AK Gençliğin Buluşma Noktası
Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz.

Anketimiz: Şehit olmak ister miydiniz?
Evet 124 89.21%
Hayır 6 4.32%
Kararsız 9 6.47%
Katılımcı sayısı: 139. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Alt 01-02-2009, 22:01   #61
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Anketi açan arkadaşımız soruyu böyle sormuş..

"Türkiye için kanınızın son damlasına kadar savaşıp şehit olmak ister miydiniz?"

Şehitlik mertebesini gerçek manasından alıp ırki bir anlama büründürüp milliyetçilik yapmak anlamına gelir bu soru..

Şehitlik, Türkkiye için savaşıp ölmeye endekslenemez... Cümlenin başında "Türkiye" yerine Allah yolunda dese asıl anlamı ortaya koymuş olurdu.
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-02-2009, 22:03   #62
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
özgün genç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

"Türkiye için kanınızın son damlasına kadar savaşıp şehit olmak ister miydiniz?"

Şehitlik mertebesini gerçek manasından alıp ırki bir anlama büründürüp milliyetçilik yapmak anlamına gelir bu soru..

Şehitlik, Türkkiye için savaşıp ölmeye endekslenemez... Cümlenin başında "Türkiye" yerine Allah yolunda dese asıl anlamı ortaya koymuş olurdu.

evet benimde dikkatimi sonradan çekti. direk son sayfaya bastığım için sadece anketi gördüm ve 'evet' dedim. soruyu okuyup cevap verseydim yanıtım 'hayır' olurdu.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-02-2009, 22:10   #63
Kullanıcı Adı
politikaci
Alıntı:
özgün genç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bu soru öyle,Savaş şehitliği manasında bir soru,Ne alaka Türkiyeyle endekslemeye? ..

Yani vatan için şehit olmayı istemek milliyetçilik yapmakmıdır? yapsakda ne gibi bi zararı olabilir bizlere?

Eğer genel anlamda soru içeren bu sorulu anketi isteniyorsa açılabilir tabi..Bu ankette böyle bir anket .. Bence "endekslenmeyle" bağdaştırılamaz..

Zaten bu sorunun cevabı Tüm vatanına sevgi besleyen insan tarafından "evet" olarak değerlendirilecektir..zaten buna evet diyen o anketede kesinlikle "evet" der..

Konu politikaci tarafından (01-02-2009 Saat 22:14 ) değiştirilmiştir..
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-02-2009, 22:26   #64
Kullanıcı Adı
Gökmen
ALLAH c.c nasip etsin cümle inananlara, baştada bana..
Gökmen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-02-2009, 22:41   #65
Kullanıcı Adı
Saltuk Buğra Han
özgün genç ve murat sizdende başka bir şey beklemek biraz lüks olurdu.Eğer kurtuluş savaşı yada çanakkalede savaşıp da şehit olan dedeleriniz varsa inanın duysalar bu sözler karşısında sizi kulağınızdan tavana çivilerdi.Bende zevkle size bakardım.Allahtan sizin gibi düşünenler fazla olmadığı için ki ben bunları genellikle niyazi sınıfına koyarım vatan her zaman baki kalacaktır.Sizde kenarından istifade edersiniz.
Suda boğulanların ,ateşte yananların,ilim yolunda ölenlerin,doğumda ölenlerin,nafakasını kazanırken ölenlerin vs.vs. bile Şehîd-i Uhrevî sayıldığı dinimizde vatan için ölenlerin ne eksiği var.Vatan için ölenler üvey evlat muamelesimi görecekler.
Ben sizin gibi düşünenlere ancak yazıklar olsun derim.
Saltuk Buğra Han isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-02-2009, 22:51   #66
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Alıntı:
Hun_Yabgu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
özgün genç ve murat sizdende başka bir şey beklemek biraz lüks olurdu.Eğer kurtuluş savaşı yada çanakkalede savaşıp da şehit olan dedeleriniz varsa inanın duysalar bu sözler karşısında sizi kulağınızdan tavana çivilerdi.Bende zevkle size bakardım.Allahtan sizin gibi düşünenler fazla olmadığı için ki ben bunları genellikle niyazi sınıfına koyarım vatan her zaman baki kalacaktır.Sizde kenarından istifade edersiniz.
Suda boğulanların ,ateşte yananların,ilim yolunda ölenlerin,doğumda ölenlerin,nafakasını kazanırken ölenlerin vs.vs. bile Şehîd-i Uhrevî sayıldığı dinimizde vatan için ölenlerin ne eksiği var.Vatan için ölenler üvey evlat muamelesimi görecekler.
Ben sizin gibi düşünenlere ancak yazıklar olsun derim.
Bir kere yorumlarımızı efendi efendi yazacağız.Haddimizi aşmayacağız.

Hasbinallah venimel vekil. Sizler gibi empati duygusundan tamamen yoksun, anlayışsız, hoşgörüsüz bir zümrenin mesajlarımızı nasıl anlayacağını düşünüp ona göre mi yazsaydık diye kafa yormak lazım. Benim mesajım çok açık, tekrar etmiyorum. O yazdıkların benim mesajıma karşılık olamaz.
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-02-2009, 22:59   #67
Kullanıcı Adı
Gökmen
Arkadaşlar ortamı fazla germeyin ve bu forumda herkezin düşünce ve bakış açısı farklıdır, bu sebepten birbirinize saygı ve sevgi çerçevesinde yaklaşmanızı dilerim, buda bir anket herkes dilediğini yazar ve şeçer seviyeyi aşmadığı sürece bizlerde buna saygı gösteririz.
Alt 01-02-2009, 23:04   #68
Kullanıcı Adı
Saltuk Buğra Han
Söyle bakalım o zaman özgün genç vatan için şehit olunurmu olunmazmı.
Sen vatan için şehit olurmusun.
Yoksa bu bir milliyetcilikdir diye oturup bir kenarda olanları seyredermisin.
Neyi anlatmak istiyorsun.

Konu Saltuk Buğra Han tarafından (01-02-2009 Saat 23:22 ) değiştirilmiştir..
Saltuk Buğra Han isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-02-2009, 23:10   #69
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Alıntı:
Hun_Yabgu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Söyle bakalım o zaman üzgün genç vatan için şehit olunurmu olunmazmı.
Sen vatan için şehit olurmusun.
Yoksa bu bir milliyetcilikdir diye oturup bir kenarda olanları seyredermisin.
Neyi anlatmak istiyorsun.
Sizin şahsınızla değil belki ama, temsil ettiğiniz yaklaşımla kolay kolay diyaloğa girmem. Bunu zul addederim..

Mesajım oldukça açık ve sade bir dili var.

------

Alt 01-02-2009, 23:16   #70
Kullanıcı Adı
Gökmen
Bu vatan için herkez seve,seve şehit olur ve olmuşturda. Özgün arkadaşımız tahmin ediyorum,ki ALLAH c.c yolunda ve VATAN yolunda ikisi arasında bir kıyaslama yaptı ve düşüncelerini yazdı, bende ve kim olsa bu açıdan baktığı zaman onada hak verir, sende her görüşe ve yoruma saygı duyarsan böyle gereksiz incitmeler olmaz bu sadece senin için değil hepimiz içinde geçerli tabiki. Ben anketine yorumumu yaptım zati okursan görürsün ayrıca askerliğimi yaptığım yerde benim 4 arkadaşım şehit oldu ama ALLAH c.c bana nasip etmedi, birdahaki sefere belki.

Konuyu Toplam 7 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 7 Misafir)