12-24-2008, 20:50 | #131 |
ÇEÇEN DİRENİŞ TARİHİ Çeçen Direniş Tarihi, yalnızca bir direnişin tarihi değildir. Çeçen ulusunun umumî ve hatta millî tarihidir. Kitapta Çeçenler �in Kafkasya topraklarındaki etkinlikleri, rolleri, kökeni, kavimsel şeceresi, yetiştirdiği liderleri, başka uluslarla olan ilişkileri, vatanlarına saldıran düşmanlara karşı yüz yıllarca gösterdikleri direnişi, zengin bir kaynakçaya müracaat edilmek sûretiyle işlenmiştir. Sayı itibariyle zaten az olan Çeçen ulusu, dört bir yandan gelen saldırgan kavimlerle boğuşmaktan, siyasal, sosyal ve kültürel bir tarih yazmaktan yoksun kalmıştır tarihi yazmak değil, ister istemez yaşamak zorunda bırakılmıştır. Çeçenler �in yaşayarak yazdığı tarihi ise, Çeçen olmayanlar kaleme almıştır. Yeteri kadar olmasa da Çeçen tarihçileri ve bilim adamları kendi kavmî kültürlerini tespit mücâdelesinde asla geri durmamışlardır. Değerli araştırmacı Tarık Cemal Kutlu, bu çalışmasında, Türk halkına Çeçenleri tarihleriyle tanıtma amacını gütmüş, onların bilinebilen en eski zamanlarına kadar inmiştir. Okuyucu kitapta kendisi için müşkül gelecek pek çok yer adı, kişi adı vs. ile karşılaşacaktır. Hatta değişik bir alfabe görecektir. Modern Batı Türkçe`sine göre Çeçence�deki sesler çok fazladır. İmlâsı ve yazılış şekli aynı olmasına rağmen bir sesin uzatılması veya kısaltılması Çeçence�de kelimenin anlamını tamamen değiştirebilmektedir. Bundan dolayı yazar, kitaba bir de Çeçence-Rusça-Türkçe alfabe eklemiştir. YAZAR:TARIK CEMAL KUTLU YAYIN EVİ:ANKA YAYINLARI KATEGORİ:TARİH... bu kitabı sizlere tavsiye ederim.. vesselam |
|
01-01-2009, 22:04 | #132 |
Çok hoş bir uygulama bende katılmak isterim bundan sonra ayrıca şuan okunan kitap "Anka" sanırım nezaman bitiyor süresi?? , malum ben biraz geç geldim.. =))
Bundan sonraki kitap tarihi bir kitap olucakmış sanırım aslında konuyu görür görmez aklıma thomas more'un "Ütopya"sı gelmişti fakat tarih kitabı değil malum.. =)) Yavuz Bahadıroğlu'nun "Mısır'a Doğru" adlı bir tarihi romanı var okurken sıkılmadan okunacak bir kitaptır benimde nacizane tavsiyem budur.. |
|
01-01-2009, 23:47 | #133 |
Aramıza hoşgeldin şidaam kardeşim.. bir ümid oldun yeniden bizlere..
Şu an Anka'yı okuyoruz ve yeni kitabımızı belirleyene kadar temin edip sende Anka durağından yolculuğumuza katılabilirsin.. Kitap tavsiyen için çok teşekkür ediyoruz kardeşim.. İnşallah yakın zamanda yeni kitabımız için anketimizi açtığımızda tavsiyeni değerlendireceğiz.. Hoşgeldin tekrardan şidaam Beraber Okuyoruz... 1. gönülden 2. çilik 3. oturanboğa 4. HAYATIŞIĞI 5. eddie 6. dirilis.f 7. AY IŞIĞI 8. yalçın 9. siyah gül 07 10. duyguseli 11. parabol 12.Bilgi Müdavimi 13.Enfal 14.ozgun_genc 15. Feyza 16. Müjdat 17.Eva 18.FarukARSLAN 19. [,,::Prizma::,,] 20. dilemma 21. sergüzeşt 22.hakan11 23.şidaam 24. Hayata dair bizimde bir bakışımızın olduğunu göstermek için.. Sizleri de bekliyoruz.. |
|
01-01-2009, 23:56 | #134 |
bun okuma kervanına bende katılmak isterim ama finnaler başlıyor...kendi kitap listemde var birikmiş kitaplarım var okunmak için sırada bekleyen....sadık yalsızuçanlar denince akan sularda durur benim için ama bidahaki kitabta eğer kabul ederseniz size katılayım
|
|
01-02-2009, 16:37 | #135 |
ee yeni kitabımız nedir?
