değil, benim Rabbim adaletlidir. Ben böyle biliyorum sen aksini söylüyorsun çelişkili konuşuyorsun. Ben müslümanlığından şüphe ediyorum sen sapıtmışsın.
Alt 11-26-2008, 01:12   #14
Kullanıcı Adı
mehmetakif24
Alıntı:
Feyza Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Devletin dini yoktur çünkü bu Ülkede sadece müslümanlar yaşamıyor. Ülkeyi oluşturan bireylerin dini vardır ve devlet onların dininin gereklerini yerine getirebilmeleri için çalışır. Ülkenin adı Türkiye Cumhuriyetidir ve Türkiye'de yaşayan herkes Türk vatandaşıdır. Bu Ülkenin isminden rahatsız olabilirsin, kişisel düşüncendir ama ben rahatsız değilim!... Ülkenin ismini değiştiremiyiceğimize göre çok rahatsız oluyorsanız Ülke değiştirin tavsiyemdir...
Kürt çerkez vs gibi kardeşlerime sordularmı sizin kimliğinize ne yazalım diye. biz ne mutlu türküm diyene dersek kürt kardeşimde ne mutlu kürdüm diyene der bölücü pkk ortaya cıkar 35000 şehit veririz. tavsiyeniz ya sev ya terk et mantığıdır. bende size şunu söylüyorum laikçiliği destekler nitelikte yazılarınızı görüyorum. bu ülkede avrupa gibi ne reform ne rönesans hareketleri olmuştur. Bu ülke aslında laik değil lakçidir. laikçiler bu memlekete nasıl geldilerse öyle gidecekler. Dağdan gelip bağdaki kovulmaz.
mehmetakif24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-26-2008, 01:19   #15
Kullanıcı Adı
Feyza
Alıntı:
mehmetakif24 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kürt çerkez vs gibi kardeşlerime sordularmı sizin kimliğinize ne yazalım diye. biz ne mutlu türküm diyene dersek kürt kardeşimde ne mutlu kürdüm diyene der bölücü pkk ortaya cıkar 35000 şehit veririz. tavsiyeniz ya sev ya terk et mantığıdır. bende size şunu söylüyorum laikçiliği destekler nitelikte yazılarınızı görüyorum. bu ülkede avrupa gibi ne reform ne rönesans hareketleri olmuştur. Bu ülke aslında laik değil lakçidir. laikçiler bu memlekete nasıl geldilerse öyle gidecekler. Dağdan gelip bağdaki kovulmaz.
Bende sizin söylemlerinizde DTP ve PKK yı destekler nitelikte yazılar görüyorum. Yazdıklarımı çok iyi okuyamadınız sanırım okudunuz yada anlayamadınız. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan herkes bu Ülkenin vatandaşıdır. Bu Ülkenin nufus çüzdanını taşır, doğal olarakta Nufus cüzdanlarında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yazar.
Tekrar ediyorum kimliğinde başka bir ülkenin isminin yazmasını isteyen yazılmasını istediği ülkeye gider orada yazarlar!..
Keyfe göre Ülke ismi belirlenemez bunu kavrayacak kadar zeki olduğunuzu sanıyorum.
Alt 11-26-2008, 01:28   #16
Kullanıcı Adı
mehmetakif24
zeka tartısmasına girmeyeceğim. seviyesizlik artıyor. ben bu kimlik işinin baştan yanlış olduğunu söylüyorum pkk veya dtpyi kesinlikle desteklediğimi nerden cıkardınız benim abim ak parti bayrağını asarken mhpliler tarafından vuruldu. şuan güngören mezarlığındadır. ben Türk milliyetçiliğinede Kürt milliyetçiliğinede karşı olduğumu dile getirmek istedim yanlış anlaşıldım galiba
Alt 11-26-2008, 01:40   #17
Kullanıcı Adı
Feyza
Alıntı:
zeka tartısmasına girmeyeceğim. seviyesizlik artıyor. ben bu kimlik işinin baştan yanlış olduğunu söylüyorum pkk veya dtpyi kesinlikle desteklediğimi nerden cıkardınız benim abim ak parti bayrağını asarken mhpliler tarafından vuruldu. şuan güngören mezarlığındadır. ben Türk milliyetçiliğinede Kürt milliyetçiliğinede karşı olduğumu dile getirmek istedim yanlış anlaşıldım galiba
Aynı şekilde sizin gibi DTP lilerde kimlik işinin yanlış olduğunu düşünüyor. Abinize Allah'tan rahmet diliyorum, Rabbim şehitlik mertebesine kabul eder onu İnşaallah. Burada abinizi değil sizin benim ve diğerlerinin düşüncelerini konuşuyoruz. Bakın Mehmet bey DTP'nin ve PKK'nın başlatmış olduğu psikolojik düşünce savaşından sizde nasibinizi almışsınız bazı arkadaşlarımız gibi, Milliyetçilikte bir kavramdır ve Kutuplaşmaya neden olur. Kutuplaşmada bölünmeye... Umarım yanlış anlamışımdır sizi çünkü söylemleriniz beni çok üzdü.

