01-14-2009, 20:20 | #1 |
Üstad'dan birkaç nukte...
Mahkemede hakim, Necip Fazıl'a: - Bak, der. Seni bundan böyle bir daha huzurumda görmeyeceğim, öyle değil mi? Necip Fazıl sorar: - Hakim Bey, yoksa istifa mı ediyorsunuz? Bir seferinde yine hakim değişmiş ve yeni hakim üstadın savunmasını duyunca "artistlik yapma, adam gibi konuş" demiş. Tabi üstadın altta kalması beklenemez. "Hakim bey biz tutukluyken öyle muamele ediyorlarki bizde adamlık bırakmıyorlar, o sebeple karşınıza çıktığımız vakit rol yapmak zorunda kalıyoruz" Bir aralık Cemil Milli, sarih uykuya geçti ve gözlerini kürsü istikametinde yere dikti. Galiba hakkımın dayanılmaz tecellisi karşısında tek sığınağı buydu. - Reis Bey, dedim, gözlerinize muhtacım ! - Ne yapacaksınız gözlerimi ? - Onlara hakkımı göstereceğim ! - Devam edin, devam edin ! Birinci celse ... Üstüste dört gün gidip geldik. Tam sıra bana gelip de derdim ve heyecanım biraz ihtizaz eder etmez, reis vekili bana ne dese beğenirsiniz: - Aktörlük istemem ! Kapı dışarı atarım ! Dedim ki : - Evet, aktörlük ediyorum; fakat hâlâ dayanabildiğimi, ayakta durabildiğimi, tabii bir insan gibi konuşabildiğimi zannettirmek için rol oynuyorum. Tersinden aktörlük ! .. üstad yine mahkemede hakim sorar -şiirleriniz için burada bulunuyorsunuz ve incelenmesi için bir uzman istemişsiniz -evet -peki sizce memleetimizin en iyi şairi kimdir? üstad tereddüt etmeden -Ben der hakim burun kıvırır -bu biraz kendini beğenmişlik olmuyormu üstad; -evet lakin mahkmeye çıkmadan önce doğruyu söyleyeceğime dair yemin etmiş bulundum
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|