|
|
01-02-2009, 17:03 | #136 | |
Alıntı:
Sindire sindire okumanız takdire şayan Konu dilemma tarafından (01-02-2009 Saat 17:15 ) değiştirilmiştir.. |
||
01-02-2009, 17:20 | #137 |
inşaallah efendim..
|
|
01-03-2009, 10:15 | #138 | |
Alıntı:
Aramıza hoşgeldin, şeref verdin.. Yeni bir yol arkadaşı daha edinmek o kadar güzel ki.. Sadık Yalsızuçanlar ile yola devam etmeni acizane tavsiye ederim.. Tahmin ediyorum ki adımlarını hızlandırarak bize yetişeceksindir. Henüz yeni kitabımızı belirlemedik, yeni kitabımız belirlenene kadar ve hatta daha sonra da Anka'yı bitirebilirsin.. Sevgili dilemma, öncelikle özlettin kendini, göremiyorum seni artık.. Yoksa ben mi bakmayı unuttum acaba ? Yeni kitabımız tarih içerikli bir kitap olsa güzel olur diye düşündük ve bunu yazdık ama tavsiye kitap çok fazla gelmedi.. Anka kitabıyla ilgili bölümede çok yorum gelmeyince kitabın henüz bitmediğini düşündük. Onun için geç kaldık biraz. Pazartesi gününe yani kitap anketimizi sunmayı düşünüyoruz ve bu arada yine kitap tavsiyelerini de bekleriz. Yalçın Hocam biz kitabımızı bitirdik, yorumlarımızı ekledik ve yol arkadaşlarımızı bekliyoruz şimdi de.. Ve yol arkadaşlarımızdan istikameti belirlemek adına yardımlarını istiyoruz.. Anka zihinlerin yüzeysel tortusunu aşıp derinlere inmek isteyen bir kitap, bu açıdan biraz zorladı beni de.. Tekrar okunması gereken bir kitap bence de.. Farklı bir zaman ve mekanda, aynı cümlelerle buluşmak ama ayrı düşüncelere bulanmak gerekir.. selam ile.. Beraber Okuyoruz... 1. gönülden 2. çilik 3. oturanboğa 4. HAYATIŞIĞI 5. eddie 6. dirilis.f 7. AY IŞIĞI 8. yalçın 9. siyah gül 07 10. duyguseli 11. parabol 12.Bilgi Müdavimi 13.Enfal 14.ozgun_genc 15. Feyza 16. Müjdat 17.Eva 18.FarukARSLAN 19.[.,.Prizma.,.] 20. dilemma 21. sergüzeşt 22.hakan11 23.şidaam 24.rukayye 25. |
||
01-04-2009, 21:51 | #139 |
Sevgilli diriliş.f,
Bir süredir evde değildim. O yüzden internetten mahrumdum. Görüşemedik. Tavsiye kitaba gelirsek, tarih içerikli bir kitap olarak.. hmm hafızamı biraz yoklamam gerekecek. Çok uzun süredir sadece öyküden ibaret okumalarım var. Ama ben tavsiye olarak konu olarak belirlenenden/düşünülenden farklı olması kabalık olmazsa, son zamanlarda okuduğum birkaç kitap ismi vereyim: Mustafa İSLAMOĞLU-TAVSİYELER. ENGİN NOYAN-HADİS günlüğü (Fevkalade güzel Ve yine Mustafa İSLAMOĞLU'ndan YERLİLER VE YERSİZLER. |
|
02-15-2009, 05:32 | #140 |
hala devam ediyormu arkadaşlar bu etkinlik?katılmak istiyorum bende.cevaplarsanız sevınırım!
|
|
Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir) | |
|
|