AK Gençliğin Buluşma Noktası
Müzik Her türlü müzik paylaşımı ve şarkı sözleri.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01-17-2009, 12:40   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Emeğe saygı...

.::HAYATI::.

1948 yilinda Adana Hürriyet Mahallesi''nde dünyaya geldi. Ünlü tiyatro ve düblaj sanatçisi Ferdi Tayfur hayrani olan baba Cumali ortanca ogluna Ferdi Tayfur adni koyar. En büyük istegi Ferdi''nin iyi bir tahsil görmesidir. Ancak, babasinin öldürülmesi, Ferdi''nin okul hayatinin yarida kesilmesine neden olur. Okulu birakmak zorunda kalan Ferdi, çiftlikte çalisarak ailesinin geçimine katkida bulunur. Genç Ferdi daha 16 yasindayken Sarkici olmak hayaliyle Adana''dan Istanbul''a gelir. O yillarda çocuk sarkicilara pek ragbet bulunmadigindan, kendini ispatlayamayan Ferdi Tayfur, tekrar Adana''ya döner ve çiftlikte traktör soförlügüne devam eder.
Bütün günü Çukurova''da Pamuk tasimakla geçen Ferdi Tayfur''un gönlünde alevlenen Sarkicilik atesi bir türlü sönmez. Sarkici ve söhret olamk ümidiyle için için yanmaktadir soför Ferdi. 1968 yilinda tekrar Istanbul''a gelir ve Seda Plak ile iki plaklik anlasma yapar. Ancak yaptigi iki 45''lik de Hayal kirikligidirdir Ferdi için. Her defasinda karsisina sanssizlik çikmaktadir. Büyük ümitsizlik içinde yeniden Adana''ya döner ve çiftlikteki islerin basina geçer. Aradan üç yil geçtikten sonra yaptigi Huzurum Kalmadi adli plak da satilmaz. Ancak Yilmadim, inatla çalismaya devam ettim. Traktör basinda bile sarki besteliyordum diyor Ferdi Tayfur. 1973 yilinda Görsev Plak adina yaptigi Kir Çiçekleri adli 45''lik, ancak Ferdi''nin geçimini saglamaya yeter. Ama aradigi, istedigi çikisi bir türlü yapamaz. Yalniz, basindan beri yakasini birakmayan Sanssizlik bu kez Ferdi''nin pesini birakmisti. Sans ibresi artik Ferdi''den yana dönmekteydi.

Satilan her plak basina 1 lira alan Ferdi Tayfur geçim zorluklari içinde nisanlanir ve kisa bir süre sonra evlenir. 1974 yilinda yaptigi Bana Gerçekleri Söyle adli 45''lik ile adini yavas yavas duyurur Ferdi Tayfur. Çocuk yasta yoksullugun bütün acisini benliginde hisseden Ferdi Tayfur, ailesine, kardeslerine ve cezaevinde olan agabeyisine bakmak için daha büyük bir hirsla sarkiciliktaki iddiasini sürdürme savasina girer.

Bana Gerçekleri Söyle ile piyasada adini duyuran Ferdi Tayfur, 1975 yilinda Elenor Plak''a transfer olur. Önce Birak Su Gurbeti, ardindan da Çesme adli sarkisi ile adini duyuran genç sarkici zirveye adim adim yaklasir. Çesme ile söhret basamaklarini ikiser ikiser tirmanan Ferdi Tayfur''a sinema kapilarida açilir. 1976 yilinda Çesme filmini çekerken Necla Nazir ile tanisir ve ona asik olur.

Adini Arabesk müzigin Devleri arasina yazdiran Ferdi Tayfur, gazino neonlarinin bas kösesindeki yerini de kisa zamanda alir. Gazinocular, filmciler ve plak yapimcilari Adana''nin bu bagriyanik sarkicisinin kapisini asindirir. Allah Yürü ya kulum demistir. Ferdi de yürümeye devam eder. Çesmeden sonra yaptigi Derbeder, Benim Gibi Sevenler, Yadeller, Son Sabah, Boynu Bükük, Olmaz Olsun, Yuvasiz Kuslar, Batan Günes, Huzurum Kalmadi, Günaha Girme, Kalbimdeki Aci, Sen de mi Leyla, Yakti Beni, Insan Sevince, Durdurun Dünyayi, Bir Damla Ates, Bende Özledim, Herseyim Sensin, Utaniyorum, Çilgin Arzular, Haram Oldu, Içimde Bir His Var, Ya Benimsin Ya Topragin, Sevgiler Çiçek Gibi, Affet Allah''im, Naz Etme-Canina Okuyacagim, Allah''im Sen Bilirsin, Hosçakal Leyla, Bizim Sokaklar, Bana da Söyle, Emmoglu, Mor Güller, Dünya, Of Daglar ve Yoksun-Kör Talih gibi kaset ve filmleriyle milyonlarin gönlünden ve dilinden düsmeyen ünlü bir sanatçi oldu.

