AK Gençliğin Buluşma Noktası
Eğitim ve Öğretim Üniversiteler ve Üniversite Öğrencileri, Ak Parti Forum lise, ilköğretim ve okul öncesi eğitimi; İmam Hatip ve Açıköğretim.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 12-29-2008, 16:51   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Post Memur adaylarına önemli uyarı !
Kamu kurumları kadrolarının yüzde 3’ünü özürlüye ayırıyor. Kurumlar, bu nedenle ihtiyaç duyulan kadroyu her yıl üç kez ilan ederek duyuruyor.

SERTİFİKALARA DİKKAT

Diyanet kadrolarını tercih edecek adaylara ne öneride bulunmak istersiniz?/

Kılavuzda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kadroları yer almakta olup adayların mağdur olmamaları açısından kadroların yanında yer alan kodlara dikkat etmeleri gerekir. Örneğin, yanında 7233 kodu bulunan kadrolarda hafızlık belgesi istenmekte olup bu belgeye sahip olmayan adayların bu kadroyu tercih etmemesi uygun olur. Lise mezunları buna dikkat etmeli.

Bilgisayar dersi alanlar ayrıca sertifika almalı mı?

Bazı kadrolarda ‘MEB’den onaylı bilgisayar işletmeni sertifikasına sahip olmak’ şartı aranıyor. Ancak, örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, ‘MEB’den Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak’ niteliğine sahip olarak değerlendirilir. Bu husus kılavuzda yazmakta olup bu durumdaki adayların ayrıca sertifika almasına gerek yok.

İstenen belgelere hangi tarih itibariyle sahip olunmalıdır?

ÖSYM tarafından yürütülen KPSS yerleştirmelerinde; mezun olunduğuna dair belge, askerlik hizmetinin yapıldığına, muaf olunduğuna veya tecilli olunduğuna dair belge, bonservis belgesi, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika, sürücü belgesi, ustalık-kalfalık belgesi ‘Hafızlık, stajyer vaizlik, stajyer Kuran kursu öğreticiliği, imam-hatiplik veya müezzin-kayyumluk’ belgesi gibi birçok belge isteniyor. İstenen tüm bu belgelere internet üzerinden başvuru yapıldığı tarih itibarıyla sahip olunması gerekir.

ÖSYM’ye başvururken belge isteniyor mu?

Gerek yapılan KPSS’de gerekse de yapılan yerleştirme işleminde yukarıda yer verilen belgeler isteniyor. Bu belgelerin yerleştirmenin yapıldığı kamu kurumuna verilmesi gerekir. Tercih kılavuzunda yer alan kadronun karşısında yer alan belgelere sahip olmayanların atama işlemleri yapılmaz.

Özürlü adaylar ne yapacak?

Özürlü ilanlarını kim yayımlıyor?


657 sayılı kanundaki düzenlemeye göre kamu kurumları, kadrolarının yüzde 3’ünü özürlülere ayırmak zorunda. Kamu kurumları, bu kanuni zorunluluğu karşılayabilmek amacıyla yılda üç kez ilana çıkıyor. Kamu kurumlarının ilanları, Devlet Personel Başkanlığı tarafından merkezi olarak yayımlanıyor. Ancak özürlüler uygulamada KPSS işlemlerine de katılmaktadır. Bu durum özürlü ihtiyacını yılda 3 kez ilan eden kamu kurumlarını sıkıntıya sokmaktadır.

ATAMA İŞLEMİ SAKLI KALIR MI?

Bir kadroya yerleştirilen aday atamasını dondurabilir mi?


Kanuna göre başka bir yerdeki göreve atanılması halinde 15 gün içinde göreve başlanılması gerekir. Eğitim, eş durumu gibi mazeretlerden dolayı atamanın dondurulması işlemi uygulanmıyor.

Bu 15 günlük süre hangi halde uzar?

657 sayılı kanuna göre sadece ‘belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler’ halinde 15 günlük süre uzuyor. Belge ile ispatlanacak hallerden dolayı göreve başlamama halinin içine, sağlık sorunları ve askerlik durumu sokulabilir. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarını yaparken, askerde olan öğretmenlere münhasır olmak üzere, atama hakkını mali yıl sonuna kadar saklı tutuyor.