Birde babam herşeye maydanoz oluyorsun der benim için Bi Laikçi olmamıştım o yaftayıda siz yapıştırdınız ne diyeyim...
Alt 11-26-2008, 01:51   #18
Kullanıcı Adı
mehmetakif24
Bakın Osmanlı devletinde rumlar ermenlire sadık millet diye diye nitelendiriliyordu fransız laikçiliği geldi her ulus kendine devlet kurdu azınlıklar insandan sayılmamaya başladı. ulus devleti çok yanlıştır ve sizin gibi birisinin (samimi olarak söylüyorum) böyle bir ulus devletini kabullenmeniz şaşırtıcı oldu. İsimmi yoktu bu güzel ülkeye. Anadolu Cumhuriyeti olsaydı iyi olmazmıydı. Sizinde ya sev ya terket + dtp ve pkk sempatizanlığı gibi kelimeleriniz beni kahretti

Konu mehmetakif24 tarafından (11-26-2008 Saat 01:53 ) değiştirilmiştir..
Alt 11-26-2008, 02:03   #19
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
peki bu ülkede kürtler, ermeniler, çerkezler bulunmasına rağmen bu ülkenin ismi Türkiye cumhutiyetidir. yani türklerin devleti diye nitelendirebilir ancak. bu ülkenin bir dini yokta neden ismi özellikle Türkiyedir. Demek istediğim din yoksa bir ulus devletide olamayız. ben bir Türk olarak bu ülkenin isminden rahatsızım.
Benim merak ettiğim konu, Almanya'da Alman kimliğiyle yaşayanlar Almanya isminden; Fransa'da Fransız olarak yaşayanlar Fransa isminden; İtalya'da İtalyan olarak yaşayanlar İtalya isminden... rahatsız olmuyorda Türkiye'de Türk kimliği ile yaşamak neden insanları, ülkeleri bu kadar rahatsız ediyor? Ben bunda art niyet ararım.

Bu ülkede bu milletin bir ferdi olarak yaşıyorsa bir insan, Çerkez asıllı Türk olur; İran asıllı Türk olur; Kürt asıllı Türk olur; Türk olur Türk olur. Türklük bir ırkçılık değil bir millete olan mensubiyeti bildirir. Yani Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşlığına olan mensubiyeti.

Eğer sizler Fransız dendiği zaman saf Fransız ırkını değil, Fransa'da yaşayan pek çok etnik kökenden gelmiş Fransa halkını düşünüyorsanız, aynı şeyi Türklük kavramı içinde düşünmek zorundasınız. Milletin kafasını ırkçı söylemlerle karıştırmaya kimsenin hakkı yok! Bu ülkenin ferdi olan herkes TÜRK'tür!
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-26-2008, 02:12   #20
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
Bakın Osmanlı devletinde rumlar ermenlire sadık millet diye diye nitelendiriliyordu fransız laikçiliği geldi her ulus kendine devlet kurdu azınlıklar insandan sayılmamaya başladı. ulus devleti çok yanlıştır ve sizin gibi birisinin (samimi olarak söylüyorum) böyle bir ulus devletini kabullenmeniz şaşırtıcı oldu. İsimmi yoktu bu güzel ülkeye. Anadolu Cumhuriyeti olsaydı iyi olmazmıydı. Sizinde ya sev ya terket + dtp ve pkk sempatizanlığı gibi kelimeleriniz beni kahretti
Ulus devletin yanlış olması yada olmaması sorun değil. Sen böyle düşünebilirsin. Ya diğer ülkeler böyle mi düşünüyor? Osmanlı milliyetçilik akımından en fazla etkilenen ülke oldu. Milliyetçiliği istemedi. Sonra ne oldu peki? Sen istemesende başkaları istedi. Osmanlı bir baktın dağılmış.

Bu arada bulduğun isimde tam tartışmalık yani. Bu topraklar eskiden Rumların elindeydi. Anadolu sözü de anatolia'dan gelir ve Rum demektir. Yani etnik bir anlam da taşır. Bilginiz olsun. (Bunu şunun için söylüyorum, art iyetli olunduktan sonra her söze bir kılıf bulunur)
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)