Dillere düsen sarkilarini sinemada ayni isimle filme çeken Ferdi Tayfur, çok sayida film çekti. Sarkicilik, sinema oyunculugunun yanisira, yönetmenlik arzusuyla yanip tutusan Ferdi Tayfur, su filmleri yönetti: Haram Oldu, Içimde Bir His Var, Ya Benimsin Ya Topragin, Canina Okuyacagim, Sevgiler Çiçek Gibi ve Affet Allaim.

Yaklasik 40 kaset ve 30''un üzerinde film yapan ünlü sanatçi 9 kez Altin Plak ödülü aldi. 1982 yilinda kendi adina Ferdifon Plakçilik sirketini kuran Ferdi Tayfur''un ilk evliliginden 3 çocugu, yaklasik 25 yildir birlikte oldugu sinema oyuncusu Necla Nazir''dan da bir kizi bulunuyor.

.::MÜZİKLERİ::.

(FERDİ TAYFUR'un 800 den fazla şarkısı vardır... bazı şarkıları bu listede bulunmamaktadır...)

1976 POSTACILAR "Afşin Plak"

01- Postacılar
02- Sana Kaderimsin Dedim
03- Sakın Düşme
04- Mahşer Günü
05- Mahkumların Duası
06- Kır Çiçekleri
07- Dur Dinle Sevgilim
08- Ne Bilirdim Ki
09- Bana Gerçekleri Söyle
10- Yüreğimde Yara Var

(Söz ve Müzikler.Ferdi Tayfur)

1977 FERDİ TAYFUR 77 "Elenor Plak"

1.Beddua (Söz.Müzik.Atilla Alpsakarya)
2.Kaderimsin (Söz.Müzik.Ferdi Tayfur)
3.Hatıra Defteri (Söz.Müzik.Atilla Alpsakarya)
4.Dertsiz Olsam İçermiyim (Söz.Müzik.Atilla Alpsakarya)
5.İnanmadın Sevdiğime (Söz.Müzik.Atilla Alpsakarya)
6.Hayat Adam Oldum (Söz.Müzik.Ferdi Tayfur ve Sabahattin Akdağcık)
7.Huzurum Kalmadı (Söz.Müzik.Ferdi Tayfur)
8.Gelme Artık (Söz.Müzik.Atilla Alpsakarya)
9.Bir Gün Gelir Ayrılırsan (Söz.Müzik.Atilla Alpsakarya)
10.Sevgili Yarim (Söz.Ferdi Tayfur / Müzik.Hülya Avcı)
11.Kalp Yarası (Söz.Müzik.Kadri Şençalar)
12.Almanya Treni (Söz.Müzik.Ferdi Tayfur)

Prodüktör.Atilla Alpsakarya
Müzik Yönetmeni.Mustafa Sayan

1978 FERDİ TAYFUR 1978 "Elenor Plak"

01- Batan Güneş (Söz.Müzik.Ferdi Tayfur)
02- Aşkımı İnkar Ettin (Söz.Müzik.Timur Alpsakarya)
03- Hatırlar mısın (Söz.Müzik.Ferdi Tayfur)
04- Aklımı Başımdan Aldın (Söz.Müzik.Mustafa Sayan)
05- Bekledim Durdum (Söz.Halit Çelikoğlu / Müzik.Mustafa Sayan)
06- Olur mu Böyle Olur mu (Söz.Müzik.Mustafa Sayan)
07- Kara Bahtım (Söz.Müzik.Ferdi Tayfur)
08- Hayat Arkadaşı (Söz.Cengiz Tekin / Müzik.Mustafa Sayan)
09- Ne Senden Geçerim (Söz.Müzik.Sait Ergenç)
10- Kaybolan Günler (Söz.Müzik.Mustafa Sayan)
11- Garipler Çile Çeker (Söz.Müzik.Timur Alpsakarya)
12- Sabır Duası (Söz.Müzik.Kerem Güney)