MEMUR OLAN SONRA NASIL UNVAN DEĞİŞTİRİR ?

Memur olan bir personel daha sonra nasıl mühendis olacak?


Memur adaylarının KPSS yerleştirmelerine başvururken yanıldıkları en önemli noktalardan birisi daha sonra istediği unvana bir şekilde geçiş yapabileceğini düşünerek, çalışmak istemediği bir kadroyu tercihleri arasına yazmasıdır. Ancak kamuda unvan değişimi, kurumun açacağı sınava bağlıdır. Buna göre kişinin mezuniyetine uygun bir kadroya atanabilmesi için kamu kurumunun unvan değişikliği sınavı açması, memurun da bu sınavda başarılı olması gerekir. Kamu kurumu, unvan değişikliği sınavı açsa dahi, adayın mezun olduğu bölüme kamu kurumunda ihtiyaç duyulmalıdır. Aksi halde bu kişilere unvan değişikliği sınavına başvuru hakkı verilmeyecektir.

Bu hususlar özellikle 2001, 3001, 4001 gibi kodları tercih edecek adaylar için önemlidir. Zira bu adaylar ‘memuriyete bir gireyim de, sonrasına bakarım’ şeklinde bir algıya sahiptir.

DERECE YÜKSEK OLUNCA MAAŞ DA YÜKSEK Mİ OLUYOR?

Kılavuzdaki derece ve kademeler ne anlama geliyor?


Kılavuzda, bazı kadroların yanında GİH, THS, SHS gibi kısaltmalar ve dereceler bulunmaktadır. Adayların tercihlerini yaparken bu ayrıntıya hiç dikkat etmemesi gerekmektedir. Sınıf belirtilmeyen pozisyonlar KİT’leri ifade etmektedir; GİH Genel İdare Hizmetleri Sınıfını, TH Teknik Hizmetler Sınıfını, SH Sağlık Hizmetlerini ifade etmektedir.

DERECELER: Derece, memuriyete giriş derecesidir. Bu detay, tamamıyla teknik bir düzenleme olup, adayları ilgilendirmemektedir. Bu nedenle tercih yapılırken derece hususuna hiç dikkat edilmemelidir.

Taşra ve merkez kadroları ne anlama geliyor?

Kılavuzdaki her kadro veya pozisyonun yanında ‘taşra’ ve ‘merkez’ gibi kelimeler yer almaktadır. Yanında ‘merkez’ kelimesi olan kadrolar bakanlık, müsteşarlık, başkanlık, rektörlük gibi kuruluşların bulunduğu yeri ifade etmektedir. Bunların dışında yer alan diğer yerler taşradır. Ankara özelinde örnek verecek olursak: Çevre ve Orman Bakanlığı için merkez sadece Çevre ve Orman Bakanlığı’nın bulunduğu yerdir. Ancak, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Ankara’da olmasına rağmen taşradır.

ATAMALAR NASIL YAPILIYOR?

Yerleştirmelerde nokta atama mı yapılıyor?


Yerleştirmelerde nokta atama yapılmamaktadır. Adaylar yerleştikleri kadro ve pozisyon için il emrine atanacak, daha sonra ayrıca il müdürlüğünce bir kez daha yerleri belirlenecektir. Örneğin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın Mersin’deki kadrosuna yerleşemeye hak kazanan bir aday, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nca Mersin il emrine atanacak, daha sonrada valilik ve il müdürlüğünün ortak kararıyla il veya ile bağlı ilçe içindeki ihtiyacı olan yere atanacaktır.

Yüksek lisans öğrenimine göre kadrolara başvuru yapabilir miyim?

Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak atamalarda lisans mezuniyeti dikkate alınıyor. Yüksek lisans öğrenimine dayanarak bir kadroya başvurulamıyor.

Kılavuzu satın almak zorunlu mu?

ÖSYM tarafından basılan ve sınav merkezi yöneticiliklerinden dağıtılan kılavuzun alınması zorunluluğu bulunmamaktadır. İşlemler internet üzerinden yürütülecektir. Kılavuz ÖSYM tarafından internetten de yayımlanacağı için adaylar kılavuza internetten bakabilirler

 

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
adayları, kpss, memur, öneriler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi