12-21-2008, 14:23 | #1 |
İmam Hatipli Olmak Ayrıcalıktır.
“Neden İmam Hatip?” ve “İmam Hatipli olmak size göre nedir?” sorularına cevap veren İmam Hatip Lisesi mezunu ve Viyana Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Zeynep Sarısoy, İmam Hatip’te ahlâkî yönden verilen temel alt yapı her ne kadar aileler tarafından gençlere verilmeye çalışılsa da, gençlerin okul ortamında ve yaşıtları arasında o maya ile daha iyi yoğrulduklarını ve o kültürü, ahlâk değerlerini kişiliklerine sindirdiklerini söyledi. Sarısoy, “Herhangi bir lisede yetişmiş olsaydım belki bir davam olduğunun farkında olmayacaktım, belki de bir davam olmayacaktı. Aynı değerlerin takipçisi bir çoğunluk olduğunda birlik olmanın, değerlerine sahip çıkmak gerektiğinin ve bunun öneminin bugünkü kadar farkında olmayacaktım. Bana göre İmam Hatipli olma farkı budur ve İmam Hatipli olmak ayrıcalıktır” dedi.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
12-21-2008, 21:49 | #2 |
İmam Hatip'li olmak ayrıcalıktır ve bu ayrıcalığa gerçek manada o mayayla yoğrulanlar sahiptir..
zaman geçtikçe daha da iyi anlıyor insan bu kadar ayrımcılığa inat ayrıcalıklı olabilmeyi.. |
|
12-21-2008, 23:53 | #3 |
İmam Hatipli olmak ayrıcalık(tı). Maalesef...
|
|
12-21-2008, 23:56 | #4 |
İmamhatipli olmak, "değer" şuurunu zihnimizde daim kıldıkça bir ayrıcalık olacaktır bizler için..
İmamhatipliyi değerli kılan yüksek bilinçle, hayatın her alanında bizi biz kılan hakikatleri yaşamak ve yaşatmak şiarıyla yolda olmak hedefidir. Ve her ayrıcalık birazda sorumluluktur aslında.. Bu sorumluluğu taşıyabilmek içinde hep ilk günkü heyecanla yolda olmamız gerekiyor.. selam ile.. |
|
12-22-2008, 00:18 | #5 |
|
|
12-22-2008, 00:23 | #6 |
Ben akgençlk kardeşime katılıyorum, çünki imam hatip okuyan arkadaşlar,ın bir çoğu kendi oturduğu dalları kendileri kestiler adeta. Tabi istisnaları katmıyorum bunlara, çünki bu istisnalar sayesinde onların emeği ile toplumda islami ilim ve dava sevgisi arttı, ama ne yazıkki bir çoğu ise elindeki ALLAH,ın nimetinin farkında olmadı ve ne imam hatip ismine, ne islamiyete ve nede kendi adına sıfatına yakışacak yaptırımlarda bulunmadı ve kaçarcasına yok olup gittiler davayı unutup... |
|
03-15-2009, 18:59 | #7 |
bir sevdadır imam hatip imam hatipli olmak gercekten büyük bi ayrıcalık ALLAH a hamd olsun ki bende bu ayrıcalığın içindeyim
|
|
03-15-2009, 19:01 | #8 |
|
|
03-15-2009, 19:04 | #9 | |
Alıntı:
|
||
04-05-2009, 23:47 | #10 |
bende bu ayrıcalığı tadanlar kervanındanım.İmam hatipli olmak bir sevdadır.
|
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
akpartiforum, ihl, imam hatip |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|