1979 SON SABAH "Elenor Plak"

01-Son Sabah (Söz.Müzik.Ferdi Tayfur)
02-Seherin Vaktinde (Söz.Müzik.Abdullah Yüce)
03-Mecburen (Söz.Ali Tekintüre / Müzik.Sabahattin Akdağcık)
04-Sanma Sana Dönerim (Söz.Salih Korkmaz / Müzik.Atilla Alpsakarya)
05-Yüreğimde Yara Var (Söz.Müzik.Ferdi Tayfur)
06-Feleğin İşine Bak (Söz.Salih Korkmaz / Müzik.Atilla Alpsakarya)
07-Koparma Gülleri (Söz.Müzik.Ferdi Tayfur)
08-Bu Gece Meyhanede (Söz.Müzik.Cengiz Tekin)
09-Ne Dersin (Söz.Müzik.Ferdi Tayfur)
10-Allah Acısın Bana (Söz.Müzik.Timur Alpsakarya)
11-İçime Doğmuştu Sanki (Söz.Müzik.Orhan Akdeniz)
12-Benim Aklımı Alacaksın (Söz.Müzik.Baki Duyarlar)

...

FİLMLERİ...

YIL
YÖNETMEN
OYUNCULAR

1976
ÇEŞME
Temel GÜRSU
Necla Nazır, Erol Taş, Renan Fosforoğlu, Temel Gürsu

1977
DERBEDER
Temel GÜRSU
Canan Perver, Enis Fosforoğlu, Hüseyin Peyda, Mümtaz Ener ve Sevda Ferdağ

1978
BENİM GİBİ SEVENLER
Temel GÜRSU
Itır Esen, Erol Taş, Abdurrahman Palay, Diler Saraç, Sümer Tilmaç,

BATAN GÜNEŞ
Temel GÜRSU
Necla Nazır, Eray Özbal, Temel Gürsu, Coşkun Göğen, Muharrem Gürses ve Huri Sapan,

1979
YADELLER
Temel GÜRSU
Necla Nazır, Hulusi Kentmen, Leman Akçatepe, Baykal Kent, Cengiz Tekin

SON SABAH
Natuk BAYTAN
Oya Aydoğan, Aliye Rona, Hikmet Taşdemir, Atilla Ergün, Macit Flordun, Baki Tamer

YUVASIZ KUŞLAR
Natuk BAYTAN
Perihan Savaş, Aliye Rona, Macit Flordun, Turgut Özatay, Reha Yurdakul, Yaşar Yağmur, Seyfi Karadayı

1980
İNSAN SEVİNCE
Osman Fahir SEDEN
Necla Nazır, Diler Saraç, Hüseyin Peyda, Nubar Terziyan, Coşkun Göğen, Yadigar Ejder, Osman Fahir Seden, Yavuz Karakaş, Ekrem Dümer, Muharrem Gürses, Renan Fosforoğlu

HUZURUM KALMADI
Natuk BAYTAN
Serpil Çakmaklı, Adile Naşit, Macit Flordun, Neslihan, Reha Yurdakul, Celal Donat, Ahmet Kostarika, Turgut Özatay, Coşkun Göğen, Dilara

DURDURUN DÜNYAYI
Osman Fahir SEDEN
Necla Nazır, Yalçın Gülhan, Suzan Avcı, Kadir Savun, Nubar Terziyan, Osman Fahir Seden

1981
BOYNU BÜKÜK
Temel GÜRSU
Canan Perver, Eray Özbal, Tuncer Necmioğlu, Suzan Avcı, Gül Vergon, Reha Yurdakul, Ekrem Dümer, Renan Fosforoğlu, Alev Gürzap ve Tanju Gürsu

OLMAZ OLSUN
Temel GÜRSU
Necla Nazır, Kadir Savun, Hikmet Taşdemir, Eray Özbal, Defne Yalnız, Yalçın Avşar

BİR DAMLA ATEŞ
Osman Fahir SEDEN
Necla Nazır, Kadir Savun, Hikmet Taşdemir, Ali Şen, Ünsal Emre, Osman Fahir Seden, Coşkun Göğen ve Fikret Hakan

