AK Gençliğin Buluşma Noktası
Biliyor muydunuz? (AK Parti Forum) Öğretici, Bilgilendirici ve düşündürücü Tarih - Hak Sözler.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01-16-2009, 15:50   #1
Kullanıcı Adı
yolcu44
Standart Hazarlar Nasıl Yahudiliği Seçti...
Daha önce putperest olan Hazar kağanı önce Hıristiyanlığı seçiyor. Ancak bu dinin yanlışlığını görüyor, duruma çok canı sıkılıyor. İçini emrindeki rütbelilerden birine döküyor.

O yüksek rütbeli adam krala şöyle diyor: ‘Ey kağanım, kutsal yazılar üç ayrı toplumun elindedir. Onlardan birer kişi çağırtıp inançlarını anlatmalarını emredin.O zaman doğru olanı seçip onun yolunda gidebilirsiniz.’

Bunun üzerine kağan Hıristiyanlara haber gönderip bir piskopos istiyor. Kağanın yanında, tartışma yeteneği çok üstün olan, onunla sık sık konuşan bir de Yahudi bulunuyor.

Piskopos gelince bu Yahudi ona, ‘Amaran’ın oğlu Musa hakkında ve ona gönderilen Tevrat hakkında görüşün nedir’ diye soruyor.
Piskopos buna, ‘Musa bir peygamberdir ve Tevrat’ta yazılanlar da doğrudur’ diye karşılık veriyor.
O zaman Yahudi, krala dönüp, ‘Bakın, daha şimdiden benim inancımın doğruluğunu kabullendi. Şimdi ona kendisinin neye inandığını sorun’ diyor.

Kağan bu soruyu sorunca, piskopos, ‘Benim inancıma göre, kurtarıcı İsa, Meryem’in oğludur, esas gerçek onun sözüdür, bize Tanrı’nın sesini yansıtan da odur’ diyor.
O zaman Yahudi yine kağana dönüyor ve şöyle konuşuyor: ‘Onun söyledikleri benim bilmediğim şeyler. Oysa o benim dediklerimi kabul ediyor.’

Piskopos söylediklerini kanıtlarla desteklemeyi başaramayınca, davayı kaybediyor. Bunun üzerine kral, huzuruna bir Müslüman çağırtıyor. Müslümanlar ona çok okumuş, akıllı ve iyi tartışan bir adam yolluyor. Ama krala yakın olan o Yahudi, birisine para verip o Müslümanı yolculuğu sırasında zehirletiyor. Böylelikle Yahudi,kralı ikna etmeyi başarıyor ve kral da Yahudi dinini kabul ediyor.

Kitap: Türklerin Tarihi (Fakültenin kitaplığından bir kitap idi yazarını falan hatıramıyorum şu an )

Konu yolcu44 tarafından (01-16-2009 Saat 16:09 ) değiştirilmiştir..
yolcu44 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
haham, hazar devleti, hazarlar, hristiyanlık, yahudi

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)