1982
BENDE ÖZLEDİM
Nazmi ÖZER
Banu Alkan, Esra Yıldız, Diler Saraç, Sümer Tilmaç

KARA GURBET
Natuk BAYTAN
Oya Aydoğan, Macit Flordun, Reha Yurdakul, Atilla Ergün, Selahattin Fırat, Sümer Tilmaç, Baki Tamer, Süheyl Eğriboz

HASRET SANCISI
Osman Fahir SEDEN
Çiğdem Tunç, Kadir Savun, Osman Fahir Seden, Suzan Avcı

GÜNAHA GİRME
Natuk BAYTAN
Oya Aydoğan, Serpil Çakmaklı, Yıldırım Gencer, Turgut Özatay, Selahattin Fırat, Nuri Alço

1983
SENDE Mİ LEYLA
Osman Fahir SEDEN
Güngör Bayrak, Alev Sayın, Yalçın Gülhan, Nubar Terziyan, Osman Fahir Seden ve Ahmet Mekin

KALBİMDEKİ ACI
Natuk BAYTAN
Oya Aydoğan, Hikmet Taşdemir, Nubar Terziyan, Selahattin Fırat, Yadigar Ejder

1984
YILDIZLAR DA KAYAR
Melih GÜLGEN
Bahar Öztan, Nubar Terziyan, Yıldırım Gencer, Hüseyin Peyda, Burak Gülgen

YAKTI BENİ
Melih GÜLGEN
Serpil Çakmaklı, Yalçın Gülhan, Hüseyin Peyda, Neriman Köksal, Yavuz Karakaş

ÇILGIN ARZULAR
Ümit EFEKAN
Yaprak Özdemiroğlu, Pembe Mutlu, Eray Özbal, Suzan Avcı, Ali Şen, Selahattin Fırat, Hüseyin Kutman

1985
HERŞEYİM SENSİN
Melih GÜLGEN
Necla Nazır, Erol Günaydın, Defne Yalnız, Sümer Tilmaç, Burak Gülgen

UTANIYORUM
Melih GÜLGEN
Nilgün Akçaoğlu, Burak Gülgen, Fatih Özses, Tuncer Sevi, Kutay Köktürk

1986
HARAM OLDU
FERDİ TAYFUR
Deniz Akbulut, Fatoş Sezer, Eray Özbal, Aliye Rona, Hüseyin Peyda, Selahattin Fırat, Sami Hazinses, Ahmet Selçuk İlkan

AFFET ALLAHIM
FERDİ TAYFUR
Necla Nazır, İsmail Hakkı Şen, Diler Saraç

İÇİMDE BİR HİS VAR
FERDİ TAYFUR
Necla Nazır, Tuğçe Tayfur, Tuğba Tayfur

1987
SEVGİLER ÇİÇEK GİBİ
FERDİ TAYFUR
Fatoş Sezer, Cengiz Sezici, Ahmet Selçuk İlkan

YA BENİMSİN YA TOPRAĞIN
FERDİ TAYFUR
Leyla Somer, Suzan Avcı, Sümer Tilmaç, Şükriye Atav, İhsan Yüce, Hüseyin Kutman

1988
BU TALİHİMİN CANINA OKUYACAĞIM
FERDİ TAYFUR
Çiğdem Akansu, Hüseyin Peyda, Kemal İnci, Ahmet Selçuk İlkan ve Menderes Samancılar

AH BİR ÇOCUK OLSAYDIM
Melih GÜLGEN
Müge Selen, Burak Gülgen, Kemal İnci, Diler Saraç, Sami Hazinses, Bilge Zobu, Ahmet Selçuk İlkan

ELVEDA MUTLULUKLAR
FERDİ TAYFUR
Filiz Taçbaş, Baki Tamer ve Yusuf Sezgin

1989
ALLAHIM SEN BİLİRSİN
FERDİ TAYFUR
Meral Konrat, Tuncer Sevi

BU ŞEHRİN GECELERİ
FERDİ TAYFUR
Filiz Taçbaş, Sırrı Elitaş, Cengiz Sezici ve Menderes Samancılar

Konu Necip Fazıl tarafından (01-17-2009 Saat 13:02 ) değiştirilmiştir..
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)